Ke kūkulu nei i Wi-fi ma kahi pona me Windows 7, 8

ʻO ke ahiahi maikaʻi

Ma kaʻatikala o kēia lā e kamaʻilio ana mākou no kahi pūnaewele pūnaewele i kaulana, e like me Wi-fi. Ua lilo ia i mea kaulana i ka wā i hala koke aku nei, me ka hoʻomohalaʻana i nāʻenehanaʻenekini loea, ka pukaʻana o nā polokalamu kelepona: kelepona, kapakopoko, netbooks, etc.

Mahalo i ka wi-fi, hiki ke hoʻohui likeʻia kēia mau polokalamu a pau i ka pūnaewele, a me ka wireless! ʻO nā mea a pau e makemakeʻia ana eʻoe e hoʻonohonoho pono i ka mea hoʻopuka (hoʻonohonoho i kahi hua'ōlelo no ke komo a me ke kiʻina hoʻopunipuni) a i ka manawa e pili ana i ke kikowaena, hoʻonohonoho i ka mea: computer, pona, a pēlā aku. A e noʻonoʻo kāua i kā mākou hana ma kēiaʻatikala.

E hoʻomaka kāua ...

ʻO ka mea

  • 1. Hoʻonohonoho i Wi-fi i ke alalai
    • 1.1. Palepa mai Rostelecom. Kuhiʻo Wi-fi
    • 1.2. Asus WL-520GC polokalamu kelepa
  • 2. Hoʻonohonoho i Windows 7/8
  • 3. Ka Hopena

1. Hoʻonohonoho i Wi-fi i ke alalai

Pāpāho -ʻo ia kahi pahu liʻiliʻi loa e hiki ai i kāu mau polokalamu kelepona ke komo i ka pūnaewele. Ma keʻano kūlana, i kēia lā, nui nā meaʻike pūnaewele eʻili pū i ka'ilinaewele me ka hoʻohana i ke alalai (e komo mauʻia i loko o ke kumu pili). Inā hoʻokomoʻia kāu kamepiula i ka Internet ma o ka "twisted pair" i hoʻokomoʻia i kahi kāleka kālepa - a laila ponoʻoe e kūʻai i kahi polokalamu kelepona Wi-fi. Nui aʻe ma kēia mea ma kaʻatikala e pili ana i ka pūnaewele home.

E noʻonoʻo i kekahi mau laʻana me nā alakaʻi likeʻole.

Hoʻonohonoho i ka Pūnaewele i kahi mea kelepa Wi-Fi NETGEAR JWNR2000

Pehea e hoʻonohonoho ai i kaʻili pūnaewele a me ka Wi-Fi ma TRENDnet TEW-651BR polokalamu kelepa

Hoʻonohonoho a hoʻohui i ke alalai D-link DIR 300 (320, 330, 450)

1.1. Palepa mai Rostelecom. Kuhiʻo Wi-fi

1) No ka hoʻokomoʻana i nā kikowaena o ka mea hoʻopuka - hele i: "//192.168.1.1" (me kaʻole nā ​​hua'ōlelo). Ka 'aelike kūkā a me ka hua'ōlelo "Luna"(i nā leka liʻiliʻi).

2) Ma hope, e hele i kaʻaoʻao o ka pūnaewele WLAN, kaʻaoʻao nui.

Maanei, makemake mākou i nā pahu pahuʻelua e pono e hoʻololiʻia: "e hoʻololi i kaʻenehana pūnaewele", "e hoʻololi i kaʻike multicast ma o ka pūnaewele uelaʻole".

3) Ma kaʻaoʻao palekana aia nā hoʻonohonoho nui:

SSID - ka inoa o ka pilina eʻimi ana i ka wā e hoʻokumu ai i ka Windows

Hōʻoia - Ke hāpai nei wau e koho WPA 2 / WPA-PSK.

Ka hua'ōlelo WPA / WAPI - e komo i kekahi mau helu liʻiliʻi. Pono e hoʻohanaʻia kēia hua'ōlelo no ka paleʻana i kāu pūnaewele mai nā mea hoʻohanaʻoleʻia, i hikiʻole ai i kekahi hoalauna ke hoʻohana i kāu wahi e hiki ai ke kaʻawale. Ma ke ala, i ka wā e hoʻokumu ai i ka Windows ma kahi pona, pono kēia hua'ōlelo no ka hoʻohuiʻana.

