E hoʻouka hou i ka Windows XP ma Windows 7

Hoʻonui pinepine nā poʻe hoʻohana Windows XP i nā pilikia me ka hoʻoukaʻana i nā pāʻani hou, nā polokalamu a me ke kākoʻo no kekahi mau papahana no ka nele o nā mea hoʻokele pono. No laila, aneane hiki i nā mea a pau ke neʻe nei i nā wehewehe hou o Windows, koho kekahi i ka hiku o nā hua'ōlelo. I kēia lā, e nānā mākou i keʻano o ka hoʻonuiʻana iā Windows XP i Windows 7.

Pehea e hoʻouka hou ai iā Windows XP i ka Windows 7

ʻAʻole paʻakikī kēia kikowaena aʻaʻole makemake i kekahiʻike'ē aʻe a iʻole nā ​​noʻonoʻo mai ka mea hoʻohana, ua lawaʻo ia e hahai i nā kuhikuhi ma ka pukapihi hoʻonohonoho. Eia naʻe, aia kekahi mau nuances e pono e kamaʻilioʻia.

E hoʻopaʻa iā Windows 7 me ka lolo uila

ʻO ka pinepineʻana, ua hoʻokomoʻia nā mea kahiko i hoʻokomoʻia i XP,ʻaʻole ia e koi ana i ka pūnaewele, kaumaha i ka hoʻomanaʻo a me ke kaʻina hana i ka liʻiliʻi,ʻaʻole hiki ke'ōleloʻia e pili ana i Windows 7, no ka mea,ʻoi iki kaʻoihana o nā pūnaewele. No laila, ke'ōlelo mua nei mākou eʻikeʻoe i nāʻano o kāu PC a hoʻohālikelike i kēlā me kēia mau mea me nā koi o ka'ōnaehana hana, a laila e hoʻomaka i ka hoʻonohonohoʻana. Ināʻaʻohe āuʻike e pili ana i kāu mau'āpana, a laila e kōkua nā polokalamu kūikawā i kaʻike.

Nāʻike hou aku:
Nā polokalamu no ka hoʻoholoʻana i nā lako kamepiula
Pehea eʻike ai i nāʻano o kāu kamepiula

Hiki iāʻoe ke nānā i nā koi o ka pūnaewele Windows 7 i'ōleloʻia ma kahi pae paena Microsoft. I kēia manawa, inā e pāʻani nā hoʻohālike kūpono a pau, e holo i ka hoʻonohonohoʻana i ke kikowaena hana.

E hele i kahi pae kākoʻo Microsoft

Ka Papa Hana 1: Hoʻomākaukauʻana i kahi pū puhi lele

Ināʻoe e hoʻouka i kahi kōpae, lailaʻaʻole pono ka hoʻomākaukauʻana i kekahi mea, ke manaʻoʻoleʻoe e hele i ke kōkuʻuʻekolu. Hiki i nā mea hoʻopaʻa i kahi kope o Windows ma ka lemu uila ke hoʻokuʻu i kēia paepae a neʻe i ka lua. Inā loaʻa iāʻoe he'ōkuhi lele a me kahi kiʻi OS, ponoʻoe e hana i nā papa hana mua. E heluhelu hou aʻe i kēia ma kā mākou mauʻatikala.

Nāʻike hou aku:
Nā kuhikuhi no ka hanaʻana i kahi pū puhi lele ma Windows
Pehea e hana ai i kahi polokalamu kelepona'olepaʻo Windows 7 ma Rufus

Ka Papa Hana 2: BIOS a me UEFI mau hoʻonohonoho no ka hoʻoukaʻana mai kahi'ōpana lele

Pono nā mea nona nā papa makuahine e hana i kekahi mau hana maʻalahi i ka BIOS,ʻo ia hoʻi, ponoʻoe e nānā i ke kākoʻo o nā meahana USB a hoʻokahua i ka pahu mua ma ka pūnaewele flash USB. Ua wehewehe pihaʻia ka'ōnaehana holoʻokoʻa i loko o kā mākouʻatikala, eʻike i kāuʻano BIOS a hahai i nā kuhikuhi.

E heluhelu hou: Hoʻonohonoho i ka BIOS e kāleka mai kahi'ōpili pūnaewele

Inā hoʻolako ka papa pahuhopu i kahi interface EUFI, a laila eʻano'ē iki ke kumukānāwai hoʻonohonoho. Ua ho'ākāka pihaʻia ma loko o kā mākouʻatikala ma ka hoʻonohonohoʻana i Windows ma ka polokalamu kamepiula me kahi interface EUFI. E hoʻolohe i ka hana mua a hahai i nāʻanuʻu a pau.

