ʻO kēia pūnaehanaʻoihana e koho: Windows a Linux paha

He nui nā mea hoʻohana e loli i nā polokalamu likeʻole i ko lākou PC, akā,ʻaʻole ma hope o ka hoʻokomoʻana kahi hoʻomakaʻana o ka hoʻomaka. Paʻa pinepine nā pilikia, aʻo kekahi o lākou e hoʻopilikia i ka pāʻani i ka papapālala me ka hōʻikeʻoleʻana i kekahi hōʻike. I kēia lā, e wehewehe loa aku mākou i nāʻano a pau e hiki ai ke hoʻoholo i kēia pilikia. E hoʻohanaʻia lākou ma nāʻano likeʻole, no laila e hōʻoia mākou e ho'āʻo iā lākou a pau, ma mua o ka nohoʻana ma kahi hoʻokahi.

Hoʻoponopono mākou i ke kuhi me ka hoʻokuʻuʻana i nā pāʻani ma luna o ka pakuhi ma Windows 7

ʻO nā kumu o ka pilikia paha he nui. ʻO lākou a pau, hoʻokahiʻaoʻao a iʻole, e pili ana i ka hana o kahi palapala noi a iʻole ka'ōnaehana hana holoʻokoʻa. Hoʻomaopopo mākou i nā ala kūpono e hāʻawi pinepine ai i kahi hopena maikaʻi. E hoʻomaka me ka mea maʻalahi loa.

Ma mua o ka hoʻomakaʻana i nā kuhikuhi ma lalo nei,'ōlelo mākou iāʻoe e hoʻohālikelike i nāʻoihana pūnaewele liʻiliʻi o ka pāʻani me kāu kamepiula i mea eʻike pono ai i kā PC. E hōʻoia i nā papa hana polokalamu kamepiula. No ka papa inoa piha o lākou, e nānā i kā mākouʻokoʻa aʻe ma ka loulou i lalo nei.

E nānā hoʻi: Nā papahana no ka hoʻoholoʻana i nā lako kamepiula

Ke Kaʻina Hana 1: E nānā i ke kiko inoa

I ka Windows 7, aia kahi mea i kūkuluʻia "Nānā Mākaʻikaʻi". Ua hoʻopaʻaʻia nā hana nui a pau e hanaʻia ana i nā papahana maʻamau a me nāʻaoʻaoʻekolu. ʻO nā leka hoʻomaopopo a me nā kuhi hewa i koe ma laila e kōkua i ka hoʻoholoʻana i ka kumu o ka hoʻokūkūʻana i ka papa. No laila, pono e nānā i loko o ka log log i mua e hoʻoholo i ke kumu o ka paneʻole o ka noi.

Heluhelu hou: E hele i ka log log in Windows 7

Ma hope o ka hōʻikeʻana i ka papa inoa o kaʻike ma ka māhele i makemakeʻia, ponoʻoe eʻike i ka memo hope loa i pili i ka polokalamu i hoʻouka muaʻia, a pāpālua i ka laina - e wehe kēia i nā kiko'ī. Hōʻike ka weheweheʻana i ka helu i kahi e huliʻia ai kaʻonika ma ka pūnaewele.

Hanana 2: Hoʻopiha i ka pāʻani

He hiki paha i kahi mea i hewa i ka manawa o ke hoʻokomo a iʻole ka hoʻopauʻana o ka pāʻani, no laila e kū koke ka hopena ma hope koke o ka ho'āʻo ho'ālolo. E aho e wehe i nā māhele a pau o ka palapala noi a ho'āʻo hou e hoʻokomo hou, e mālama pono i nā kuhikuhi a pau i loko o ka pūnaewele i kūkuluʻia. No ka 'ōlelo hōʻailona kiko'ī no ka hoʻokomoʻana i nā noi mai nā kumu likeʻole, e nānā i kā mākou mau mea'ē aʻe ma lalo.

Nāʻike hou aku:
Ke hoʻouka nei i ka pāʻani mai kahi disk i ka lolopiula
Pehea e hoʻouka ai i ka pāʻani ma luna o Steam
Ke hoʻouka nei i ka pāʻani ma nā mea hoʻohanaʻo DAEMON

Māhele 3: Hōʻoia Windows Windows

I ka hoʻomakaʻana paha he nui nā pūnaeweleʻekolu. ʻO kēlā mau noi e kālai mau wale ana i ka OS, akā hoʻokō i nā hana, e like me ka hoʻoukaʻana a me nā hoʻonohonoho hou. Hiki i kēia mau hana ke hoʻololi i ka hana o ka pāʻani, i hiki ai i ka lele i ka papapā. Paipai mākou iāʻoe e holo i ka holo maʻemaʻe o ka'ōnaehana hana a nānā inā kōkua kēia i ka hoʻoponoponoʻana i ka pilikia. E hana i kēia mau hana:

