Pehea e komo ai i ka BIOS ma kahi polokalamu leka uila Lenovo

ʻO ka lā maikaʻi.

ʻO Lenovo kekahi o nā mea hanaʻoihana pona kaulana loa. Ma ke ala, pono iaʻu e haʻi iāʻoe (mai kaʻike pilikino), ua maikaʻi a pili pono ka laptops. A aia kekahi mahele o kekahi o nā'ōpona o kēia laptops - kahi komoʻole i ka BIOS (a he mea pono ke komo i loko, no ka laʻana, e hoʻokau hou i ka Windows).

Ma kēia mea liʻiliʻi liʻiliʻi e makemake wau e noʻonoʻo i kēia mau hiʻona o ka hoʻokomo ...

E hoʻokomo i BIOS ma kahi polokalamu leka uila o Lenovo (kuhikuhi i kēlā me kēia lā)

1)ʻO ka manawa maʻamau, e komo i ka BIOS ma Lenovo laptops (ma luna o nā'ōmole), ua lawa ka huliʻana iā ia e kaomi i ke pihi F2 ((Fn + F2).

Eia naʻe,ʻaʻole hiki ke hōʻoia i kekahi mau hiʻohiʻona i kēia mau pākuhi (e like paha, Lenovo Z50, Lenovo G50, a me ka laina holoʻokoʻa: g505, v580c, b50, b560, b590, g50, g500, g505s, g570, g570e, g580, g700 , z500, z580 hikiʻole ke pane i kēia mau kī) ...

Fig.1. F2 a me Fn

Nā kī e komo i ka BIOS no nā mea hana'ē aʻe o PC a me ka laptops:

2)ʻO nā hiʻohiʻona i luna ma kaʻaoʻaoʻaoʻao (e pili kokoke ana i ke kaula kelepona) he paomi kūikawā (e laʻa, e nānā i keʻano Lenovo G50 i ke Kii 2).

No ka hoʻokomoʻana i ka BIOS, ponoʻoe e hoʻopau i ka pona. A laila kaomi ma luna o kēia pihi (ke kauʻia ka pua ma luna o ia, inā pahaʻae au ma kekahi mau hiʻohiʻona,ʻaʻole paha ka pua).

Pane. 2. Lenovo G50 - BIOS Hoʻokomo i ke pihi

Ma ke ala, he wahi nui. ʻAʻole nā ​​hiʻohiʻona liʻiliʻi Lenovo i loaʻa i kēia pihi lawelawe ma kaʻaoʻao. No ka laʻana, ma kahi pona Lenovo G480, ua pili kēia pāomi ma kaʻaoʻao o ka pāomi mana o ka pona (e nānā i ka fig 2.1).

Pane. 2.1. Lenovo G480

3) Inā i hana pono nā mea a pau, pono e hoʻopili ke pona i ka papa hana a me nā meaʻehā e hōʻikeʻia ma ka pakuhi (e nānā i ka paukū 3):

- Hoʻomaka maʻamau (kahi paʻamau);

- Bios Setup (BIOS hoʻonohonoho);

- menu menu (menu koho);

- Hoʻouka Pūnaewele (hoʻoponopono hou i ka pōʻino).

No ka hoʻokomoʻana i ka BIOS - koho i ka hoʻonohonoho Bios (BIOS Setup a me nā Pūnaewele).

Pane. 3. ka menu hana

4) Ma hope, e hōʻike i ka papa inoa BIOS maʻamau loa. A laila hiki iāʻoe ke hoʻolālā i ka BIOS e like me nāʻano likeʻole o ka laptops (kahi likeʻole nā ​​mea like.).

Ma ke ala, hiki paha i kekahi mea: ma ka hīmeni. 4 hōʻike i nā kikowaena no ka BOOT o ka laptop Lenovo G480 no ka hoʻokomoʻana i ka Windows 7 ma laila:

  • Ke Kūlana Boot: [Legacy Support]
  • Ke Kaumua o Boot: [Legacy First]
  • USB Boot: [Manaʻoʻia]
  • ʻO ka pahu pahu kiʻi pahuhopu: PLDS DVD RW (ʻo kēia ka māka me ka waihona Windows 7 i hoʻokomoʻia i loko o laila, e hoʻomaopopo i ka mea mua ma kēia papa inoa), HDD Kūlohelohe ...

Pane. 4. Ma mua o ka hoʻokomoʻana i ka Window 7- BIOS hoʻonohonoho i Lenovo G480

Ma hope o ka hoʻololiʻana i nā kūlana a pau, mai hoʻopoinaʻoe e mālama. No ka hanaʻana i kēia, ma ka mahele EXIT, koho i ka "Save and Exit". Ma hope o ka hoʻopili houʻana i ka pona - pono e hoʻokomo i ka Windows 7 ...

5) Aia kekahi mau hiʻohiʻona o ka laptops, e like me ka Lenovo b590 a me v580c, kahi e pono ai ka paʻi F12 e komo i ka BIOS. Ke paʻa nei i kēia kī ma hope koke o ka hoʻohuliʻana i ka pona - hiki iāʻoe ke komo i ka Pōʻaka wikiwiki (kahi wikiwiki) - kahi e hiki ai iāʻoe ke loli i ka papa kauoha o nā mea likeʻole (HDD, CD-Rom, USB).

6) A o ka kī F1 nui loa i hoʻohanaʻia. Hiki iāʻoe ke makemake inā e hoʻohana anaʻoe i ka laptop Lenovo b590. Pono e kāomiʻia a hoʻopaʻaʻia ke kī ma hope o ka hoʻololiʻana i ke kikowaena. ʻAʻole kaʻokoʻa o ka papa inoa BIOS i ka mea likeʻole.

Aʻo ka hope loa ...

Hoʻomaopopo ka mea hana i ka loiloi i ke pona pona piha i mua o ka komoʻana i ka BIOS. Inā ma ke kaʻina o ka hoʻonohonohoʻana a me ke hoʻonohonohoʻana i nā palena i ka BIOS, e hoʻopauʻia ke kelepona me keʻanoʻole (no ka nele o ka mana) - hiki paha i nā pilikia i ka holomuaʻana o ka pona.

PS

ʻOiaʻiʻo,ʻaʻole wau i makaukau e haʻi aku i nā'ōlelo hope loa:ʻAʻohe oʻu pilikia i ka wā e hoʻohuli ai i kaʻu PC i koʻu wā i loko o ka hoʻonohonoho BIOS ...

Loaʻa ka hana maikaʻi 🙂