Ua pilikia nā pilikiaʻeleʻeleʻeleʻele ma ka hoʻokomoʻana iā Windows

I kekahi manawa he pono no ka manawa like a i 'ole e hoʻohana hou i nā pūnaewele hana hou ma kahi kamepiula pilikino hoʻokahi. Ināʻaʻohe makemake e hoʻohana i ka hoʻopiʻi lua, hiki iāʻoe ke hoʻohana i hoʻokahi koho hou - e hoʻokomo i kahi mīkini mama no ka pūnaehana hana Linux.

Me ka nui o ka hana a me ka hoʻomanaʻo hoʻomanaʻo, ka mana kaʻina hana e pono ai, hiki i ka manawa e holo i nā pūnaha he nui a e hana pū me lākou i keʻano piha. Eia naʻe, no kēia mea ponoʻoe eʻike i ka polokalamu pono.

Ka papa inoa o nā mīkini maʻamau no Linux

Inā kohoʻoe e hoʻohana i ka mīkini maʻamau i ka'ōnaehana hana, pono eʻike muaʻoe i kahi mea pono iāʻoe. E noʻonoʻo mākou i nāʻelima mau poʻokela o kēia pūnaewele.

Pūnaewele

ʻO kēia palapala noi he huahana ākea ia e hiki ke hoʻohanaʻia no ke kaʻina hana pilikino Linux. Mahalo iā ia, hiki ke kākoʻoʻia kekahi mau hana hana'ē aʻe, e like me Windows a iʻole MacOS.

ʻO VirtualBox kekahi o nā mīkini maikaʻi loa i kēia lā, i hoʻonuiʻia no Linux a me nā pūnaewele lawelawe Ubuntu. Mahalo i kēia polokalamu, hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā hiʻohiʻona a pau, a ua maʻalahi hoʻi ka hoʻohana.

ʻO VMware

ʻO kaʻokoʻa nui o kēia papahanaʻo ia ka uku no kāna hua piha piha, akā, no ka mea maʻamau i ke alanuiʻaʻole pono. Akā, no ka home hoʻohana, hiki hiki ke kiʻi a hoʻouka i kahi koho e hiki ke hoʻohana waleʻia.

Hoʻokaʻaʻike Vmware

ʻO kēia polokalamu kelepona he meaʻokoʻaʻole ia mai VirtualBox, akā ma kahi mau manawa iʻoi aku i ka papahana i'ōlelo hopeʻia. Hoʻomaopopo nā meaʻike i kā lākou hanaʻana e pili ana i ka mea like, akāʻo VMWare ka mea hiki iāʻoe ke:

  • hana i ka laulima ma waena o nā mīkini i hoʻonohonohoʻia ma ka kamepiula;
  • e hoʻonohonoho i kahi papapa papahana;
  • hoʻololi i nā pūnaewele.

Akā naʻe,ʻaʻoleʻo ia me ka hapaʻole. ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻaʻole ia e kākoʻo i ke kele uila.

Inā makemakeʻia, hiki ke hoʻokomo i kēia polokalamu ma kahi'ōnaehana kūʻokoʻa, e koho i nā mākuhi i makemakeʻia, a he mea maʻalahi ia.

Qemu

Hoʻonohonohoʻia kēia papahana no nā'ōnaehana e pili ana i kaʻano MAK like,ʻo Raspbian, RISC OS. I ka hoʻonohonohoʻana ua paʻakikī loa ia, no ka mea hoʻohanaʻole i ka mea hoʻohanaʻole. ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻo ka hana me ka mīkini mama wale nō ke hanaʻia "Terminal" ma ke komoʻana i nā kauoha kūikawā. Eia nō naʻe, me kona kōkua, hiki iāʻoe ke holo i nā'ōnaehana pūnaewele a pau, e hoʻonoho iā lākou ma ka disiki māka a iʻole ke kākauʻana i kahi faila kūikawā.

