E hoʻololi i waena o nāʻike pilikino ma Windows 10

Inā nui nā poʻe e hoʻohana i hoʻokahi kamepiula a iʻole ponaʻole paha, e pono e noʻonoʻo e pili ana i ka hanaʻana i nāʻano pilikino hoʻohana. Mālama kēia i nā papa hanaʻoihana, no ka mea, e loaʻa i nā mea hoʻohana a pau nā papawaena'ē aʻe, nā wahi kikowaena, a pēlā aku. I ka wā e hiki mai ana, ua lawa ka hoʻololiʻana mai kahi helu i kekahi. Pehea e hana ai i kēia ma ka pūnaehana hana o Windows 10, e haʻi mākou ma kēiaʻatikala.

Nā hana no ka hoʻololiʻana ma waena o nāʻikepili ma Windows 10

E hoʻokō i ka pahuhopu i ho'ākākaʻia ma nāʻano likeʻole. Ua maʻalahi lākou a pau, aʻo ka hopena hopena, e like nō ia. No laila, hiki iāʻoe ke koho noʻoe iho i ka mea kūpono loa a hoʻohanaʻia i ka wā e hiki mai ana. I kēia manawa, mākou eʻike nei e hiki ke hoʻohanaʻia kēia mauʻano i nā loli'āina a me nā pūnaewele pūnaewele o Microsoft.

Nānā 1: Me ka Mana Manawa mua

E hoʻomaka me keʻanoʻoi loa. No ka hoʻohanaʻana iā ia, ponoʻoe e hana i kēia mau mea:

  1. E huli i ka pihi logo ma kaʻaoʻao hema o kāu papalu. "Windows". Kaomi ma luna. Eia kekahi, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kekahi kī me keʻano like ma ka papa keyboard.
  2. Ma kaʻaoʻao hema o ka puka puka e wehe ana, eʻikeʻoe i kahi papa kuhikuhi o nāʻoihana. Ma ke poʻo loa o kēia papa inoa he kiʻi ia no kāu moʻokāki. Ponoʻoe e kaomi ma luna.
  3. E hōʻikeʻia ka papa kuhikuhi no kēiaʻike. Ma lalo o ka papa inoa eʻikeʻoe i nā inoa inoa'ē aʻe o nā inoa pūnaewele. Kaomi i ka LMB ma ka moʻolelo kahi āu e makemake ai e hoʻololi.
  4. Ma hope koke iho o kēia, eʻikeʻia ka puka puka. E hoʻomaka kokeʻiaʻoe e komo i ka pūnaewele i koho muaʻia. E komo i ka hua'ōlelo inā pono (inā ua hoʻonohonohoʻia) a kaomi i ke pihi "Komo".
  5. Inā hiki ke komo i kahi no kekahi mea hoʻohana'ē aʻe no ka manawa mua, a laila, ponoʻoe e kali iki i ka manawa e hoʻololi ai ka'ōnaehana. He mau minuke wale nō kēia. Ua lawa ka kaliʻana a hiki i ka wā e pau ai ke kuhikuhiʻana.
  6. Ma hope o kekahi manawa, aiaʻoe ma ka papapihi o ka helu i kohoʻia. Eʻoluʻolu e hoʻihoʻiʻia nā pūnaewele OS i ko lākou kūlana mua no kēlā me kēiaʻikepili hou. I kēia mua aku, hiki iāʻoe ke hoʻololi iā lākou e like me kou makemake. Hoʻonohonoho ponoʻia lākou no kēlā me kēia mea hoʻohana.

Inā no kekahi kumu kūponoʻole iāʻoe, a laila hiki iāʻoe ke hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho me nāʻano maʻalahi no ka hoʻololiʻana i nā hoʻopuka.

