Hoʻopili mākou i ka BIOS ma ka kamepiula

Ināʻoe i kūʻai i kahi kamepiula i'ākoakoa aiʻole i ka pona, a laila ua hoʻonohonoho maikaʻiʻiaʻo BIOS, akā hiki iāʻoe ke hana i nā hoʻoponopono pilikino. Ke hōʻuluʻuluʻia kekahi kamepiula i kona iho pono, ponoʻoe e hoʻonohonoho i ka BIOS iāʻoe iho i mea e hana pono ai. Eia kekahi, e hiki ke hōʻoia kēia manaʻo inā pili kekahi papa hou i ka motherboard a me nā mea a pau i hoʻonohonoho ponoʻia.

No keʻokoʻa a me ka mana ma ka BIOS

ʻO ka'ōnaehana o nāʻano nui o ka BIOS, koe naʻe kaʻoihana hou loa, he pūʻulu graphic mua, kahi e loaʻa ai nā mea kiko'ī mai kahi e hiki ai iāʻoe ke hele i kekahi papa'ē aʻe me nā hoʻopā'ālua hiki ke hoʻololi. Ke laʻana, ka mea koho "Boot" weheʻo ia i ka mea hoʻohana me nā palena o ka hoʻopuka muaʻana o ka papahana kọmputa,ʻo ia hoʻi, ma laila e hiki ai iāʻoe ke koho i ka'ōnaehana kahi e kākoʻoʻia ai ka PC.

E nānā hoʻi: Pehea e hoʻouka ai i kahi kāpili rorohiko mai kahi pūnaewele flash USB

Ma ka pae holoʻokoʻa, aia 3 mau mea hana BIOS ma ka mākeke, a heʻokoʻa kahi o kēlā me kēia mea ma waho. Eia kekahi laʻana,ʻo AMI (American Megatrands Inc.) kahi papahana kiʻekiʻe:

Ma kekahi mau hua'ōlelo o Phoenix a me ka Award, aia nā māhele a pau ma kaʻaoʻao nui ma keʻano o nā kī.

Eia kekahi, e pili ana i ka mea hana, hiki keʻokoʻa nā inoa o kekahi mau mea a me nā palena,ʻoiai lākou e kau i ka manaʻo like.

Hoʻohanaʻia nā hāʻina ma waena o nā mea me nā kī arrow, a hoʻohanaʻia ka koho E komo. Hiki i kekahi mea hana ke hana i kahi kīnā kūikawā ma kaʻike BIOS, kahi e'ōlelo ai i ke kī hea ke kuleana no ka mea. Ma UEFI (keʻanoʻoi aku o ka BIOS i kēia manawa) aia kekahiʻoihana loeaʻoi aʻe o kaʻoihana, ka mana e hoʻomalu i kaʻiole kamepiula, a me ka unuhiʻana i kekahi mau mea i ka'ōlelo Lūkini.

Nā hoʻonohonoho kumu

ʻO nā kumu kūikawā e pili ana i nā palena o ka manawa, ka lā, ka hoʻokumuʻana i ke kamepiula, nāʻano hiʻona no ka hoʻomanaʻo, nā kīʻaha a me nā hoʻopae disk. Ināʻoe i hōʻuluʻulu wale i ka kamepiula, pono e hoʻonohonoho i kēia mau palena.

Aia lākou ma ka māhele "Main", "Nā kūlana CMOS kūlana" a "Boot". Pono e hoʻomanaʻo i kēlā, ma muli o ka mea hana, e like paha nā inoa. E hoʻomaka, e hoʻonoho i ka lā a me ka manawa no kēia mau kuhikuhi:

  1. Ma ka māhele "Main" ʻike "Wā pūnaewele"e koho a koho E komo ia e hoʻololi. E hoʻonoho i ka manawa. Ma ka BIOS mai kekahi mea hoʻolālā aʻe "Wā pūnaewele" hiki paha ke kapaʻia "Wā" ae noho ma ka māhele "Nā kūlana CMOS kūlana".
  2. Pono like nā hana e like me ka lā. In "Main" ʻike "Lā Pūnaewele" a hoʻonoho i kekahi mea kūpono. Inā loaʻa iāʻoe kekahi mea nāna e hoʻolālā, e nānā i ka lā ma ka "Nā kūlana CMOS kūlana",ʻo ka māhele āu e pono ai,ʻo ia wale nō ke kapaʻia "Lā".

