ʻOho o OS - Android 9 ma ka kamepiula

Ma mua aku ma ka pūnaewele, ua kākau mua wau e pili ana i nā mea e hiki ai ke hoʻonohonoho i Android ma keʻano he pūnaehana hana holoʻokoʻa holoʻokoʻa ma luna o kahi kamepiula (e kū'ē i nā mea uila o Android, e holo nei "i loko" o ke OS i kēia manawa). Hiki iāʻoe ke hoʻouka i ke keleponaʻoiaʻiʻo o xx86 aiʻole iʻikeʻia no nā polokalamu PC a me ka Holonaehana OS laptops ma kāu kamepiula, e like me ka mea i hōʻikeʻia maʻaneʻi: Pehea e hoʻomola ai i ka Android ma kahi pona. Aia kekahiʻaoʻao maikaʻi o iaʻano - Phoenix OS.

ʻO Bliss OS kekahi mea'ē aʻe o Android i hoʻoponoponoʻia no ka hoʻohanaʻana ma nā kamepiula, i kēia manawa e loaʻa ana i ka Android version 9ʻOi (8.1 a me 6.0 no nā mea i'ōlelo muaʻia), e kūkākūkāʻia ma kēia māhele pōkole.

Kahi e kiʻi iā ISO Bliss OS

Hoʻolahaʻiaʻo Bliss OSʻaʻole wale nō ma keʻano he polokalamu e pili ana i ka Android x86 no ke kūkuluʻana ma kahi kamepiula, akāʻo ia hoʻi he firmware no nā polokalamu kelepona. ʻO ka koho mua wale nō i manaʻoʻia maʻaneʻi.

ʻO ka pūnaewele hoʻokipa maikaʻi o ka'apena http://blissroms.com/ kahi eʻike aiʻoe i ka pūnaewele "Downloads". No ka huliʻana i ka ISO no kāu kamepiula, e hele i ka "BlissOS" folder, a laila i kekahi o nā waihona waihona.

E kūkuluʻia ka hale paʻa i loko o ka waihona "Stable", a i kēia manawa aia wale nō nā manaʻo ISO i loaʻa me ka pūnaewele ma ka waihona Bleeding_edge.

ʻAʻole i loaʻa iaʻu kaʻike e pili ana i ka likeʻole o nā kiʻi i hoʻounaʻia, a no laila ua kiʻi wau i ka mea hou, e nānā ana i ka lā. Ma kekahi hihia, i ka manawa o kēia kākauʻana, he mau beta wale nō kēia. Loaʻaʻia kekahiʻano no Oreo, aia ma BlissRoms Oreo BlissOS.

Ke hoʻouluʻana i kahi pū puhi lele hoʻokipa Bliss OS, e holo ana i keʻano Live, hoʻokomo

I mea e hana ai i kahi pūnaewele kelepila pūnaeweleʻo Bliss OS, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kēia mauʻano:

  • E unuhi wale i nā mea o ka ISO kiʻi i kahi pūnaewele flash FAT32 USB no nā pūnaewele hōʻoia UEFI.
  • E hoʻohana i ka polokalamu Rufus e hana i kahi leka uila.

Ma nā hihia a pau, e kāleka mai ka pūnaewele flash USB i hoʻokumuʻia, ponoʻoe e hoʻopau i ka Secure Boot.

ʻO nā hana'ē aʻe e holo i ka mode Live eʻike i ka pūnaewele me ka hoʻokomoʻoleʻana ma kahi kamepiula e nānā like kēia:

  1. Ma hope o ka hoʻoihoʻana mai ka hoʻokipa maikaʻiʻo OS, eʻikeʻoe i ka papa inoa,ʻo ka mea mua loa ka hoʻolahaʻana ma keʻano CD CD.
  2. Ma hope o ka hoʻoukaʻana iā Bliss OS, e hoʻonāukiʻiaʻoe e koho i kahi mea hoʻokaʻawale, koho i Taskbar - kahi interface iʻoi aʻe no ka hanaʻana ma luna o kahi kamepiula. E wehe koke i ka papa.
  3. No ka hoʻonohonohoʻana i kaʻokoʻa'ōlelo Lūkini, e kaomi ma luna o keʻano o ka pākuhi "hoʻomaka", e wehe i nā Pūnaewele - System - Languages ​​& Input - Nā'ōlelo. E kaomi i "Add language", e koho i Russian, a laila ma ka nānāʻana i kaʻike Language, e neʻe iā ia i kahi mua (e hoʻohana i kaʻiole ma nā kī i ka'ākau'ākau) e hoʻololi i ka'ōleloʻokoʻa Russian.
  4. No ka hoʻohuiʻana i ka hiki ke kākau i ka'ōlelo Lūkini, ma ka Settings - System - Language a me ka komoʻana, e kaomi i "keyboard keyboard", a laila - AI Translated Set 2 keyboard - Hoʻonohonoho i nā papahana papawa, nānā i ka'ōlelo Pelekane a me ka Lūkia. Ma ka mua aku, e hoʻololiʻia ka'ōlelo hoʻokomo me Ctrl + Space.

