E hoʻonohonoho i ka SSH ma Ubuntu

Hoʻolako SSH (Secure Shell) i hiki ke mālama i ka mamao mamao o kahi kamepiula ma o kahi pilina paʻa. Hoʻopiʻi ka SSH i nā faila i hoʻoiliʻia a pau, me nā hua'ōlelo pūnaewele, a ke lawe pololei nei i kekahi protocol pūnaewele. No ka hana ponoʻana o ka mea hana,ʻaʻole pono e hoʻokomo iā ia, akā, no ka hoʻonohonohoʻana paha. Makemake mākou e kamaʻilio e pili ana i ka huahana o ka hoʻonohonoho nui ma kēiaʻatikala, e like me keʻano hou loa o ka pūnaehana lawelawe Ubuntu kahi e waiho ai ka kikowaena.

E hoʻonohonoho i ka SSH ma Ubuntu

Ināʻaʻoleʻoe i hoʻopau i ka hoʻonohonohoʻana ma ka pūnaewele a me nā polokalamu'ē aʻe, ponoʻoe e hana ma ka hoʻomaka, no ka mea, maʻalahi ka hana a pau aʻaʻole nui ka manawa. No ke alakaʻi e pili ana i kēia kumuhana, e nānā i kā mākouʻokoʻa ma ka loulou e pili nei. Hōʻike pū ia i ke ala no ka hoʻoponoponoʻana i ka'ōnaehana hoʻonohonoho a ho'āʻo iā SSH, i kēia lā e noho mākou ma nā hana'ē aʻe.

Heluhelu hou: Hoʻonohonoho i ka SSH-kiko ma Ubuntu

Kāluaʻana i kahi kī kīʻo RSA

ʻO ka SSH hou i hoʻokomo houʻoleʻia nā kī i kīʻia e hoʻohui mai i ka kikowaena i ka mea kūʻai a me ka hewa. Pono e hoʻonohonoho ponoʻia kēia mau palena a pau ma hope o ka hoʻohuiʻana i nā māhele a pau o ka protocol. Ke hoʻohana nei nā kī kī i ka RSA algorithm (pōkole no nā inoa o nā mea hoʻolālā o Rivest, Shamir, a me Adleman). Mahalo i kēia cryptosystem, ua hoʻopiʻiʻia nā kī maʻamau i nā algorithms kūikawā. No ka hanaʻana iʻelua kī kīākea, pono wale nōʻoe e komo i nā kauoha kūpono i loko o ka punaewele a hahai i nā kuhikuhi eʻikeʻia.

  1. E hele e hana me "Terminal" kekahi ala kūpono, no ka laʻana, ma ka weheʻana ma o kahi papa inoa aiʻole he hui pū o nā kī Ctrl + Alt T.
  2. E komo i ke kauohassh-keygena laila kaomi i ke kī E komo.
  3. Hoʻokumuʻiaʻoe e hana i kahi faila kahi e ho'ōlaʻia ai nā kī. Inā makemakeʻoe e mālama iā lākou i kahi paʻamau, e kaomi wale E komo.
  4. Hiki ke pale i ke kīākea ma o ka'ōlelo leka. Inā makemakeʻoe e hoʻohana i kēia koho, ma ka laina laina e kākau i ka hua'ōlelo. ʻAʻole e hōʻikeʻia nā kiʻi i kākauʻia. Pono hou ka laina hou e hana hou.
  5. Eʻike houʻoe i ka hoʻolahaʻana i ka ho'ōlaʻia o ka kī, a e hiki nō hoʻi iāʻoe ke hoʻomaopopo me kona kiʻi kiʻi kiʻi.

I kēia manawa, aia he mau kīʻelua i hanaʻia - hūnā a weheʻia, e hoʻohanaʻia no ka pili houʻana i waena o nā lolopiula. Ponoʻoe e kau i ke kī ma ka kikowaena i mea e holomua ai ka hōʻoia SSH.

Ke kāomiʻana i ka kī o ke aupuni i ka kikowaena

ʻEkolu mauʻano no ke kopeʻana i nā kī. E kūlana maikaʻi lākou a pau ma nāʻano likeʻole kahi, e like me ka laʻana,ʻaʻole hana kekahi o nā hana aʻaʻole kūpono paha no kekahi mea hoʻohana. Paipai mākou e noʻonoʻo i nā koho a pau, e hoʻomaka me ka mea maʻalahi a me ka maikaʻi.

Kō koho 1: kauoha ssh-copy-id

Pūʻulukālepa ssh-copyi kūkuluʻia i loko o ka'ōnaehana hana, no laila no ka hoʻokōʻana,ʻaʻole pono e hoʻokomo i nā mea hou. E hahai i ka syntax maʻalahi e kope kope. In "Terminal" pono e hoʻokomossh-copy-id inoa mea hoʻohana @ remote_hostkahi inoa inoa @ remote_host - ka inoa o ka polokalamu mamao.