I kēia manawa, ponoʻoe e hoʻokaho i ka hoʻonohonoho mua o ka'ōpala a me ka hoʻokele. I kekahi manawa, ināʻaʻole i hoʻokōʻia,ʻaʻole pono ka moku e lawe i ka moku. ʻO nā māhele kūpono a pau i loko o ka māhele. "Main" aiʻole "Nā kūlana CMOS kūlana" (e pili ana i ka version BIOS). Keʻikeʻia nei nā aʻoʻana i kēlā me kēiaʻaoʻao ma kahi o'Award / Phoenix BIOS e like me kēia:

  1. E nānā i nā mea "IDE Ke Kumu Nui / Kauwa" a "IDE Kekona Nui, Mālama". E pono e hana i ka hoʻonohonoho ponoʻana o nā kīkini koʻikoʻi, ināʻoi aku ko lākouʻike ma mua o 504 MB. E koho i kekahi o kēia mau mea me nā kī kī a pēhi E komo e hele i kahi hoʻolālā kūʻokoʻa.
  2. ʻO ka paena kū'ē "IDE HDD HōʻikeʻIke-'Apono" maikaʻi ke kau "Hoʻonā", no ka mea, he kuleana ia no ka hoʻokomo ponoʻana o nā hoʻonohonoho moʻokāki. Hiki iāʻoe ke hoʻonoho ia mau mea iāʻoe iho, akā, ponoʻoe eʻike i ka heluna o nā loli, nā wikiwiki, a pēlā aku. Inā hewaʻole kekahi o kēia mau helu,ʻaʻole pono ka'ōpae e hana, no laila, maikaʻi ke hāʻawi i kēia mau koho i ka pūnaewele.
  3. Pēlā nō, pono e hanaʻia me kekahi mea'ē aʻe mai ka 1st step.

Pono e hana i nāʻano likeʻole i nā mea hoʻohana BIOS mai AMI, akā ma kahi wale nō e hoʻololi ai nā kāʻei SATA. E hoʻohana i kēia kulekele e hana:

  1. In "Main" e hoʻolohe i nā mea i kapaʻia "SATA (helu)". E hoʻonuiʻia ka nui o lākou i ka loaʻaʻana o nā kīkini koʻikoʻi i kākoʻoʻia e kāu kamepiula. Ke nānāʻia nei ke aʻoʻana a pau ma keʻano. "SATA 1" - koho i kēia mea a kāomi E komo. Inā loaʻa iāʻoe nā mea he nui "SATA", a laila, nāʻanuʻu e pono e hanaʻia ma lalo nei me kēlā me kēia mea.
  2. ʻO ka helu mua e hoʻonohonoho ai "Komo". Ināʻaʻoleʻoe iʻike i keʻano o ka pilina o kāu kōpiko, a laila e kau i mua o ka waiwai "Aʻe" a na ka pūnaewele e hoʻoholo i kona manaʻo pono'ī.
  3. E hele i "LAW nui". ʻO kēia kuleana ke kuleana no ka hiki ke hoʻohana i nā kope a me ka nui o ka nui aʻe o 500 MB, no laila e hoʻomaopopo i kaʻaoʻao'ē aʻe "Aʻe".
  4. ʻO ke koena o nā kikowaena, a hiki i ka helu "32 KelepiliʻIkepiliʻIke"e kau i ka waiwai "Aʻe".
  5. ʻAʻole "32 KelepiliʻIkepiliʻIke" makemake e hoʻonoho i ke kumukūʻai "Hoʻoponopono".

