Pehea e hoʻohou i ka BIOS papahana

I loko o kēia manual, e hoʻomaka wau mai kaʻike maoli i ke kumu e makemake aiʻoe i kahi hoʻolālā, a e wehewehe wau i kahi e hoʻopau ai i ka BIOS i nā haʻawina e pono ai ke hāpaiʻia e like me keʻano o ka motherboard i hoʻonohonohoʻia ma ka kamepiula.

Ināʻaʻoleʻoe e alualu i kahi pahuhopu, e hoʻokō hou ana i ka BIOS, a hōʻikeʻole ka pūnaewele i nā pilikia e pili ana i kāna hana, makemake wau e haʻalele i nā mea āpau e like me ia. I ka hoʻoukaʻana, hiki i ka hopena o ka hopena, eʻoi aku ka paʻakikī o ka hopena ma mua o ka hoʻonohonohoʻana i ka Windows.

He mea i makemakeʻia no koʻu makuahine

ʻO ka mea mua eʻike ai ma mua o ka hanaʻanaʻo ia ka hoʻoponopono houʻana o kāu motherboard a me ka mana o ka BIOS o kēia manawa. ʻAʻohe paʻakikī kēia.

I mea e aʻo ai i ka hoʻoponopono houʻana, hiki iāʻoe ke nānā i ka papahoa papa pono'ī, aia ma laila eʻikeʻoe i ka palapala hou. 1.0, rev. 2.0 aiʻole like. ʻO kekahi koho: inā loaʻa iāʻoe kekahi pahu a iʻole nā ​​palapala no ka makuahine, hiki i kaʻike e pili ana paha i ka hoʻoihoʻana.

No kaʻikeʻana i ka mana o ka BIOS o kēia manawa, hiki iāʻoe ke kāomi i ka Windows key + R a hoʻokomo msinfo32 i ka puka "Holo", a laila eʻike i ka huahana i ka mea pili. ʻEkolu mauʻano eʻike ai i ka hua'ōlelo BIOS.

Hoʻopiliʻia me kēiaʻike, ponoʻoe e hele i kahi pūnaewele official o ka mea hana papahana, e huli i ka papa no kāu hoʻoponopono houʻana aʻike inā he loli hou no kona BIOS. Hiki iāʻoe keʻike i kēia ma ka "Downloads" a iʻole "Keʻena"ʻaoʻao, kahi e wehe ai inā kohoʻoe i kahi huahana pono'ī: ma keʻano he kūlana, ua maʻalahi nā mea a pau.

Kākau: ināʻoe i kūʻai i ka lolouila hoʻonohonoho o kahi mana nui, e like me Dell, HP, Acer, Lenovo a me kahi like, a laila e heleʻoe i ka pūnaewele o ka mea hana papahana,ʻaʻole i ka motherboard, koho i kāu'ōnaehana PC ma laila, a laila ma ka mahele download aiʻole kākoʻo eʻike ai inā loaʻa nā polokalamu BIOS.

Nāʻano likeʻole e hiki ai ke hoʻololi i ka BIOS

Ma muli o ka mea nāna i hana a me ka'ōnaehana makuahine ma kāu kamepiula, hiki ke hoʻololi i nā ala e hoʻomaikaʻi ai i ka BIOS. Eia nā koho maʻamau loa:

