Aia ka'ōpae heʻanoʻokoʻa GPT.

Inā ma ka hoʻonohonohoʻana i ka Windows 7, 8 aiʻole Windows 10 ma kāu kamepiula,ʻikeʻoe i kahi memo e hikiʻole ke hoʻokomoʻiaʻo Windows ma kēia kōpae, no ka mea,ʻo ka'ōpae i kohoʻia kaʻano o nā partitions GPT, ma lalo nei eʻikeʻoe i kaʻike piha i ka hopena o kēia hana a me ka mea e hana ai, e hoʻouka i ka pūnaewele ma kēia diski. Aia ma ka hopena o ke aʻo he wikiō no ka hoʻololiʻana i keʻano o nā pūnaewele GPT i ka MBR.

E noʻonoʻo ka puke iʻelua mau hopena i ka pilikia o ka hoʻokomoʻana i ka Windows ma kahi kōpae GPT - ma ka hihia mua, e hoʻopili hou mākou i ka pūnaewele ma kēia kōpae, ai ka lua hoʻi mākou e hoʻololi i MBR (ma kēia hihia,ʻaʻole e hōʻikeʻia ka hapa). Hiki, i ka manawa hoʻokahi ma ka hope hope o kaʻatikala, e ho'āʻo wau e haʻi iāʻoe i ka mea iʻoi aku ka maikaʻi ma kēia mau kohoʻelua a me nā mea a pau. Loaʻa nā hemahema:ʻAʻole hiki iā mākou ke hana i kahi hou a iʻole eʻike i kahi pahapa i ka wā e hoʻokomo ai i ka Windows 10,ʻaʻole hiki ke hoʻokomoʻiaʻo Windows ma kēia diski.

Kahi e hoʻohana ai

E like me kaʻu i kākau ai ma luna nei, aiaʻelua mau koho no ka hoʻoponoponoʻana i ka hewa "ʻO ka disame i kohoʻia kaʻano o GP partitions" - hoʻokomoʻia ma kahi kōpae GPT, me ka nānāʻole i ka huahana OS a i ka hoʻololiʻana i ka disk i MBR.

Ke hāpai nei wau e koho i kekahi o lākou ma muli o nā mea hoʻohālikelike.

  • Inā he polokalamu houʻoe me UEFI (i ka wā e komo aiʻoe i ka BIOS,ʻikeʻoe i kahi kiʻi kiʻiʻoniʻoni, me kaʻiole a me ka hoʻolālā, aʻaʻole wale i kahi pale polū me nā leka keʻokeʻo) a ua hoʻokomoʻoe i kahi 64-bit pūnaewele -ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻokomoʻana i Windows ma kahi pūnaewele GPT,ʻo ia hoʻi, ke ala mua. Eia hou, ua paʻa mua iā Windows 10, 8 aiʻole 7 i ka GPT, a ke hoʻopiha neiʻoe i kēia pūnaewele (ināʻaʻoleʻoiaʻiʻo).
  • Inā uaʻelemakule ka computer, me ka BIOS maʻamau a iʻoleʻoe e hoʻouka ana i 32-bit Windows 7, a lailaʻoi aku (aʻo ka mea wale nō paha) ke hoʻololi i ka GPT i MBR, aʻu e kākau ai e pili ana i kaʻaoʻaoʻelua. Eia naʻe, e noʻonoʻo i nā palena: Nā MBM disksʻole hiki ke hoʻonuiʻia ma mua o 2 TB, a ua paʻakikī ka hanaʻana o nāʻaoʻao he 4 ma luna o lākou.

Ma nā mea kiko'ī e pili ana i kaʻokoʻa ma waena o GPT a me MBR e kākau wau ma lalo nei.

Ke hoʻouka nei i Windows 10, Windows 7 a me 8 ma kahi pūnaewele GPT

Nā pilikia me ka hoʻomohalaʻana ma kahi diski me keʻano o nā partition GPT eʻike pinepineʻia e nā mea hoʻohana e hoʻouka ana i ka Windows 7, akā ma ka mana 8 hiki iāʻoe ke loaʻa ka hewa like me ka'ōlelo i hikiʻole ke hoʻokomoʻia ma kēia diski.

I mea e hoʻokomo ai i ka Windows ma kahi kōpae GPT, pono mākou e hoʻokō i nā kūlana i lalo (ʻo kekahi o lākouʻaʻole e holo nei, inā he hanana):

  • E hoʻouka i kahi polokalamu 64-bit
  • E hoʻokomo i ka mode EFI.