Hiki i nā mea hoʻohana i AMI BIOS ke hōʻoia i ke kūlana paʻakikī, akā, he mau mea hou'ē aʻe e pono ai ka hoʻokomo o ka mea hoʻohana i ka Award a me Phoenix. Pau lākou i ka paukū "Nā kūlana CMOS kūlana". Eia ka papa inoa o lākou:

  1. "Kelemu A" a "B B" -ʻO kēia mau mea ke kuleana no ka hana o nā leka. Ināʻaʻohe hana kūkuluʻia, a laila e hoʻohuliʻia ke kumu i mua o nā meaʻelua "ʻAʻohe". Inā loaʻa nā'ōpae, ponoʻoe e koho i kaʻano o ka pelekane, no laila, ua'ōleloʻia e aʻo mua i nāʻano a pau o kāu kamepiula i ke kikoo loa;
  2. "Hoʻopau i waho" - ke kuleana no ka hoʻopauʻana o ka hoʻoukaʻana o OS ma kaʻike o nā kuhi hewa. Makemakeʻia e hoʻonoho i ke kumukūʻai "ʻAʻohe hewa", i ka mea e pilikia ai ka papa kamepiula ināʻikeʻia nā kuhi hewaʻole. Nāʻike a pau e pili ana i ka mea hou i hōʻikeʻia ma ka pakuhi.

Hiki ke hoʻopauʻia kēia mau papa hana. ʻO ka hapanui o kēia mau helu e loaʻa i kāu mea e pono ai.

Nā koho Advanced

I kēia manawa e hanaʻia nā pae a pau ma ka paukū "Kūlana". Aia i loko o ka BIOS mai kekahi mea hanahana, inā paha he inoa iki kona. Ma loko o ia mea he mau helu likeʻole ia no ka mea hana.

E noʻonoʻo e pili ana i ke kikowaena i ka hiʻohiʻona o AMI BIOS:

  • "Hōʻuluʻulu Kōnaeʻo JumperFree". Eia ka hapa nui o nā pono e pono aiʻoe e hoʻolilo i ka mea hoʻohana. Ke kuleana koke nei kēia mea no ka hoʻonohonohoʻana i ka volena i loko o ka'ōnaehana, hoʻonui i ka'ōpili pa'ū a hoʻonohonoho i ka pinepine hana no ka hoʻomanaʻo. Nāʻike hou aku e pili ana i kahi hoʻonohonoho - ma lalo iho nei;
  • "Kaʻina Kuhi CPU". E like me ka inoa e hōʻike nei, hanaʻia nā mana hana e hana nei ma kēia wahi, akā ināʻoe e hana i kahi paʻamau ma hope o ke kūkuluʻana i ka computer, lailaʻaʻole ponoʻoe e hoʻololi i kekahi mea ma kēia wahi. Hoʻonuiʻia ke kāheaʻia e wikiwiki i ka hana o ka PPU;
  • "Chipset". ʻO ia ke kuleana no ka pakuhi a me ka hanaʻana o ka chipset a me ka BIOS. ʻAʻole pono ka mea hoʻohana maʻamau e nānā i loko nei;
  • "Hoʻonohonoho i ka hoʻolālā". Ua hoʻonohonohoʻia ka hoʻonohonoho no ka hoʻohuiʻana o nāʻano likeʻole ma ka motherboard. Ma keʻano kūlana, ua hoʻonohonoho ponoʻia nā pae a pau e ka mīkini pono'ī;
  • "PCIPNP" - hoʻonohonoho i ka māheleʻana o nā loiloi likeʻole. ʻAʻole ponoʻoe e hana i kekahi mea ma kēia wahi;
  • "Ke hoʻonohonoho USB". Maanei hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho i ke kākoʻo no nā ports USB a me nā polokalamu kelepona no ka hoʻokomo (keyboard,'oʻole, a pēlā aku). ʻO ka mea maʻamau,ʻo nā mea āpau a pau ke kuhi nei i ka paʻakikī, akā ua'ōleloʻia e hele i loko a nānā - ināʻaʻohe o kekahi o lākou, a laila e hoʻohui iā ia.