4) Ma ke ala, hiki iāʻoe ke hoʻomau i ka papa helu koho MAC. He mea maikaʻi inā makemakeʻoe e kaohi i ka hōʻailona i kāu pūnaewele ma o ka helu kuhi MAC. I kekahi manawa, he mea maikaʻi loa ia.

No kaʻike hou aku e pili ana i ka helu MAC, e nānā maʻaneʻi.

1.2. Asus WL-520GC polokalamu kelepa

Ua ho'ākākaʻia nā hoʻonohonoho hou aʻe o kēia mea hoʻopuka ma kēiaʻatikala.

Ke makemake nei mākou ma kēiaʻatikala wale nō i kahi pahu me kahiʻoihana o kahi inoa a me ka hua'ōlelo no kaʻikeʻana i ka wi-fi - aia ma ka māhele: Hoʻonohonoho i kaʻike alaʻole.

Maʻaneʻi, hoʻonoho mākou i ka inoa inoa (SSID, hiki ke loaʻa, he mea makemakeʻoe iʻoi aku), hoʻopiʻipili (Ke'ōlelo wau e koho WPA2-Pske'ōlelo i ka mea paʻa loa i kēia lā) a hoʻokomo hua'ōlelo (me kaʻole o kēia, hiki i nā hoalauna a pau ke hoʻohana i kāu pūnaewele no ka mea noa).

2. Hoʻonohonoho i Windows 7/8

Hiki ke kākauʻia ka hoʻonohonoho holoʻokoʻa i 5 mau māmā.

1) Ka mua - hele i ka papa hoʻonohonoho a hele i nā pūnaewele a me ka pūnaewele.

2) Ma hope aʻe, koho i ka pūnaewele a ka pūnaewele mālama pūnaewele.

3) A e komo i nā kikowaena no ka hoʻololiʻana i nā palena o ke kūlana. E like me keʻano, ma kahi pona, ponoʻelua mau pilina:ʻo ka mea maʻamau ma kahi keka uila Ethernet a me ka wireless (just wi-fi).

4) Kaomi i kaʻenehana pūnaewele me ka pihi'ākau a kaomi i ka pilina.

5) Inā loaʻa iāʻoe Windows 8, eʻikeʻia kahi puka me ka hōʻike o nā pūnaewele wi-i loaʻa ma kaʻaoʻao. E koho i kahi āu i nīnau koke ai iāʻoe iho i kahi inoa (SSSID). Hoʻopili mākou ma kā mākou pūnaewele a hoʻokomo i ka hua'ōlelo no ka loaʻa, hiki iāʻoe ke koho i ka pahu i loaʻa i kēia kamepiula i kēia pūnaewele aho wi-fi a pili pono iā ia iho.

Ma hope o kēlā, ma kaʻaoʻao'ākau'ākau o ka pākuʻi, ma hope o ka uaki, e'ākuhi ka icon, e hōʻike ana i kahi pilina maikaʻi i ka pūnaewele.

3. Ka Hopena

Hoʻopiha kēia i ka hoʻonohonoho o ke alalai a me ka Windows. ʻO kēia mau hoʻonohonoho he nui ia no ka hoʻohuiʻana i kahi pūnaewele wi-fi.

Nā kuhi hewaʻole:

1) E nānā inā e holo ana ka hōʻailona wili wi-fi i ke pona. ʻO ka mea maʻamau,ʻo ia ka hōʻailona ma luna o nāʻano likeʻole.

2) Inā hikiʻole i ka pona ke hoʻohui, e hoʻohui i ka pūnaewele mai kekahi mea'ē aʻe: e like paha, he kelepona. Ma kahi liʻiliʻi loa, hiki ke hoʻokūʻia inā hana ka mea hoʻokele.

3) E ho'āʻo hou e hoʻouka hou i nā mea hoʻokele no ka pona, ma kahi pūnaewele ināʻoe e hoʻouka hou i ke OS. He mea nui e lawe iā lākou mai ka papahana o ka mea hoʻomohala a no ka OS āu i hoʻonoho ai.

4) Inā hoʻopau waleʻia ka pilina a hikiʻole i ka pona ke hoʻohui i ka pūnaewele ahoʻole ma kekahiʻano, hiki ke kōkua pinepine hou. Hiki iāʻoe ke hoʻopau loa i ka wi-fi ma ka'ōkuhi (aia kahi kīʻoihana kūikawā ma ka meahana), a laila hoʻololi i.

ʻO kēlā mea. Hōʻuluʻoʻoe i ka wi-fi iʻole?