Pehea e komo ai i ka BIOS ma Windows 8 (8.1)

I loko o kēia manual - 3 mau ala e hele ai i ka BIOS i ka hoʻohanaʻana i ka Windows 8 aiʻole 8.1. ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻo kēia kekahi ala e hiki ai ke hoʻohanaʻia i nāʻano likeʻole. ʻO ka mea pōʻino,ʻaʻole i loaʻa iaʻu ka manawa e nānā ai i nā mea a pau i hōʻikeʻia ma kekahi BIOS maʻamau (akā naʻe,ʻo nā kī kahiko e hana i loko o ia - Del no ka papaluhi a me F2 no ka pona), akā ma ka papapiula wale nō me kahi papahoa hou a me UEFI, akāʻo ka hapanui o nā mea hoʻohana hou o nā pūnaewele. ʻO kēia hoʻonohonoho paʻa.

Ma kahi kamepiula a pona paha me ka Windows 8, hiki iāʻoe ke pilikia ma ke komoʻana i ka hoʻonohonoho BIOS, e like me nā papa hana hou, a me nā polokalamu hoʻoikaika wikiwiki i hoʻokomoʻia ma ka OS iho, hikiʻole iāʻoe keʻike i kekahi o nā hua'ōlelo "Press F2 or Del" or ʻAʻole he manawa e hoʻokau ai i kēia mau pihi. Ua noʻonoʻo nā mea hoʻomohala i kēia manawa a aia he haʻina.

Hoʻowomo i ka BIOS me nā koho kūikawā o ka Windows 8.1

I mea e komo ai i ka UEFI BIOS ma nā kamepiula hou e holo ana i ka Windows 8, hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā koho kūikawā no ka hoʻopiliʻana i ka pūnaewele. Ma ke ala, e hoʻohanaʻia lākou no ka hoʻokaeʻana mai kahi'ōkuhi kōkuhi aiʻoleʻole paha, me kaʻole e komo i ka BIOS.

ʻO ke ala mua e hoʻokumu i nā koho kūikawā kūikawāʻo ka weheʻana i ka papa ma ka'ākau, e koho i "Kō koho", a laila - "E hoʻololi i nā makamepika pūnaewele" - "Hoʻohou a hoʻihoʻi". I loko o ia mea, e wehe i ka mea "Hoʻokuʻu" a ma nā "Special download options" e kaomi i "Hoʻihoʻi hou".

Ma hope o ka hou houʻana, eʻikeʻoe i kahi koho e like me ke kiʻi ma luna nei. I loko o ia mea, hiki iāʻoe ke koho i ka mea "hoʻohana i ka polokalamu" inā makemakeʻoe e kāpili mai ke kāpena USB a iʻole disk a komo i ka BIOS wale nō e pono ai. Inā makemakeʻoe i kahi komo e hoʻololi i nā hoʻonohonoho o kāu kamepiula, e kaomi i "Diagnostics".

Ma ka papa'ē aʻe, e koho i "Advanced Options."

A eia mākou, kahi e pono aiʻoe - e kaomi i ka mea "UKU UKU o ka UEFI", a laila e hōʻoia i ka hoʻololi e hoʻololi i nā kahua BIOS a ma hope o ka hoʻi houʻana eʻikeʻoe i ka interface EUFI BIOS o kāu kamepiula, me ka hoʻokomoʻole i nā kī'ē aʻe.

Nā ala'ē aʻe e hele i ka BIOS

Eiaʻelua mauʻaoʻao e komo ai i ka papahana papahana 8 o Windows no ka komoʻana i ka BIOS, a he mea pono paha,ʻoiai, hiki i ka koho mua ke hana ināʻaʻoleʻoe e hoʻokuʻu i ka papapa a me ka mata mua o ka pūnaewele.

Ke hoʻohana nei i ka laina kauoha

Hiki iāʻoe ke komo i ke laina kauoha

shutdown.exe / r / o

A e hoʻouka houʻia ke kamepiula, e hōʻike ana iāʻoe i nāʻano kāhuaʻana, e like me ke komoʻana i ka BIOS a me ka hoʻololiʻana i ka pulina pahu. Ma ke ala, inā makemakeʻoe, hiki iāʻoe ke hana i ke alakiʻi no kēia kiʻi.

Shift + Reload

ʻO kekahiʻaoʻao,ʻo ia ke kaomi i ka pihi e hoʻopau i ka computer ma kaʻaoʻaoʻaoʻao a iʻole ma ka mata mua (e hoʻomaka me ka Windows 8.1 Hōʻuluʻulu 1) a laila e paʻa i lalo i ka kiʻole Kī a kaomi "E hoʻomaka hou". ʻO kēia ka mea e hoʻoholo i nā koho kūikawā kūikawā.

Nāʻike'ē aʻe

ʻO kekahi poʻe hanahana o ka laptops, a me nā motherboards no nā lolo uila, hāʻawi i kahi koho e komo i ka BIOS, me nā koho wikiwiki wikiwiki i hiki (ʻo ia hoʻi e pili ana no Windows 8), me ka nānāʻole o ka pūnaehana hana. Hiki ke ho'āʻoʻia kēiaʻike e loaʻa ai i nā kuhikuhi no kekahi hua kiko'ī a iʻole ma ka Pūnaewele. I ka manawa maʻamau, e paʻa nei kēia kī i ka wā i hoʻohuliʻia.