  1. Hoʻohana hou i ka hoʻohanaʻana i ka mea hana waiwai pono ma ka papahana Windows. ʻO keʻano maʻamau no nā kamepiula a no ka nui o nā papa makuahine PCʻo Asus, Gigabyte, MSI. No ka mea hoʻohana maʻamau, kēia mea, i koʻu manaʻo, heʻoi aku ka maikaʻi, no kaʻikeʻana o kēia mau pono i ka laweʻana iāʻoe i ka pūnaewele kūpono a iʻole e lawe iā ia iho mai kahi pūnaewele o ka mea hana. Ke hoʻohou nei i ka BIOS ma Windows, e hoʻopau i nā polokalamu a pau e hiki ke pani.
  2. Hōʻike i DOS. Ke hoʻohana nei i kēia koho ma nā kamepiula hou e hana i kekahi kāpena flash USB kākoʻo (ʻo ia kekahi'ōpae disk) me DOS a me ka BIOS pono'ī, a me kekahi mea pono'ē aʻe no ka hoʻouka houʻana i kēia mahele. Eia kekahi, hiki i loko o ka loli ke waiho i kahi waihona pūnaeweleʻo Autoexec.bat a Update.bat e holo i ka hana ma DOS.
  3. Hoʻololi i nā BIOS ma BIOS pono - ua kākoʻo nā makuahine hōʻano hou i kēia koho, akā inā maopopo iāʻoe ua laweʻia maiʻoe i ka'ōkuene pololei, eʻoi aku kēia i kēia hana. Ma kēia hihia, heleʻoe i ka BIOS, wehe i ka waihona pono i makemakeʻia i loko (EZ Flash, Q-Flash Utility, a pēlā aku), a wehewehe i ka mea (ʻo ia hoʻi ka pūnaewele USB) kahi āu e makemake ai e hoʻololi.

No ka nui o nā papa hana makuahine hiki iāʻoe ke hoʻohana i kekahi o kēia mauʻano, no ka mea,ʻo kaʻu.

Pehea e hoʻololi ai i ka BIOS

Ma muli o keʻano o kou motherboard, hiki ke hoʻokōʻia ka BIOS ma nāʻano likeʻole. Ma nā hihia a pau, mahalo nui au i ka heluheluʻana i nā kuhikuhi a ka mea hoʻopuka,ʻoiaiʻo ia wale nō ke hāʻawiʻia ma ka'ōlelo Pelekānia: ināʻoe e palaualelo a nele i nā nuances, loaʻa kahi manawa e hikiʻole ai ke hoʻoponopono. ʻOi laʻana,ʻo Gigabyte ka mea hana i makemake e hoʻopau i ka Hyper Threading i ka manawa e hana ai i kekahi o kona mau motherboards - ināʻaʻoleʻoe heluhelu i nā kuhikuhi,ʻaʻoleʻoe eʻike.

Nā kuhikuhi a me nā papahana no ka hōʻano houʻana i nā mea hana BIOS:

  • ʻO Gigabyte - //www.gigabyte.com/webpage/20/HowToReflashBIOS.html. Aia kaʻaoʻao i nāʻaoʻaoʻekolu a pau i hōʻikeʻia ma luna nei, ma kahi hoʻokahi hiki iāʻoe ke hoʻouka i kahi papahana e hoʻololi i ka BIOS ma Windows, e hoʻoholo i ka mana āu e makemake ai a lawe iā ia mai ka pūnaewele.
  • MSI - e hoʻohou i ka BIOS ma nā mūkini makua MSI, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka Polokalamu MSI Live Update, a hiki iā ia ke hoʻoholo i ka hōʻoia āu e makemake ai a kiʻi i ka hoʻohou. Nānā i ka papahana a me ka papahana i loko o ka māhele kōkua no kāu huahana ma ka pūnaewele //ru.msi.com
  • ASUS - No kaʻona makuahine Asus, ua maʻalahi ia e hoʻohana i ka pūnaewele USB BIOS Flashback, hiki iāʻoe ke hoʻoiho i ka mahele "Downloads" - "BIOS Utilities" ma ka pūnaewele //www.asus.com/ru/. No nā'ōkuhi makua kahiko, hoʻohanaʻiaʻo Asus Update Utility no Windows. Aia nā koho e hoʻomaikaʻi i ka BIOS a me DOS.

Hoʻokahi mea i loaʻa ma kahi kokoke i nā mea hana hana a pau: ma hope o ka hoʻouka houʻana, pono ia e hoʻokumu hou i ka BIOS i nā koho kuʻuna (Load BIOS Defaults), a laila e hoʻopili hou i nā mea a pau e pono ai (inā makemakeʻia).

ʻO ka mea nui aʻu e makemake ai e kau iāʻoe ke nānā aku i nā kuhikuhi kūlana,ʻaʻole wau e wehewehe iki i ka hana holoʻokoʻa no nā papa likeʻole, no ka mea, inā wau e hāʻule i hoʻokahi manawa aiʻole he papa papaʻahana paha kāu, ua hewa nā mea a pau.