Pehea eʻoki ai i kahi mele ma Audacity

ʻO kahiʻoihana maʻamau i waena o nā mea hoʻohana,ʻo ia ke hoʻoukaʻelua mau polokalamu hana. ʻO ka hapanuiʻo ka Windows a me kekahi o nā māhele e pili ana i ka koina Linux. I kekahi manawa me kahi hoʻonohonohoʻana, loaʻa nā pilikia me ka hana a ka mea hoʻokupu,ʻo ia hoʻi,ʻaʻole i hoʻokōʻia ka download o ka OSʻelua. A laila pono ia e hoihoi i kona pono pono'ī, me ka hoʻololiʻana i nā palena o ka pūnaewele i nā mea kūpono. Ma kēiaʻatikala, makemake mākou e kūkākūkā i ka hoʻouka houʻana i GRUB ma o ka pono o Boot-Repair ma Ubuntu.

Hoʻouka hou i ka bootloader GRUB ma Boot-Repair ma Ubuntu

E makemake waleʻoe e hoʻomaopopo i nā kuhikuhi hou aʻe e hāʻawiʻia ma kahi hoʻohālikelike o LiveCD me Ubuntu. ʻO ke kaʻina hana no ka hoʻokumuʻana i kēia kiʻi ke loaʻa iā ia nā nuances a me nā pilikia. Eia naʻe, ua ho'ākāka nā mea hoʻolālā o ka'ōnaehana hana i kēia kaʻina hana i ka nui o nā mea hiki ke hiki i kā lākou palapala hoʻolālā. No laila, ke nonoi ikaika nei mākou iāʻoe e hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho me ia, e hoʻokumu i kahi LiveCD a hoʻokaʻawale mai ia mea, a laila e hoʻomaka i ka hoʻokōʻana i nā manual.

Piʻiʻo Ubuntu mai kahi ola

Kahikuhi 1: E hoʻokomo i kā Boot-Repair

ʻAʻole i hoʻokomoʻia kēia pono i nā'ōnaehana'ōnaehana o OS, no laila ponoʻoe e hoʻolālā iāʻoe iho me ka waihona pūnaewele hoʻohana. Hoʻopiʻiʻia nā hana a pau ma o ke kūlana "Terminal".

  1. E hoʻouka i ka papa leʻaleʻa ma kekahi ala kūpono, no ka laʻana, ma o ka papa inoa aiʻole ma ke kaomiʻana i ke kī wela Ctrl + Alt T.
  2. Hoʻouna i nā faila kūpono i ka pūnaewele ma o ka hoʻokumuʻana i ke kauohasudo add-apt-waihona ppa: yannubuntu / kāpili-hana.
  3. E hōʻoia i kāu helu me ka hoʻokomoʻana i kahi hua'ōlelo.
  4. E kali i ka hoʻoihoʻana i nā pākuʻina e pono ai. No ka hanaʻana i kēia, ponoʻoe e pili pūnaewele pūnaewele.
  5. Hoʻopiha hou i nā hale waihona puke pūnaewele masudo apt-loaʻa ka hōʻoia.
  6. E hoʻomaka i ke kaʻina o ka hoʻoukaʻana i nā leka hou ma ka hanaʻana i kahi lainasudo apt-e hoʻouka i ka hoʻokomo-i ka hana hou.
  7. ʻO ka hōʻuluʻuluʻana i nā mea a pau e lilo i kekahi manawa. E kali a hiki i ka laina hou hoʻokomo aʻikeʻole i ka pāʻani o ka punaewele ma mua o kēia.

Ke holomua ka holoʻokoʻa holoʻokoʻa, hiki iāʻoe ke palekana i ka hoʻomakaʻana i Boot-Repair a nānā i ka bootloader no nā hewa.

Ka Papa 2: Hoʻomaka Kaomi-Repair

No ka holoʻana i ka pono kūpono i kūkuluʻia, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka hōʻailona i hoʻokomoʻia i ka papa inoa. Akā naʻe,ʻaʻole hiki ke hana i ka papa pāʻani, no lailaʻaʻole i hiki ke hana i ka pahuka hana hou.

E nānā a hoʻouka hou ka pūnaewele i ka download. I kēia manawa, mai hanaʻoe i kekahi mea ma luna o ka kamepiula, aʻaʻole hoʻi e hoʻopau i ka mana hana o ka mea hana.

Ka Papa 3: Ka Hoʻoponoponoʻana i nā Haʻaweʻi i Loaʻa

Ma hope o ka hopena o ka hoʻopau pūnaewele pūnaewele, na ka papahana pono'ī e hāʻawi iāʻoe i ka koho hoʻoiho hāpaiʻana. Hoʻoponopono pinepine ia i nā pilikia maʻamau. No ka hoʻomakaʻana, ponoʻoe e kaomi i ka pihi like ma ka pukapihi kiʻi.

Inā ua hui muaʻoe i ka hana o Boot-Repair aiʻole i heluhelu i nā palapala aupuni, ma ka māhele "Nā Pūnaeho Kūlana" Hiki iāʻoe ke hoʻohana i kāu mau koho pono'ī e hōʻoia i 100% nā hopena.

Ma ka hopena o ka hoʻoukaʻana, eʻikeʻoe i kahi papa hou, kahi eʻike aiʻoe i ka helu me nā pahu i hoʻopaʻaʻia, a e hōʻikeʻia nāʻike hou e pili ana i nā hopena o ka hoʻoponopono hapa GRUB.

I ka hihia inā loaʻaʻole iāʻoe ka manawa e hoʻohana ai i ka LiveCD, ponoʻoe e kiʻi i ka kiʻi o ka papahana mai kahi papahana a kākauʻia i ka leka uila USB. Ke hoʻomakaʻoe, eʻike kokeʻia nā kuhikuhi ma ka pakuhi, a ponoʻoe e hoʻopau i nā mea a pau no ka hoʻoholoʻana i ka pilikia āu i hālāwai ai.

Hoʻololi i ka pahu-hoʻoponopono

ʻO ka maʻamau,ʻo nā pilikia i loaʻa iā GRUB e loaʻa i nā mea hoʻohana i ka Ubuntu ma mua aʻe o Windows, no laila, nā mea e pili ana i ka hoʻomohuʻana i kahi huakaʻi kākoʻo nui, pono mākou eʻike iā lākou.

Nāʻike hou aku:
Nā polokalamu e hoʻokumu i kahi pū puhi lele
Acronis Pono Image: e hoʻoulu i nā kālai kiʻi lele

I ka hapanui o nā hihia, hiki i ka hoʻohana ponoʻana o Boot-Repair maʻalahi ke kōkua i ka hoʻololi ponoʻana i ka hana a ka UKUtu bootloader. Eia naʻe, inā hoʻomauʻoe e hālāwai me nā kuhi hewaʻole,'ōlelo mākou iāʻoe e hoʻomanaʻo i kā lākou code a me kāu weheweheʻana, a laila e nānā i ka palapala Ubuntu eʻike i nā kūmole i loaʻa.