Loaʻa ka loaʻaʻana o kahi IP IP ma luna o ka Android inā e pili ana i ka Wi-Fi

Ma nā manaʻo ma kēia pūnaewele, pinepine lākou e kākau e pili ana i kahi pilikia e hanaʻia ana i ka hoʻohuiʻana i kahi papala a me kelepona Android i ka Wi-Fi, i ka manawa e kākau mau ana ka mea i kākauʻia "Loaʻa i kahi IP address" aʻaʻole e pili i ka pūnaewele. I kēlā manawa hoʻokahi, e like me kaʻu iʻike ai,ʻaʻohe mea i maopopo ke kumu e hana ai kēia, hiki ke hoʻopauʻia, a no laila, ponoʻoe e ho'āʻo i nā koho e hoʻoponopono ai i ka pilikia.

ʻO nā hāʻina i'ōleloʻia ma lalo nei ua hōʻiliʻiliʻia a ua hoʻopiliʻia e aʻu i nā kaiaulu'ōlelo Pelekānia a me nā'ōlelo Lūkini, kahi e hoʻohana ai nā mea hoʻohana i ka pilikia o ka loaʻaʻana o kahi IP address (Ke loaʻaʻana o ka IP Address Endless Loop). ʻElua aʻu mau kelepona a me hoʻokahi pākaukau ma nāʻano likeʻole o Android (4.1, 4.2 a 4.4), akāʻaʻole kekahi o lākou i pilikia, a no laila, koe wale nō ka hanaʻana i nā huahana i laweʻia maʻaneʻi a ma laila, e like me kaʻu e nīnau pinepine ai. Nā meaʻoihana hou a maikaʻi no ka Android.

E nānā i nā mea'ē aʻe (ʻaʻole wale nō ʻO Android)ʻaʻole pū aku i Wi-Fi no ke kumu i kuhikuhiʻia, hiki paha i kahi pilikia ma ke alalaika, hiki i ka hemahema DHCP (e nānā i nā hoʻonohonoho o ke alalai).

ʻO ka mea mua e ho'āʻo ai

Ma mua o ka holoʻana i nāʻano e hiki mai ana, makemake wau e ho'āʻo hou e hoʻohuli i ka mea kelepona Wi-Fi a me ka polokalamu'ōnaehana pono'ī - ma kekahi manawa e hoʻopiʻi ka pilikia me ka hanaʻole ponoʻole,ʻoiaiʻaʻole pinepine ia. Akā maikaʻi ke ho'āʻo.

Wehe mākou i ka hoʻopaʻaʻana i ka IP address e hoʻohana ana i ke kikowaena Wi-Fi

Ke hoʻoholo nei ma nā hōʻike ma ka pūnaewele,ʻo ka hoʻolālāʻana o ka polokalamu Huawei free Wi-Fi ua maʻalahi ka hoʻoponoponoʻana i ka pilikia o ka loaʻaʻana o kahi IP IP ma nā papa a me nā smartphones. E like me ia aʻaʻole paha,ʻaʻole au iʻike: e like me ka mea i kākau muaʻia,ʻaʻohe aʻu mea e nānā. Eia naʻe, ke manaʻo nei au he mea kūpono ke ho'āʻo. Hiki iāʻoe ke hoʻoiho i ka Wi-Fi Pūnaewele mai Google Play maʻaneʻi.

ʻO ka pūnaeweleʻo Wi-Fi

E like me nāʻano likeʻole o kēia polokalamu, ma hope o ka hoʻomakaʻana, hoʻopili houʻia ka hōʻoia pūnaewele Wi-Fi i ka Android (ʻaʻole eʻikeʻia nā mea i mālamaʻia ma kahi) a hanaʻo ia heʻoihana hope, eʻae ana iāʻoe e hoʻoholo i ka pilikia i ho'ākākaʻia maʻaneʻi a me nā helu'ē aʻe. ʻaʻole hiki, hikiʻole ke hōʻoia, hoʻokaʻawale mau loa o ka pūnaewele. ʻAʻole pono wau e hana i kekahi mea, e like me kaʻu i maopopo ai, e hoʻomaka wale i ka noi a e hoʻohui i ka wahi e hiki ai ke kuhikuhi mai laila mai.