Hanana 2: Pōkeʻaoʻaoʻaoʻao "Alt + F4"

E maʻalahi kēia ala ma mua o ka mea i hala. Akā, no ka meaʻaʻole iʻike nā kānaka a pau e pili ana i nā hui pūʻokoʻa likeʻole o nā pūnaewele holomua Windows,ʻaʻohe mea maʻamau i waena o nā mea hoʻohana. Eia kahi pehea e nānā ai i ka hana:

  1. E hoʻololi i ka papahana o ka pūnaehana hana a hoʻokahi pinepine i nā kī "Alt" a "F4" ma ka papa keyboard.
  2. Eʻoluʻolu eʻikeʻoe i ka hoʻohui likeʻana e hoʻokaʻa i ka puka i kohoʻia o ka'ōnewele. No laila, pono e hoʻohana ia ma ka papapihi.

  3. Eʻikeʻia kekahi puka liʻiliʻi ma ka nānā me kahi papa iho o nā hana kūpono. E wehe a koho i ka laina i kapaʻia "E hoʻololi i ka mea hoʻohana".
  4. Ma hope o kēlā, ke kāomi nei mākou i ke pihi "OK" ma ka puka like.
  5. Aʻo ka hopena, eʻikeʻoe iāʻoe iho i ka papa koho mua o ka koho koho. ʻO ka papa inoa o kēlā mau mea ma kaʻaoʻao hema o ka puka. Kaomi ma ka inoa o kaʻikepili i makemakeʻia, a laila e hoʻokomo i ka hua'ōlelo (inā pono) a pēhi i ke pihi "Komo".

Ma hope o kekahi mau kekona, eʻikeʻia ka papapa a hiki iāʻoe ke hoʻomaka e hoʻohana i kekahi kamepiula a iʻole pona.

Māhele 3: Pōkuhiʻaoʻao papa "Windows + L"

ʻO keʻano i ho'ākākaʻia ma lalo neiʻo ia ka mea maʻalahi i'ōleloʻia. ʻO ka meaʻoiaʻiʻo, hiki iāʻoe ke hoʻololi i kahi hōʻikeʻike i kahi'ē aʻe me ka loaʻaʻole o nā menus iho-iho a me nā hana'ē aʻe.

  1. Ma ka papapihi o ka computer a iʻole ka pona, e pihi i nā kī "Windows" a "L".
  2. ʻO kēia huiʻana eʻae iāʻoe e puka koke i kāu pūnaewele e kū nei. A laila, eʻike kokeʻoe i ka puka komo a me ka papa inoa o nā pūnaewele i loaʻa. E like me nā mea i hala, e koho i kahi komo i makemakeʻia, e hoʻokomo i ka hua'ōlelo a pēhi i ke pihi "Komo".

Ke hoʻouka ka pūnaewele i kaʻike i waeʻia, e hōʻikeʻia ka papalua. ʻO kēia keʻano hiki iāʻoe ke hoʻomaka e hoʻohana i ka mea hoʻohana.

Eʻoluʻolu e nānā i kēia mau mea ma lalo: inā e paniʻiaʻoe no ka mea hoʻohanaʻole ka mea e ponoʻole ai kāu moʻokāki i ka hua'ōlelo, a laila e hoʻomaka hou ke kamepiula ma muli o iaʻike. Akā inā loaʻa kāu hua'ōlelo, eʻikeʻoe i ka puka komo e pono aiʻoe e komo. Maʻaneʻi, inā pono, hiki iāʻoe ke hoʻololi i ka moʻolelo pono'ī.

ʻO ia nāʻaoʻao a mākou i makemake ai e haʻi iāʻoe. E hoʻomanaʻo e hiki ke hoʻopauʻia nā hoʻopuka kūpono a ponoʻole i kēlā me kēia manawa. Pehea e hana ai i kēia, ua haʻi pololeiʻia mākou ma nāʻokoʻa.

Nāʻike hou aku:
Wehe i kahi moʻokāki Microsoft ma Windows 10
Laweʻia nā pūʻulu kaiakū ma Windows 10