E heluhelu hou: E hoʻokomo i ka Windows 7 ma kahi pona me UEFI

Ka Papa 3: Hoʻopiha i ka Windows XP ma Windows 7

Ua hoʻomākaukauʻia nā papa hana mua, ua hoʻomākaukauʻia ka māhele, i kēia manawa ua hoʻomauʻia e hahai i nā kuhikuhi o ka mea hoʻokumu a hoʻokomoʻia ka OS ma kāu kamepiula. Makemakeʻoe:

  1. E hoʻokomo i ka pūnaewele flash USB, e hoʻomaka i ka lolouila a kali i ka mea hoʻokele. I keʻano o kahi diski,ʻaʻole ponoʻoe e hoʻopau i ke kamepiula, e hoʻokomo wale i ka mea i loko o ka'ōkuhi a hoʻomaka i ka mea; "E hoʻokomo".
  2. E koho i kahi mea "Mai'ānai i nā polokalamu hōʻano hou loa".
  3. E ho'ākāka i keʻano o ke kauʻana "Hoʻopiha piha".
  4. Ma ka puka koho kōpae puʻupuʻu i hoʻokomoʻia, hiki iāʻoe ke hōʻano i kahi leo me Windows XP a kākau i kahi kiʻi hou ma luna. Inā nui ka māhele aʻaʻoleʻoe e makemake e lilo i nā faila kahiko, a laila kaomi wale "'Aʻe", aʻo nāʻike a pau o ka pūnaehana hana kahiko e mālamaʻia i loko o ka waihona "Windows.old".
  5. E ponoʻoe e komo i ka inoa o ka lolouila a me ka mea hoʻohana. ʻAʻole hoʻohanaʻia kēiaʻike no ka hanaʻana i nā hōʻailona hou, akā i ka wā e hoʻokumu i kahi pūnaewele kaiaulu home.
  6. E nānā pū hoʻi:ʻO ka honoʻana a me ka hoʻonohonohoʻana i kahi pūnaewele i ka Windows 7

  7. ʻO ka huahana huahana ma luna o ka pīkoi me ka'ōpae OS a iʻole ke kāpili flash, ināʻaʻoleʻoe i kēia manawa, a laila haʻalele ka'āina me ka meaʻole a laila e hoʻoneʻe ia ma o ka pūnaewele.

Ke hoʻomaka nei ke kaʻina hana. E hōʻikeʻia ka holomua i ka nānāʻana, a ke holo nei ke kaʻina. E hoʻomaka hou ka PC i nā manawa he nui, a laila e hoʻomauʻia ka hoʻomohalaʻana, a ma ka hopena hope loa, e hoʻolālāʻia ka papapa a e hanaʻia nā pōkule.

Ka Papa 4: Hoʻomākaukau i ka OS no ka hoʻoluʻolu

I kēia manawa, ua hoʻokomoʻoe i kahi maʻemaʻe Windows 7, me ka nuiʻole o nā polokalamu, nā polokalamu uila a me nā hoʻokele. Pono e hoʻoihoʻia kēia mau mea a hoʻopakele iā ia iho. Paipai mākou iāʻoe e hoʻomākaukau i mua o ka pūnaewele offline no ka hoʻoukaʻana i nā hoʻokele, e hoʻouna i ka mea hoʻokele pūnaewele, aiʻole e hoʻohana i ka disk i loko o ka kit e kau i nā mea a pau āu e makemake ai.

E nānā hoʻi:
ʻO nā polokalamu maikaʻi loa e hoʻouka i nā hoʻokele
Keʻimi a me ka hoʻoukaʻana i kahi mea hoʻokele no kahi kāleka pūnaewele

Ke hikiʻoe i ka pūnaewele, ua hiki i ka manawa e hiki ai ke kiʻi hou i kahi polokalamu hou, no ka mea,ʻaʻohe mea nāna e hoʻohana, ke lohi a me ka pilikiaʻole. Paipai mākou e koho i kekahi o nā mea pūnaewele pūnaewele nui: Opera, Google Chrome, Mozilla Firefox a iʻole Yandex Pūnaewele.

I kēia manawa, koe wale nō e kiʻi i ka mea e pono ai no ka papahana a pono e hōʻoia i kahi polokalamu uila e pale iā ia iho mai nā pūnaewele kolohe. Aia ma kā mākou pūnaewele he papa inoa o nāʻoihana maikaʻi loa, hiki iāʻoe ke hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho a koho i ka mea kūpono iāʻoe iho.

Nāʻike hou aku:
Nūkini wili no Windows
ʻO ke kohoʻana o nā polokalamuōkini no kekahi pona lapuwale

Ināʻoe e holo ana i ka Windows 7, ponoʻoe e holo i ka polokalamu kahiko, i koe ma hope o ka hoʻouka houʻana, maʻaneʻi e kōkuaʻiaʻoe e ka hanaʻana o kahi mīkini mama a iʻole ka Windows Virtual PC emulator. E heluhelu hou e pili ana i kēia ma ko mākouʻatikala.

Heluhelu hou: Analogs VirtualBox

Ma kēiaʻatikala, ua nānā mākou i keʻano o ka hoʻouka houʻana iā Windows XP i ka Windows 7, i hāʻawiʻia i nā kuhikuhi ma kahi o kēlā me kēiaʻaoʻao e kōkua ai i nā mea hanaʻole iʻole e pilikino a hana i nā hana a pau me kaʻole o nā hewa.

E nānā hoʻi: E hoʻokomo i ka Windows 7 ma kahi pūnaewele GPT