Ke hui muaʻoe, e loaʻa iāʻoe kahi leka hoʻomaopopo:

ʻAʻole hiki ke hoʻokūpaʻaʻia ka pilikino o ka host '203.0.113.1 (203.0.113.1).
ʻO ka pāʻani lima o ECDSA he fd: fd: d4: f9: 77: fe: 73: 84: e1: 55: 00: ad: d6: 6d: 22: fe.
Makemakeʻoe e hoʻomau i ka hoʻomauʻana (ʻo ia / no)? ʻo ia

Ponoʻoe e koho i kahi koho ʻo ia e hoʻomau i ka pilina. Ma hope o kēia, e huli maʻamau ka pono no ka kī i keʻano o kahi faila.id_rsa.pubi hana muaʻia. Ma kaʻikeʻokoʻa, hōʻikeʻia kēia hualoaʻa:

/ usr / bin / ssh-idili-id: INFO: Ua hoʻokomo mua wau
/ usr / bin / ssh-idili-id: INFO: 1 kī (s) i koe e hoʻokomo
[email protected] mau hua'ōlelo:

Kākau i ka hua'ōlelo mai ka pūnaewele mamao i hiki ai i ka pono ke komo i laila. E kope ka mea hana i kaʻikepili mai ka pūnaewele kī nui. ~ / .ssh / id_rsa.puba laila e hōʻikeʻia ka leka ma ka pakuhi:

Ka helu o nā kī (s) i hoʻohuiʻia: 1

E ho'āʻo e komo i loko o ka mīkini, me: "ssh" [email protected] '"
e nānā i waho.

ʻO kaʻona o iaʻano ka mea i laweʻia ai ke kī i ka polokalamu mamao aku, a i kēia manawa,ʻaʻohe pilikia me ka pilina.

Kōkua 2: E kope i ke kī o ka lehulehu ma SSH

Inā hikiʻole iāʻoe ke hoʻohana i ka pono i'ōleloʻia i luna, akā i loaʻa i kahi hua'ōlelo e komo ai i ka server SSH mamao, hiki iāʻoe ke halihali i kāu key user, no laila e hōʻoia i ka hōʻoiaʻana i ka hoʻolālā paʻa i ka wā e pili ana. Hanaʻia no kēia kauoha anue heluhelu i kaʻikepili mai ka faila, a laila e hoʻounaʻia lākou i ka kikowaena. Ma ka papa hoʻomaha, ponoʻoe e komo i ka laina

Kāpena / /ssss / id_rsa.pub | ssh inoa inoa @ remote_host "mkdir -p ~ / .ssh & paʻi pāʻani ~ / .ssh / permission_keys & chmod -R hele = ~ / .ssh & cat >> ~ / .ssh / mana hoʻonāuki".

Keʻikeʻia ka hua'ōlelo

ʻAʻole hiki ke hoʻokūpaʻaʻia ka pilikino o ka host '203.0.113.1 (203.0.113.1).
ʻO ka pāʻani lima o ECDSA he fd: fd: d4: f9: 77: fe: 73: 84: e1: 55: 00: ad: d6: 6d: 22: fe.
Makemakeʻoe e hoʻomau i ka hoʻomauʻana (ʻo ia / no)? ʻo ia

hoʻomau e pili a komo i ka hua'ōlelo e komo i ka kikowaena. Ma hope o kēlā, e kope kopeʻia ke kī o ke aupuni ma ka hope o ka pūnae hoʻonohonoho. nā mea mana.

Kōkua 3: Kākau lima i ke kī o ka lehulehu

Inā loaʻaʻole ke komoʻana i kahi pūnaewele mamao ma o ka pūnaewele SSH, hiki ke hana limaʻia nā paepae i luna. No ka hanaʻana i kēia, e aʻo mua e pili ana i ke kī ma ka PC kikowaena ma o ke kauohaka cat ~ / .ssh / id_rsa.pub.

E hōʻike ana ka pakuhi i kahi mea e like me kēia:ssh-rsa + kī i keʻano set == demo @ test. Ma hope o laila hele e hana ma ka pūnaewele mamao, kahi e hana ai i kahi leka uila houmkdir -p ~ / .ssh. Hoʻokumu hou ia i kahi faila.nā mea mana. A laila, e hoʻokomo i ka kī i aʻo muaʻia eʻoeecho + keleka kī nui o ka lehulehu >> ~ / .ssh / permission_keys. Ma hope o kēlā, hiki iāʻoe ke ho'āʻo e hōʻoia me ka kikowaena me ka hoʻohanaʻole i nā hua'ōlelo.

