Pehea e hoʻolālā ai i kahi leka uila UEFI

ʻO ka lā maikaʻi.

Ma nā komipi hou a me nā kamepiula, nui nā mea hoʻohana i ka hikiʻole ke kāleʻa mai ke kiʻi pūnaewele hoʻonohonoho me Windows 7, 8.ʻO ke kumu no kēia mea maʻalahi - ka pukaʻana mai o UEFI.

He mea hou ka EUFI i hoʻohuiʻia no ka paniʻana i ka BIOS i hoʻopaʻaʻoleʻia (a no kekahi manawa e pale i ke OS mai nā huakō hoʻokalakinoʻino). Mai ka "hoʻokomo kahiko" i ka makani flash - ponoʻoe e komo i ka BIOS: a laila, e hoʻololi i UEFI i ka Legacy a hoʻopau i ka mode Boot Security. I loko o kēlāʻatikala pono'ī e makemake wau e noʻonoʻo i ka hoʻokumuʻana i kahi wili uila "UEFI" i hoʻolālā houʻia.

ʻO ka hanaʻana o nā pūkawe uila UEFI i hoʻolālāʻia

ʻO kāu mea e pono ai:

  1. kelepili lele pololei (ma kahi o 4 GB);
  2. ʻO ISO hoʻokumu kiʻi me Windows 7 aiʻole 8 (he kiʻi kumu a me nā 64 bits);
  3. ʻO ka hana kūponoʻo Rufus (Official website: //rufus.akeo.ie/ Inā he mea,ʻo Rufus kekahi o nā polokalamu māmā,ʻoihana a wikiwiki loa e hana i nā pūnaewele hōʻano);
  4. ināʻaeʻole ka pono o Rufus iāʻoe, ke hōʻoia nei au i WinSetupFromUSB (Pūnaewele pūnaewele: //www.winsetupfromusb.com/downloads/)

E noʻonoʻo i ka hoʻokumuʻiaʻana o nā leka uila UEFI ma nā papahanaʻelua.

RUFUS

1) Ma hope o ka hoʻoukaʻana iā Rufus - e holo wale i ka mea (ʻaʻole pono ka hoʻonohonohoʻana). ʻO ka mea nui: pono e hoʻomaka Rufus ma lalo o ka luna hoʻoponopono. No ka hanaʻana i kēia, ma Explorer, e kaomi pono-i ka pūnaewele hoʻoponopono a koho i kēia koho ma ka papahana hoʻopuka.

Pane. 1. E hoʻoholo iā Rufus i mea hoʻoponopono

2) Ma hope o ka papahana e ponoʻoe e hoʻonohonoho i nā kumu maʻamau (e nānā i ka paukū 2):

  1. polokalamu: e hoʻomaopopo i ka pūnaewele USB e makemakeʻoe e hoʻonui;
  2. hoʻohele a me keʻano o ka'ōnaehana pūnaewele: maanei e ponoʻoe e koho i "GPT no nā papahana me ka interface EUFI";
  3. pūnaewele pūnaewele: koho FAT32 (NTFSʻaʻole i kākoʻoʻia!);
  4. A laila, e koho i ka kiʻi ISO e makemake anaʻoe e kākau i ke kele uila USB (Ke hoʻomanaʻo nei wau inā he 64 mau pakuhiʻo Windows 7/8)
  5. E nānā i nā pahu heluʻekolu: ka hōʻano wikiwiki, me ka hoʻokumuʻana i kahi kāpili lele, e hana ana i ka laikini lōʻihi a me ka hiʻona.

Ma hope o ka hoʻonāʻana o nā hoʻonohonohoʻana, e kaomi i ka pihi "Hoʻomaka" a kali a hiki i ka paʻiʻana o nā faila a pau i ke kele uila USB (ma ka awelika,ʻoihana 5-10 mau minuke).

He mea nui! E hoʻopauʻia nā pūnaewele a pau me keʻano pūnaewele. Mai poina e mālama i nā palapala nui mai ia mea.

Pane. 2. E hoʻonohonoho i Rufus

WinSetupFromUSB

1) E holo mua i ka pono WinSetupFromUSB me nā kuleana o nā luna.

2) A laila hoʻonoho i nā kumu o lalo (e nānā i ka paukū 3):

  1. e koho i ka pū puhi ma kahi e puhi aiʻoe i ke kiʻi ISO;
  2. E hōʻoia i ka pahu "Pepa piha me FBinst", a laila e waiho i kekahi mau pahu helu hou me nā mea ma lalo: FAT32, hoʻololi, kope BPB;
  3. Windows Vista, 7, 8 ...: hōʻoia i ka kiʻi hoʻonohonoho ISO mai Windows (64 mau paʻi);
  4. a me hope - e kaomi i ka pihi GO.

Pane. 3. WinSetupFromUSB 1.5

A laila e aʻo iāʻoe i ka hoʻopauʻiaʻana o nāʻikepili a pau ma ka leka uila a e noi hou iāʻoe eʻae hou.

Pane. 4. E hoʻomau i ka holoiʻana ...?

Ma hope o kekahi mau minuke (ināʻaʻohe pilikia me ka'ōuli lele a iʻole ke kiʻi ISO), eʻikeʻoe i ka puka makani me kahi hua'ōlelo e pili ana i ka pauʻana o ka hana (e nānā i ka Figure 5).

Pane. 5. Ua hoʻopaʻaʻia ka pahu kani / hana

Ma ke ala WinSetupFromUSB i kekahi manawa ke hana nei "he mea'ē": me he mea lā ua maloʻoʻo ia, no ka mea ʻAʻole hiki ke hoʻololi i ka lalo o ka puka makani (kahi i loaʻa ai kahi pahuʻike). ʻO kaʻoiaʻiʻo, hana ia - mai hoʻopau i kēia! Ma ka maʻamau,ʻo ka manawa hana o kahi pahu lele lele he 5-10 mau minuke. Maikaʻi maikaʻi loa oiaiʻo ka hanaʻana WinSetupFromUSB Mai holo i nā polokalamu'ē aʻe, ma nāʻano a pau o nā pāʻani, nā mea hoʻoponopono wikiō, a pēlā aku.

Ma kēia mea,ʻo kaʻoiaʻiʻo, nā mea a pau - ua mākaukau ka māmā māmā a hiki iāʻoe ke hoʻomau i nā hana hou: ke hoʻonohonoho nei i Windows (me ke kākoʻo EUFI), akāʻo kēia kumuhana ka post ma hope loa ...