ʻO kahi hiʻohiʻona o ka mīkini Qemu ka mea eʻae iāʻoe e hoʻolālā i ka leka uila a hoʻokomo i nā polokalamu ma ka pūnaewele. E hoʻouka i nā polokalamu like pūnaewele ma ka Linux o ka aʻa Linux, "Terminal" e holo i kēia kauoha:

sudo apt install qemu qemu-kvm libvirt-bin

Nota: ma hope o ke komoʻana i loko, e nīnau ka pūnaewele iāʻoe no ka hua'ōlelo āu i hāʻawi ai i ka manawa e hoʻokomo ai i ka māhele. Eʻoluʻoluʻoe i ka wā e komo aiʻoe,ʻaʻole e hōʻikeʻia kekahi mau hua'ōlelo.

KVM

ʻO ka inoa o ka papahana no ka Virtual Machine-based Virtual Kernel. Mahalo iā ia, hiki iāʻoe ke hāʻawi i kahi wikiwiki kūpono loa o ka hana, ma muli o ka noʻonoʻo Linux.

Ke holo wikiwiki aʻoi aku ka hilinaʻi ponoʻia me VirtualBox, akā,ʻoi aku ka paʻakikī i ka hoʻonohonohoʻana iā ia, aʻaʻole hiki ke maʻalahi ka mālama. Akā, i kēia mau lā no ka hoʻoukaʻana i nā mīkiniʻoihana,ʻo kēia polokalamu kaʻoi aku o nā mea kaulana. Ma nāʻano he nui, ua koiʻia kēia koi no ka mea hiki ke hoʻohanaʻia no ka hoʻolakoʻana i kāu pūnaewele ma ka pūnaewele.

Ma mua o ka hoʻokomoʻana i ka papahana, pono iāʻoe e hoʻoholo inā paha e hiki i ka lakohana o ke kamepiula ke kākoʻo i ka hoʻoikaika wikiwiki. No ka hanaʻana i kēia, e hoʻohana i ka pono. cpu-checker. Inā hoʻonohonoho pono nā mea a pau i kēia papahana, a laila hiki iāʻoe ke hoʻomaka e hoʻokomo i ka KVM ma kāu kamepiula. No kēia mea i loko "Terminal" E hoʻokomo i kēia kauoha:

sudo apt-e hoʻokomo i ka emu-kvn libvirt-bin virtinst pon-utils virt-manager

Ke hoʻokomoʻia ka polokalamu, e loaʻa i ka mea hoʻohana ke komo kūpono i ka hanaʻana o nā mīkini maomao. Inā makemakeʻia, hiki iāʻoe ke hoʻonoho i kekahi mau mea hoʻoili e mālamaʻia e kēia noi.

XEN

Ua aneane like loa kēia papahana me KVM, akā, aia kekahi mauʻano likeʻole. ʻO ka mea nui,ʻo ka machine XEN ma ka mīkiniʻeleʻele pono e hoʻokiho i ka'ōmaʻa, iʻole,ʻaʻole ia e holo pono.

ʻO kekahiʻanoʻano kūikawā o ka papahanaʻo ia ka hiki ke hana me kaʻole o ka hoʻohanaʻana i ka wikiwiki o ka'ōnaehana i ka holoʻana o ka pūnaewele hana Linux / Ubuntu.

E hoʻouka i ka XEN ma kāu kamepiula, ponoʻoe e hoʻokomo i nā hua'ōlelo he nui "Terminal":

sudo -i

hiki iāʻoe ke hōʻoia
xen-hypervisor-4.1-amd64
xen-hypervisor-4.1-i386
xen-utils-4.1
xenwatch
xen-pono
xen-utils-common
ke kumu kūʻai

He mea pono e hoʻomaopopo i ka ma hope o ke kauʻana, pono e hoʻokō i kahi hoʻolālā e like me ka mea i hoʻohanaʻia e ka mea hoʻohana maʻamau e paʻakikī.

Ka Hopena

Ua ulu nei ka wikiwikiʻana o nā kamera i loko o ka pūnaehana hana Linux. Loaʻa nā polokalamu hou e pili ana i kēia. Ke nānā mau mākou iā lākou a kēnā i nā mea hoʻohana e hoʻoholo i nā pilikia.