  1. E holo i ka pono Holoe paʻa nei i ka hui pūnaewele E lanakila + R. E kau i ka lainamsconfig.exeae kaomi "OK".
  2. E weheʻia kahi puka "Pūnaewele Pūnaewele". Maanei, ponoʻoe e koho i kaʻaoʻao "Nui"kahi i kauʻia kahi mea "Ke kiʻi maʻamau", hoʻokuʻu me "Nā mea hoʻomaka o ka hoʻokūkū"a laila e hoʻololi i nā loli.
  3. E neʻe i kahi "Nā lawelawe". E hoʻopau i ka hōʻike o nā lawelawe Microsoft, e ho'ōki i nā kaʻina hana a pau a kaomi "E noi".
  4. E hoʻomaka hou i ka PC ae nānā inā ua hoʻopaʻaʻia ka pilikia me ka papa hana i ka leka.

Inā kōkua kēia, hiki iāʻoe ke hoʻopau kūʻokoʻa i nā lawelawe kūpono a me nā mea hoʻomaka. ʻO nā'ōlelo kūpono kūpono no ka hanaʻana i kēia mea e loaʻa i nā mea'ē aʻe ma nā loulou i lalo nei.

Nāʻike hou aku:
E hoʻopau i nā lawelawe kūpono ma ka Windows 7
Pehea e hoʻokahuli i nā polokalamu hoʻopiʻi ma Windows 7

Ka Papa Hana 4: E nānā i ka'ōnaehana no nā hewa

I loko o kahi hui o ka OS ikaika, hiki i nā hemahema a me nā hewa, hiki i nā pilikia'ē aʻe e pili ana i nā noi pilikino. No laila, ke'ōlelo nei mākou iāʻoe e nānā i ka Windows no ka pono o nā'ōnaehana pūnaewele. Hoʻopauʻia kēia ma nā polokalamu'ē aʻe a iʻole he pono i kūkuluʻia. E heluhelu hou e pili ana i kēia ma ko mākou kaʻina aʻe.

E heluhelu hou: E nānā i ka pono o nā'ōnaehana pūnaewele i ka Windows 7

Ke Kumu 5: E nānā i kāu kamepiula no nā'ōpilikia

ʻO nāʻili hewa i'ōwiliʻia ma kahi PC he pāʻokoʻa'ē aʻe ka hana o ka pūnaewele - hoʻopau lākou a hoʻololi paha i nāʻikepili, kāohi i ka hoʻokumuʻana o kekahi mau polokalamu, e kāpae i nā mea me ka hana. Hiki i ia mau hana ke hoʻonāukiuki i kahi pāʻani pili i ka papapihi. E hoʻopaʻa i kāu kamepiula no ka hoʻoweliweli me kekahi ala kūpono, a laila holoi iā lākou a pau inā loaʻa kekahi mea. Ma ka pauʻana o kēia kaʻina hana, e holo hou i ka noi.

E heluhelu hou: E hakakā ana i nā hōʻailona kalapona

Ke Kumu 6: holoi i ke Kakau

Hiki i nā faila lōʻihi a me nā mea hoʻomeheuʻokoʻa ma ke kelepona i kekahi manawa ke hōʻoki i nā pāʻani ma ke kūpono Eia kekahi, i kekahi manawa he mau hewa wale nō ke kumu o ka hopena. E hoʻomaʻemaʻe i ke kiko inoa a hoʻoponopono i nā pilikia me kekahi ala kūpono. No nā kumu aʻo kūpono e pili ana i kēia kumuhana, e nānā i nā mea i lalo nei.

Nāʻike hou aku:
Pehea e hoʻomaʻemaʻe i ka waihona Windows mai nā hewa
Ke hoʻomaʻemaʻeʻana i ke keʻena me CCleaner

Ka Papa Hana 7: Ka hoʻoponoponoʻana i ka palapala video

Hoʻomaopopo mauʻia ka papa hana o kekahi noi i kahi kāleka wikiō, no laila, he mea nui e hana pono ia. I ka manawa pinepine, ua hewa nā kuhi hewa ma muli o nā mea hoʻokele kiʻi kiʻiʻole i hoʻonohonohoʻia. Paipai mākou e heluhelu i kā mākou mau hua'ōlelo hou. I loko o ia mau mea e loaʻa iāʻoe nā kuhikuhi e pili ana i ka hoʻololiʻana i ka polokalamu kelepona wikiō.