ʻO ka meaʻoi loa,ʻaʻole i lawa kaʻaoʻaoʻelua, a no laila e hoʻoholo koke i ka hopena. Miki paha kēia i hoʻokahi kaʻina (ke hoʻololiʻana i ka hoʻonohonoho BIOS), paha pahaʻelua (e hoʻonui ana i ka hoʻomākaukauʻana o kahi pūnaewele UEFI kaulana).

Pono muaʻoe e nānā i ka BIOS (software UEFI) o kāu kamepiula. Ma keʻano he kūlana, i mea e komo ai i ka BIOS, ponoʻoe e kāomi i kekahi kī ma hope iho o ka hoʻololiʻana i ka kamepiula (keʻikeʻia kaʻikepili e pili ana i ka mea hana o ka papahoa, papapona, a me nā mea'ē aʻe) -ʻo Del no PC PC a me F2 no nā laptops Kuhiʻia ka pepa ma ka'ākau'ākau inoa inoa e komo i ka hoʻonohonoho a i kekahi mea like paha).

Inā hiki ke hoʻokomoʻia kahi Windows 8 a 8.1 ma kāu kamepiula, hiki iāʻoe ke hoʻokomo i ka'aehu UEFI ma o ka'ākau - e hele i ka papahana Charms (ʻo ka mea ma ka'ākau) a hele e hoʻololi i nā hoʻonohonoho pūnaewele - hōʻano hou a hoʻihoʻi - hoʻihoʻi - nā koho hoʻoiho kūikawā a kaomi " i kēia manawa. " A laila, ponoʻoe e koho Diagnostics - Nānā Advanced - UEFI Pūmaho. Eia kekahi ma keʻano e hiki ai ke komo i ka BIOS a me ka UEFI Windows 10.

Pono nā BIOS i nā koho nuiʻelua:

  1. E hoʻopili iā UEFI kāua ma kahi o CSM (Kūlana Hoʻokele Pūnaewele), i loaʻa mau ma BIOS Pūnaewele a iʻole BIOS Setup.
  2. ʻO ka mode SATA o ka hoʻonohonohoʻana i ka AHCI ma kahi o IDE (i hoʻonohonoho pinepineʻia ma kaʻaoʻao Pilipino)
  3. Na Windows 7 a ma mua wale nō - E hoʻopau i kahi'ōlohe

Ma nāʻano likeʻole o kaʻokoʻa a me nā 'ōlelo' ōlelo e hiki ke hoʻonohonohoʻokoʻa a he mau inoa likeʻole'ē aʻe, akā naʻe,ʻaʻole hiki iā lākou keʻike. Hōʻike ka hoʻonipani i kaʻu version.

Ma hope o ka mālamaʻana i nā hoʻonohonoho, ua makaukau loa kāu lolouila e hoʻokomo i ka Windows ma kahi pūnaewele GPT. Ināʻoe e hoʻouka i ka pūnaewele mai kahi kōpae, a laila, i kēia manawa,ʻaʻoleʻoe e hoʻomaopopoʻaʻole hiki ke hoʻokomoʻiaʻo Windows ma kēia diski.

Ināʻoe e hoʻohana ana i kahi pūnaewele USB flash a hoʻokuʻuʻia ka hapa, makemake au e kākau hou i ka hoʻonohonoho USB e kākoʻoʻo ia i ka holoʻana o UEFI. Eia kekahi mauʻano e hana ai i kēia, akā makemake wau e aʻo i ka hanaʻana i kahi pū puhi māmā UEFI me ka hoʻohanaʻana i ke laina kauoha, kahi e hana ai ma kahi o nā pilikia (ināʻaʻole he hewa i nā hoʻonohonoho BIOS).

ʻO nāʻike'ē aʻe no nā mea hoʻohanaʻoi aku: inā kākoʻo ka papahana kāpili i nā koho kālua, e hiki iāʻoe ke pale i ka hoʻoiliʻana ma keʻano BIOS ma ka holoiʻana i ka file bootmgr ma ke root root (ʻoiai, ma ka holoiʻana i ka waihona efi, hiki iāʻoe ke hoʻopau i ka hoʻoiliʻana i ka mode UEFI).

ʻOiai, no ka mea, ke manaʻo nei wau uaʻike muaʻoe i keʻano o ka hoʻoukaʻana i ka booting mai kahi pūnaewele flash USB a hoʻokomo i ka Windows ma kāu kamepiula (ināʻaʻoleʻoe, aia i kaʻu pūnaewele kēiaʻike ma ka māhele kūpono).

ʻO ka GPT i ka hoʻololi MBR i ka hoʻokomoʻia o OS

Inā makemakeʻoe e hoʻololi i kahi MBPK i MBR, hoʻokomoʻia kahi "BIOS" maʻamau (a UEFI paha me CSM boot boot) ma ka kamepiula, a hiki ke hoʻonohonohoʻiaʻo Windows 7, a lailaʻo ke ala maikaʻi loa e hana ai kēia i ka manawa o ka hoʻonohonoho OS.