I kēia manawa, hiki iāʻoe ke hoʻomaka eʻike i ka pūnaewele. Ma kaʻu hōʻoia (ua ho'āʻo au i ka Dell Vostro 5568 me ka i5-7200u) kokoke i nā mea a pau i hanaʻia (Wi-Fi, touchpad a me nā hōʻailona, ​​kani), akā:

  • ʻAʻole i hanaʻo Bluetooth (Pono wau eʻeha me ka pāpunipuni, no ka mea, heʻohe BT koʻu).
  • ʻAʻoleʻike ka pūnaewele i nā pūnaewele i loko (ʻaʻole wale i ke ola Live, akā ma hope o ka hoʻonohonohoʻana - nānāʻia) a hana kolohe me nā leka USB: e hōʻike iā lākou e like me ke kūpono, hāʻawi i ka hōpili, i manaʻoʻia nā hōpili, i kaʻoiaʻiʻo -ʻaʻole i hōʻanoʻia a hoʻopaʻaʻia ʻaʻole iʻikeʻia ma nā mana mana. I kēia hihia,ʻoiaʻiʻo,ʻaʻole wau i hana i ka hana me ka'ōlepele uila likeʻole i hoʻokuʻuʻia ai ka Bliss OS.
  • ʻO kekahi mau manawa i kāhāka ka Tascher i ka hewa, a laila ua hoʻomaka houʻia a hoʻomauʻia e hana.

Ināʻole, ua maikaʻi nā mea a pau - ua hoʻokomoʻia ka apk (ʻike pehea e hoʻouka ai i ka apk mai ka Play Store a me nā kumu'ē aʻe), ke hoʻohana nei ka Pūnaewele,ʻaʻole hiki keʻike i nā kakali.

Ma waena o nā hana i hoʻoponopono muaʻia, aia ka "Superuser" no ka loaʻa o ke aʻa, ka waihona o nā polokalamu manuahi F-Droid, hoʻouka houʻia ka polokalamu mākaʻi Firefox. A i loko o nā kuʻuna he meaʻokoʻa no ka hoʻololiʻana i nā palena o ka hana a Bliss OS, akā ma ka'ōlelo Pelekane.

Ma keʻano maʻamau,ʻaʻole hewa aʻaʻole wau e wehe i ka wā o ka hoʻokuʻuʻana, e lilo ia i mea mana nui loa no nā'ōwili palupalu. Akā, i kēia manawa, ke manaʻo nei wau i kekahi mau "pauʻole": OS OS, i koʻu manaʻo,ʻoi aku ka pololei a me ka pili.

Ke hoʻokomo nei i Bliss OS

E nānā aku:ʻaʻole i wehewehe ponoʻia ka hoʻonohonohoʻana, ma ke kumumanaʻo, me kahi Windows paʻa paha, hiki i nā pilikia me ka mea puolo, lawe i kahi hoʻokomo ināʻikeʻoe i kāu mea e hana ai a ua makaukau hoʻi e hoʻoholo i nā pilikia i ulu.

Inā hoʻoholoʻoe e hoʻokomo i ka Bliss OS ma luna o kahi kamepiula a iʻole ponaʻole, hiki iāʻoe ke hana ma nāʻanoʻelua:

  1. E hoʻokuʻu i ka pūnaewele USB, e koho i ka mea "Installation", e hoʻonui hou i kahi kahi hoʻokomo (kahi kaʻawale kaʻawaleʻana mai ka pūnaewele o kēia manawa), e hoʻokomo i ka Grub bootloader a kali i ka hoʻonohonohoʻana e hoʻopau.
  2. E hoʻohana i ka mea hoʻolālā iʻoi aku ma ISO me Bliss OS (Androidx86-Install). E hoʻohana wale ana ia me nā pūnaewele UEFI, ma keʻano he kumu (Android Image) ponoʻoe e hōʻoia i ke faila ISO me ke kiʻi, e hiki iaʻu ke hoʻomaopopo (ke nānā nei wau i nā papa'ōlelo English). Akā i koʻu hōʻoiaʻana,ʻaʻole i hana kēia hoʻonohonohoʻana.

Ināʻoe i hoʻonohonoho mua i kēlā mau pūnaewele a iʻole kaʻike e hoʻonāʻana i Linux ma keʻano he polokalamuʻelua, manaʻo wauʻaʻole pilikia.