E heluhelu hou: Pehea e hiki ai i ka USB i BIOS

No laila, e hele pololei i kahi hoʻonohonoho pūnaewele mai "Hōʻuluʻulu Kōnaeʻo JumperFree":

  1. I ka hoʻomaka, ma mua o nā māhele i makemakeʻia, hiki i kahi a iʻole kekahi mau māhele. Inā pēlā, hele i ka mea i kapaʻia "E hoʻonohonoho i ke kaʻina o ka pūnaehana / ka puhiʻana".
  2. E hōʻoia i ka waiwai ma mua o nā palena a pau e hiki i laila. "Aʻe" aiʻole "Kūlana". ʻO nā kumu hoʻohālike wale nō kēlā mau palena kahi i hoʻonohoʻia ai ka helu helu, no ka mea, "33.33 MHz". ʻAʻole pono lākou e hoʻololi i kekahi mea
  3. Inā kū kekahi o lākou "Manual" aiʻole kekahi mea'ē aʻe, a laila koho i kēia mea me nā kī kī a pēhi E komoe hana i nā loli.

ʻAʻole pono ka hoʻonohonohoʻana o ka makana a me Phoenix i kēia mau palena, no ka mea, ua hoʻonohonoho ponoʻia lākou e ka paʻamau a ma kahiʻokoʻa loa. Akā i loko o ka māhele "Kūlana" Eʻikeʻoe i nā hoʻonohonoho kūʻokoʻa no ka hoʻonohonohoʻana i nā mea nui o ka palena. Inā he'ōpiki pa'ū kahi o ka lolouila me kahi pūnaehana hana i hoʻokomoʻia ma laila, laila "Pūnaewele Pōhaku Mua" koho koho "HDD-1" (i kekahi manawa ponoʻoe e koho "HDD-0").

Ināʻaʻole i hoʻokomoʻia ka'ōnaehana hana ma ka diski māmā, ponoʻoe e kau i ke kumukūʻai "USB-FDD".

E nānā hoʻi: Pehea e hoʻouka ai i kahi kāleʻa mai ka pūnaewele kaʻa

Eia kekahi ma ka'āpana Award a me Phoenix "Kūlana" Aia kahi mea ma ka pūnaewele i ka BIOS me kahi hua'ōlelo - "Kalikina Manuahi". Inā hoʻonohonohoʻoe i kahi hua'ōlelo, ponoʻoe e hoʻolohe i kēia mea a hoʻonohonoho i kahi hōʻaila maikaʻi iāʻoe,ʻelua wale nō o lākou:

  • "Pūnaha". No ka loaʻaʻana i ka BIOS a me kona mau koho, ponoʻoe e hoʻokomo i ka hua'ōlelo pololei. E noi ana ka pūnaewele no kahi hua'ōlelo mai ka BIOS i nā manawa a pau o nā kāpili rorohiko;
  • "Hoʻonohonoho". Inā kohoʻoe i kēia koho, hiki iāʻoe ke komo i ka BIOS me kaʻole e komo i nā hua'ōlelo, akā, i hiki iāʻoe ke komo i kona mau koho, ponoʻoe e komo i ka hua'ōlelo i'ōlelo muaʻia. Ke noi 'ia nei ka hua'ōlelo i ka wā wale nō e ho'āʻo aiʻoe e komo i ka BIOS.

Ka palekana a me ka palekana

ʻO kēia hiʻohiʻona pili wale nō ia no nā mea mau mea hoʻohana me nā BIOS mai Award aiʻole Phoenix. Hiki iāʻoe ke hoʻoikaika i ka hana a iʻole ke kūlana. Ma ka hihia mua, eʻoi aku ka wikiwiki o ka'ōnaehana, akā, aia ka pilikia o ka hikiʻole ke hōʻole me kekahi mau polokalamu hana. I ka hihiaʻelua, uaʻoi aku ka ikaika o nā mea a pau, akā, ua maʻalahi (ʻaʻole mau loa).