Nānā: i kēia mau hana, e holoiʻia nāʻikepili mai ka'ōpili (mai nāʻaoʻao a pau o ka disikō).

No ka hoʻololiʻana i ka GPT i MBR, ma ka mea hoʻokomo pūnaewele o Windows, e kaomi iā Shift + F10 (aiʻole Shift + Fn + F10 no kekahi mau polokalamu kamepiula), a ma hope iho e weheʻia ke laina kauoha. A laila, ma keʻano, e hoʻokomo i nā kauoha i lalo:

  • hoʻokaʻawale
  • papa inoa (ma hope o ka hoʻokōʻana i kēia kauoha, ponoʻoe eʻike i ka helu o ka'ōpae āu e makemake ai e huli)
  • e koho i ka'ōpena N (kahi o N ka helu kōpae mai ke kauoha o mua)
  • mama ('ōpae maʻemaʻe)
  • hoʻololi i ka mbr
  • e hoʻokumu i ka pakuhi mua
  • paʻa
  • hoʻonui puka fs = wikiwiki wikiwiki
  • koho
  • puka

Nā mea'ē aʻe: Nāʻano'ē aʻe e hoʻololi i kahi MBM kōpae GPT. Eia hou, mai kahi aʻo hou aʻe e wehewehe i kahiʻano hewa, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka alahanaʻelua no ka huliʻana i MBR me kaʻole e lilo i kaʻikepili:ʻO ka disk i kohoʻia aia ka papaʻaina MBR i ka wā e hoʻokomo ai i Windows MBR).

Inā i ka hoʻokōʻiaʻana o kēia mau kauoha, aiaʻoe ma kahi o ka hoʻonohonoho kōpae i ka manawa e hoʻoukaʻia ai, a laila kaomi "Update" e hoʻololi i ka hoʻonohonoho kōpae. Hoʻokomo houʻia ke kauʻana ma keʻano maʻamau,ʻo kaʻelele i loaʻaʻole kahi'ōpana partition GPT i ka disk.

He aha e hana ai inā e loaʻa ka pūkoiʻo GPT ma keʻano video video style

ʻO ka wikiō ma lalo nei e hōʻike i hoʻokahi wale nō o nā hopena i ka pilikia,ʻo ia hoʻi, ka hoʻololiʻana i kahi disk mai GPT i MBR, me ka pohō a me ka pohōʻole.

Inā hiki i ka hoʻololiʻana i ke alaʻikea me kaʻoleʻana o nāʻikepili, hōʻike ka polokalamu e hikiʻole iā ia ke hoʻololi i ka'ōnaehana pūnaewele, hiki iāʻoe ke holoi i ka pale i huna muaʻia me ka mea pahuload me kona kōkua, a laila e lilo ai ka hoʻololi.

EUFI, GPT, BIOS a me MBR - he aha ia

Ma ka "kahiko" (i ka mea iʻikeʻole i kaʻelemakule) i loko o ka papa hana makuahine, ua hoʻokomoʻia ka pūnaewele BIOS, a hana i nā diagnostics mua a me ka hōʻoiaʻana o ka lolouila, a laila ua hoʻokomoʻia ka'ōnaehana hana, e nānā ana ma ka waihona MBR.

Ke hoʻohana nei ka polokalamu EUFI i ka pani BIOS ma luna o nā kamepiula i kēia manawa e hanaʻia (ʻoi aʻe, nā makuahine) a ua hoʻololiʻia ka nui o nā mea hana i kēia koho.

ʻO nā pāʻoihana o ka UEFIʻo ia me nā wikiwiki piʻi kiʻekiʻe, nā mea palekana e like me ke kākoʻo pale a me ke kākoʻo no nā mākia māmā a me nā leka uila o UEFI. A eia hoʻi, ka mea i'ōleloʻia i loko o ka puke pai - e hana me keʻano o nā puʻupuʻu GPT, e hoʻonāuki i ka kākoʻo o nā pū nui nui a me ka nui o nā māhele. (Ma waho o ka mea i luna, ma luna o nā pūnaewele he nui, loaʻa nā polokalamu likeʻole me ka BIOS a me MBR).

ʻO wai kaʻoi aku? Ma keʻano he mea hoʻohana, i kēia manawaʻaʻole au eʻike i nā pono o kekahi koho ma luna o kekahi. Ma kekahiʻaoʻao, ua maopopo iaʻu ma ka wā e hiki mai ana,ʻaʻole hiki ke koho hou - wale nō ka EUFI a me ka GPT, a paʻakikī hoʻi iʻoi aku ma mua o 4 TB.