Nāʻike hou aku:
Ke hoʻopili nei i nā mea hoʻokae kiʻi kiʻi kiʻi NVIDIA
Hōʻike Hōʻike Hōʻahoʻo AMD Radeon

He mea nui nō hoʻi ka hanaʻana o ka mea hoʻolālā kiʻi i nāʻano maʻamau,ʻaʻole hiki ke hoʻoulu, a ke wikiwiki nei e hoʻokomo i nāʻike i komo. Hiki iāʻoe ke nānā i ka kāleka wikiō no ka hana ma nāʻano likeʻole, me ka hoʻohanaʻana i nā papahanaʻaoʻaoʻekolu a iʻole nā ​​mea hana i hoʻopaʻaʻia ma Windows.

Nāʻike hou aku:
Kāleka Kāleka Kāleka Ola
Pehea e maopopo ai i ke kiʻi wikiō puhi

Ka Papa Hana 8: Hana i kahi leka uila

ʻO ka leka uila kekahi o nā kumuhana o ka hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo o ka PC. Lawe ia i kahi hapahelu o kaʻikepili mai ka RAM, a laila e hoʻokuʻu ana i ka hoʻomanaʻo kino. No ka mea,ʻaʻole i nui ka nui o ka RAM i nā rorohiko a pau, i mea e pono ai ke holo i nā pāʻani, pono paha e hana i kahi faila paʻi.

Nāʻike hou aku:
Ke hanaʻana i kahi faila paʻi ma ke kamepiula me Windows 7
Pehea e hoʻololi ai i ka nui o ka file file i nā puka makani 7

Ināʻoe e noʻonoʻo ana i ka nui e koho ai,'ōlelo mākou iāʻoe e hoʻomaʻamaʻa iāʻoe me ko mākou alakaʻi'ē aʻe. Aia ma loko o ka hōʻike kūpikipiki o ka hoʻoholoʻana i ka nui o ka hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo.

Heluhelu hou: Ka hoʻoholoʻana i ka nui o ka waihona paging ma Windows

Ka Papa 9: E nānā i ka RAM

Hana ikaika nā polokalamu kelepona i ka RAM, hoʻololi mau a me ka mālamaʻana i nāʻikepili me ka hoʻohanaʻana. Hiki i nā Malfunctions o kēia wahi ke hoʻopili i ka hana o ka pāʻani, e hāʻule koke ana ma hope o ka ho'āʻoʻana o ka hoʻolālā. No laila, ke'ōlelo nei mākou iāʻoe e nānā i kā mākou mauʻokoʻa aʻe ma nā loulou i lalo nei no kaʻikeʻana i nā kuhikuhi no ka nānāʻana a me ka hoʻoponoponoʻana i nā kūlana RAM.

Nāʻike hou aku:
Ke nānāʻana iā RAM ma kahi kamepiula me Windows 7
Pehea e nānā ai i ka RAM no ka hana

Ke Kumu 10:ʻIke i kahi Disk

I kekahi manawa ua hanaʻia nā hāʻule pūnaewele pūnaewele ma mua o ka hikiʻana o nā hewa ma ka paʻakiki. ʻO ka pilikia koʻikoʻi nā lālā maikaʻi - kahi o ka māhele ma ka HDD,ʻaʻole pono ka hana. Inā hoʻololi ka hopena i nā pahu mele, hiki iā ia ke alakaʻi i ka hoʻokuʻuʻana o ka pāʻani ma luna o ka pakuhi. Ponoʻoe e hoʻomaka i ka nānāʻana iāʻoe iho ma nā mea hana kūikawā, eʻike a ho'āʻo i ka hoʻoponoponoʻana i nā pilikia i ulu. No ka hoʻomaopopoʻana i kēia, e kōkuaʻoe i kēlā me kēia mea ma kāu pūnaewele.

Nāʻike hou aku:
E hoʻokae i nā leka no nā hewa i loko o Windows 7
Pehea e nānā ai i kahi kīpiki no nā poinoʻino

Ināʻaʻole kekahi o nāʻano i hōʻikeʻia i laweʻia i kekahi hopena, makemake mākou e hoʻokaʻaʻike i ke kākoʻo ma kahi pūnaewele official o ka mea hoʻopuka pāʻani, e haʻi iā lākou e pili ana i ka pilikia i hāpaiʻia a me nā mea i laweʻia e hoʻopauʻia. Eia paha, e loaʻa iāʻoe kekahi mau hiʻohiʻona hou e kōkua i ka hoʻoponoponoʻana i kēia pilikia.