Ke kūʻai aku nei i nā mea ma luna o ka Moku

Ma ka BIOS, hiki iāʻoe ke hoʻokumu i kahi hua'ōlelo no ka hoʻomalu hou aʻe o ka kamepiula, no ka mea,ʻaʻoleʻoe e makemake i kahi e hiki ke komo i ka OS me ka hoʻohana pūnaewele. Eia naʻe, inā e hoʻopoinaʻoe i ka hua'ōlelo BIOS, ponoʻoe e hoʻihoʻi hou, ināʻaʻoleʻoe e nele i ka komo i ka kamepiula.

Nāʻike nui

Ināʻaʻole i hoʻopoinaʻia ka hua'ōlelo BIOS,ʻaʻole paha e hiki iā ia ke hōʻohoʻiʻia e like me ka hua'ōlelo Windows. No ka hanaʻana i kēia, ponoʻoe e hoʻohana i nāʻano no ka hoʻopili houʻana i nā kūlana a pau, a iʻole nā ​​hua'ōlelo leka uilaʻikepili i kūponoʻole i nā mea a pau a me nā mea hana.

Māhele 1: hoʻohana i ka'ōlelo leka hoʻohana hoʻohana

Heʻoi aku ka maikaʻi o kēiaʻano ma keʻanoʻaʻole ponoʻoe e hoʻopili hou i nā hoʻonohonoho BIOS. No kaʻikeʻana i ka'ōlelo leka hoʻohana hoʻohana, ponoʻoe eʻike i kaʻikepili pilikino e pili ana i kāu pūnaewele I /ʻO (ma ka liʻiliʻi, ka mea a me ka mea hana).

E heluhelu hou: Pehea eʻike ai i ka hua BIOS

Keʻike nei i nāʻikepili pono a pau, hiki iāʻoe ke ho'āʻo e huli i ka pūnaewele official o ka mea nāna e hoʻopuka i kāu papahoa no ka papa inoa o nā hua'ōlelo hua'ōlelo no kāu BIOS. Inā maikaʻi nā mea a pau a ua loaʻa iāʻoe kahi papa inoa o nā'ōlelo hua'ōlelo kūpono, a laila e hoʻokomo i kekahi o lākou ma mua o kāu pono'ī, i ka manawa e noi ai ka BIOS iā ia. Ma hope o laila, e loaʻa ai iāʻoe ka piha piha i ka pūnaewele.

Ponoʻoe e hoʻomanaʻo i ka wā e komo aiʻoe i ka hua'ōlelo mea hoʻohana, hoʻohanaʻia ka mea hoʻohana, no laila pono e wehe a hoʻonohonoho i kahi mea hou. Mahalo, inā ua hiki iāʻoe ke komo i ka BIOS, a laila hiki iāʻoe ke hoʻohou me ka hoʻomaopopoʻole i kāu'ōlelo kahiko. No ka hanaʻana i kēia, e hoʻohana i kēia aʻoʻana i kēlā me kēiaʻaoʻao:

  1. Ma muli o ka hōʻailona, ​​ka mahele makemake - "BIOS Hoʻonohonoho Kupuhipa" - hiki iā ia ma kaʻaoʻao nui a ma ka paukū paha "Ka maluhia".
  2. E koho i kēia mea, a laila kaomi E komo. Ma kahi puka e hōʻikeʻia, kahi e pono aiʻoe e komo i kahi hua'ōlelo hou. Ināʻaʻoleʻoe e hoʻonui, e waiho i ka blank blank a pēhi E komo.
  3. E hou hou i ka kamepiula.

He mea pono e hoʻomanaʻo i kēlā, ma muli o ka version BIOS, keʻano likeʻole a me nā kākauʻana ma nā mea kiko'ī, akā, me kēia, e like nō keʻano o iaʻano.

Hanana 2: hōʻano hou

Ināʻaʻole hiki iāʻoe keʻike i ka'ōlelo leka uila pono, ponoʻoe e huli i kahiʻano "radical". ʻO kona hemahema nui,ʻo ia me ka hua'ōleloʻo kēlā me kēia o nā pono e hoʻihoʻiʻia me ka lima e hoʻohoho houʻia.

Nui nāʻano e hoʻopili ai i nā hoʻonohonoho BIOS:

  • Laweʻia kahi pahu kūikawā mai ka papahoa papa;
  • Ke hoʻohana nei i nā kauoha no DOS;
  • Ma ke kāomiʻana i ke pihi kūikawā ma ka motherboard;
  • E hoʻolālā ana i nā kūkākūkā CMOS.

E nānā hoʻi: Pehea e hoʻolālā i nā hoʻonohonoho BIOS

Ma ka hoʻonohoʻana i kahi hua'ōlelo ma ka BIOS, e pale nui loaʻoe i kāu kamepiula mai ka hoʻokomoʻoleʻia, akā, ināʻaʻoleʻoe heʻike kūpono ma ia mea, hiki iāʻoe ke waiho i ka hua'ōlelo wale nō ma ka'ōnaehana hana, no ka meaʻoi aku ka maʻalahi o ka ho'ōla. Inā ua hoʻoholoʻoe e pale i kāu BIOS me kahi hua'ōlelo, e hoʻomanaʻo ponoʻoe.