He aha ka mea i loaʻa i loko o ka BIOS

Hiki i nā mea paʻi kiʻi ke loaʻa i kahi koho ma ko lākou BIOS. "Mea Pūnaewele Komohana"heʻelua mauʻano - "Hoʻoponopono" a "'Aihue". A laila, e haʻi mākou iāʻoe no ke kumu e pono ai a me nā kumu e pono ai ke hoʻololi.

ʻO ke kumu o "Pūnaewele Komohana" ma BIOS

Ua unuhiʻia ka Pūnaewele'Ile i loko o ka'ōlelo Pelekānia ma keʻano he "mea kuhikuhi kuhikuhi" a ma loko o ka pahu e hoʻololi i kaʻiole PC. E like me kāu i hoʻomaopopo nei, ke kamaʻilio nei mākou e pili ana i ka touchpad i hoʻokomoʻia i loko o nā holoʻokoʻa laptops. ʻO ka pane e like ana eʻae iāʻoe e kaohi i keʻano o ka pūnaewele hoʻokomo pūnaewele (ʻo ia hoʻi, ka BIOS), hoʻopauʻana me ka hiki iā ia.

ʻO ka koho i kūkāʻiaʻaʻole i loko o ka BIOS o nā polokalamu kamepiula a pau loa.

ʻAʻole pono ka paʻiʻana i ka touchpad, no ka mea, ua hoʻokomo maikaʻi ia i kaʻiole i ka wā e neʻe ai ke pakuhi. Eia kekahi, ma nā pākuhi lima o nā polokalamu he nui he kī e hiki ai iāʻoe ke hoʻopau koke i ka lima paʻawa a hoʻololi i ka wā pono. Hiki ke hana i kēia ma ka pūnaewele pūnaewele me kahi pīkole keyboard a iʻole ma o kahi mea hoʻokele, e hiki ai iāʻoe ke holo wikiwiki i kona moku'āina me kaʻole e komo i ka BIOS.

Heluhelu hou: Hoʻohuli i ka touchpad ma kahi pona

He mea pono eʻikeʻoe i ka laptops hou, ua paʻi pinepine ka touchpad ma o ka BIOS ma mua o ka komoʻana i kahi hale kūʻai. Uaʻikeʻia kēiaʻano hou ma nāʻano hou o Acer a me ASUS, akā hiki ke hana ma nā mana'ē aʻe. Ma muli o kēia, uaʻikeʻia he poʻe akamaiʻole ka poʻe i kūʻai i kahi pona holo wale i kahi hemahema. ʻO kaʻoiaʻiʻo, hoʻololi wale i ka koho "Mea Pūnaewele Komohana" i ka mahele "Kūlana" BIOS, hoʻonohonoho i kona waiwai i "Hoʻoponopono".

Ma hope o kēlā, hoʻomau ia e mālama i nā loli i F10 a hoʻi hou.

E hoʻomaka ana ka hana hana Touchpad. Loaʻa keʻano like āu hiki iāʻoe ke hoʻohuli i kēlā me kēia manawa.

Inā hoʻoholoʻoe e hoʻololi i kahi hoʻohana āpau a paʻa paha o ka touchpad, ke'ōlelo aku nei mākou iāʻoe e hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho me kahi mea pili i kona hoʻonohonoho.

Heluhelu hou: Hoʻonohonoho i ka touchpad ma kahi pona

Ma kēia mea,ʻo kaʻoiaʻiʻo, ua pau ka mea i ka pauʻana. Inā he mau nīnau kāu, e noi iā lākou ma nā'ōlelo.