No ka hoʻonāʻana i ke kūlana kiʻekiʻe, ma ka papa nui, koho "Hana kiʻekiʻe" ae kau i ke kumukūʻai "Hoʻonā". He mea pono e hoʻomanaʻo i kahi pilikia o ka hoʻopau i ka pono o ka pūnaehana hana, no laila e hana i kēiaʻano no nā lā he nui, a inā loaʻa kekahi mau malfunctions i loko o ka pūnaewele iʻikeʻoleʻia, e hoʻopau iā ia ma ka hoʻonohonoho i ka waiwai "Hoʻopilikia".

Inā makemakeʻoe i ka pono e holo wikiwiki, a laila e'ōleloʻiaʻoe e kiʻi i ke kaʻina hana hoʻomalu,ʻeluaʻano o lākou:

  • "Ka Lapa Uila-Palekana Aunoa". I kēia hihia, hiki i ka BIOS ke mālama i nā kuʻina paʻa loa. Eia naʻe, ua nui ka hana;
  • "Nā Palekana i Hoʻoponopono 'ia". Hoʻopiʻiʻia nā protocols e pili ana i nāʻano o kāu pūnaewele, mahalo i ka hana a ka mea i hanaʻoleʻia e like me ka mea mua. Hōʻoiaʻia no ka hoʻouna.

No ka hoʻoihoʻana i kekahi o kēia mau kuʻina, ponoʻoe e koho i kekahi o nā helu i'ōleloʻia ma luna nei ma kaʻaoʻao'ākau o ka maka, a laila e hoʻokūpaʻa i ka download me nā kī. E komo aiʻole Y.

ʻO ka hoʻonohonohoʻike

Ma hope o ka hoʻopauʻana i nā kikowaena papa, hiki iāʻoe ke hoʻonoho i kahi hua'ōlelo. Ma kēia hihia,ʻaʻohe mea'ē aʻe koe koe e hiki ke komo i ka BIOS a me ka hiki ke hoʻololi i kekahi o kona mau palena (e pili ana i nā hoʻonohonoho i hōʻikeʻia ma luna nei).

Ma ka Award a me Phoenix, no ka hoʻonohonohoʻana i kahi hua'ōlelo, ma ka pakuhi nui, koho i ka mea E hoʻonohonoho i ka'ōlelo mālama. E weheʻia ka puka ma kahi āu e hoʻokomo ai i kahi hua'ōlelo a hiki i 8 mau huaʻumi i ka lōʻihi, ma hope o ka komoʻana i kekahi puka like me ka wehe i kahi kahi āu e pono ai e kākau i kēlā hua'ōlelo likeʻole no ka hōʻoia. I ka wā e kākau ai, e hoʻohana wale i nā hua'ōlelo Latin a me nā helu'Akela.

No ka weheʻana i ka hua'ōlelo, ponoʻoe e koho hou i kēlā mea. E hoʻonohonoho i ka'ōlelo mālamaakā inā i ka puka o ka hoʻokomoʻana i kahi hua'ōlelo hou, waiho wale i ka blank a kaomi E komo.

I ka AMI BIOS, ua hoʻonohonohoʻia ka hua'ōlelo i kahiʻano'ē aʻe. Pono mua e hele i ka mahele "Boot"i ka papa luna, a ma laila i loaʻa "Manaʻo mālama". Hoʻonohoʻia a weheʻia ka hua'ōlelo ma keʻano like me'Award / Phoenix.

Ma ka pauʻana o nā hana a pau i ka BIOS, ponoʻoe e puka i waho i ka mālamaʻana i nā hoʻonohonoho i hana muaʻia. No ka hanaʻana i kēia, e huli i kahi mea "Save & Exit". I kekahi mau kumu, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ke kī wela. F10.

ʻAʻole i maʻalahi ka hoʻonohonohoʻana i ka BIOS e like me ka mea e nānā muaʻia. Eia kekahi,ʻo ka hapa nui o nā mea i ho'ākākaʻia i kēia manawa ua hoʻonohonohoʻia e ka paʻamau, e like me ka mea e pono ai no ka hana kamepiula maʻamau.