Hoʻoholo i kahi pilikia ma o ka hoʻonohonohoʻana i kahi helu IP kūlana

ʻO kekahi hoʻololi e pili ana i ke kūlana me ka loaʻaʻana o kahi IP IP ma luna o Android e kuhikuhi ana i nā helu stic i nā pūnaewele Android. ʻO ka hoʻoholoʻana he hihia nui loa ia: no ka mea inā hana ia, hiki i ka mea inā hoʻohanaʻoe i ka Internet uila me ka Wi-Fi ma nā wahi likeʻole, a laila ma kekahi wahi (e laʻa, i loko o ka cafe) ponoʻoe e hoʻopau i ka helu IP kūikawā e hele ma ka pūnaewele.

No ka hoʻonohonohoʻana i kahi IP kūwaho, e hoʻololi i ka pūnaewele Wi-Fi ma ka Android, a laila e hele i nā kiʻina Wi-Fi, e kaomi i ka inoa o ka network network and click "Delete" or "Exclude" if already already stored in the device.

Ma hope aʻe, eʻike hou akuʻo ia i kēia pūnaewele, e kaomi ma luna iho me kou manamana lima, ae kohoʻia "Hōʻike i nā koho kiʻekiʻe." Nānā: ma kekahi mau leka a me nā papa, no kaʻike i nā mea "Advanced Advanced", ponoʻoe e wili i lalo,ʻoiaiʻaʻole maopopo,ʻike i ke kiʻi.

Nā pūnaewele Wi-Fi kiʻekiʻe ma ka polokalamu Android

A laila, i loko o ka mea kikowaena IP, ma kahi o DHCP, koho i "Static" (ma nāʻano hou - "Custom") a hoʻonohonoho i nā palena helu IP,ʻo ia, ma nā hua'ōlelo nui, e like me kēia:

  • Helu IP: 192.168.x.yyy, kahi o x e pili ana i ka mea e pili ana i ho'ākākaʻia, aʻo kaʻoki - kekahi helu ma ke ākea o 0-255, makemake wau e hoʻonoho i kekahi mea mai 100 aʻoi.
  • Ka pukahelu: i ka manawa 192.168.1.1 aiʻole 192.168.0.1,ʻo ia hoʻi. wahi o kāu kelepona. Hiki iāʻoe keʻike ma ke kaheʻana i ke laina kauoha ma luna o kahi kamepiula i pili pū me ka mea kelepa Wi-Fi likeʻole a komo i ke kauoha ipconfig (e nānā i ka papa kuhiʻo Default no ka pilina i hoʻohanaʻia e kamaʻilio me ke alalai).
  • ʻO ka lōʻihi o ke prefix kikowaena (ʻaʻole ma nā mea hana a pau): e haʻalele iā ia e like me ia.
  • DNS 1: 8.8.8.8 aiʻole ka inoa DNS i hāʻawiʻia e kāu ISP.
  • DNS 2: 8.8.4.4 aiʻole DNS i hāʻawiʻia e ka mea hāʻawi a haʻalele i ka blank.

Hoʻonohonoho i kahi helu IP pono

E komo pū i ka hua'ōlelo Wi-Fi ma luna ae ho'āʻo e hoʻohui pū i kaʻenehana pūnaewele. Malia paha e hoʻoponoponoʻia ka pilikia me ka loaʻaʻana o ka Wi-Fi pauʻole.

Maanei paha, a me nā mea a pau iʻikeʻia e aʻu a, e like me kaʻu e hiki ai ke haʻi aku, nā ala kūpono e hoʻoponopono ai i ka loaʻaʻana o IP-addresses ma nā pūnaewele Android. Eʻoluʻolu e kākau i nā manaʻo inā he kōkua ia, a inā pēlā, mai noʻonoʻoʻoe e kaʻana like i nāʻatikala i loko o nāʻenehana pūnaewele, no ka mea e hāʻawiʻia nā kī i lalo o kaʻaoʻao.