Hōʻoia kikokikona ma ka pūnaewele ma o ka kī i hanaʻia

Ma ka pauku mua, ua aʻoʻoe e pili ana i nāʻanoʻekolu no ke kopeʻana i ke ki o kahi pūnaewele mamao i kahi kikowaena. Na kēlā mau hana e 'ae ai iāʻoe e hoʻohui me ka hoʻohana' ole i ka hua'ōlelo. Hanaʻia kēia hana ma ka laina kauoha ma o ka hanaʻanainoa inoa inoa shh ssh @host_hostkahi inoa inoa @ remote_host - inoa inoa a me ka pūnaewele o ka computer i makemakeʻia. Ke hui muaʻoe, e hoʻomaopopoʻiaʻoe i kahi pilina'ēʻole a hiki iāʻoe ke hoʻomau i ke kohoʻana i ka koho ʻo ia.

E hoʻohālikelikeʻia ka piliʻana ināʻaʻole i hoʻokōʻia kahi kīpala i loko o ka papa lua. Ināʻole, ponoʻoe e hoʻokomo mua iā ia e hoʻomau i ka hanaʻana me SSH.

E hoʻopau i ka hōʻoia kikokikona

ʻO ka hoʻonohonoho lanakila o ka kope kopeʻana i keʻano i ka wā e hiki ai iāʻoe ke komo i ka kikowaena me ka hoʻohanaʻole i kahi hua'ōlelo. Akā,ʻo ka hiki ke hōʻoiaʻiʻoʻia i kēiaʻano e hiki ai i nā mea pepehi ke hoʻohana i nā mea hana e huli ai i ka hua'ōlelo a uila i loko o kahi hilinaʻi pale. No ka paleʻana iāʻoe iho mai kēia mau hihia, eʻae ana i ka hoʻopau piha o ka'ōlelo kuhi i ka pūnaewele hoʻonā SSH. Pono kēia:

  1. In "Terminal" wehe i ka pūnaewele hoʻonohonoho ma o ka mea hoʻoponopono e hoʻohana nei i ke kauohasudo gedit / etc / ssh / sshd_config.
  2. E huli i ka laina PasswordAuthentication ae wehe i ka hōʻailona # i ka hoʻomakaʻana i ka uncomment i ke koho.
  3. E hoʻololi i ka waiwai i no ae mālama i ka'ōnaeho o kēia manawa.
  4. E hoʻopau i ka mea hoʻoponopono a e hoʻomaka hou i ke kikowaena.pūnaewele pūnaewele hou.

E hoʻopauʻia ka hōʻoiaʻana o nā'ōlelo hōʻoia, ae hiki iāʻoe ke komo i kahi kikowaena wale nō e hoʻohana i nā kī i hanaʻia no kēia me ka RSA algorithm.

Hoʻonohonoho i kahi pākuhi hanahana

I ka Ubuntu,ʻo ka pākuhi paʻamau ka Pānaehana Pānaehana Pākahi (UFW). Hiki iāʻoe keʻae i nā loulou no nā lawelawe i waeʻia. Hoʻonohonoho kēlā me kēia noi i konaʻike pono'ī i kēia mea hana, a mālamaʻo UFW iā lākou ma kaʻaeʻana a hōʻole paha i nā loulou. Hoʻonohonohoʻia kahi leka SSH ma ka hoʻoukaʻana i ka papa inoa e like me kēia:

  1. E wehe i ka papa inoa o nā pūnaewele pūnaewele me ke kauohano lākou i ka papa inoa app.
  2. E hoʻokomo i kāuʻikepili helu e hōʻike i kaʻikepili.
  3. Eʻikeʻoe i ka papa inoa o nā polokalamu i hiki mai, aia ka OpenSSH i waena o lākou.
  4. I kēia manawa, eʻaeʻoe i nā loulou e pili ana iā SSH. No ka hanaʻana i kēia, e hoʻohui i ka papa inoa o nā pūnaewele i hoʻohanaʻiae hiki iā lākou ke hoʻokuʻu iā OpenSSH.
  5. Hoʻopuka i ka pākuwe uila ma ka hoʻololiʻana i nā kānāwaisudo ufw enable.
  6. No ka hoʻomaopopoʻana i kaʻaeʻana o nā hono, ponoʻoe e kākaukahi sudo ufw status, a laila eʻikeʻoe i kahi kūnaewele pūnaewele.

Hoʻopiha kēia i kā mākou mau SSH hoʻoholo hoʻonohonoho no Ubuntu. Hoʻonohonoho houʻia ka hoʻonohonoho hou o ka waihona hoʻonohonoho a me nā palena'ē aʻe e ke kanaka pono'ī ma lalo o kāna noi. Hiki iāʻoe ke hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho me ka hana o nā mea a pau o ka SSH ma nā palapala mana o ke kaʻina hana.