Pehea e kau ai i kahi hua'ōlelo ma ka kamepiula

He pinepine pinepine ka nīnau i nā mea hoʻohana - pehea e pale ai i kahi computer me kahi hua'ōlelo e pale ai i nā poʻe'ē aʻe mai ke komoʻana i ia. E noʻonoʻo i kekahi mau koho i ka manawa hoʻokahi, a me nā pōmaikaʻi a me nā pōʻino o ka paleʻana i kāu kamepiula me kēlā me kēia.

ʻO ke ala maʻalahi a kūpono loa e kau i kahi hua'ōlelo ma ka PC

Loaʻa paha, ua hui pinepine ka hapanui o kāu i ka hua'ōlelo i ka wā e komo aiʻoe i Windows. Eia naʻe,ʻo kēiaʻano no ka paleʻana i kāu kamepiula mai kaʻaeʻoleʻia: no ka mea, i loko o kekahi o nā mea i hala iho nei, ua haʻi mua wau i ka maʻalahi o ka hōʻano hou i ka hua'ōlelo o Windows 7 a me Windows 8 me ka pilikiaʻole.

ʻO kahiʻoi aku pono loa ka hoʻokomoʻana i ka mea hoʻohana a me ka hoʻoponopono i ka hua'ōlelo i ka BIOS bila.

No ka hanaʻana i kēia, ua lawa ka hoʻokomoʻana i ka BIOS (ma ka nui o nā kamepiula āu e kāomi i ke pihi Del ma ka wā e hoʻololi ai, ma F2 aiʻole F10 paha kekahi mau manawa.ʻOiai he mau koho'ē aʻe kēia, e komo i ka setup ").

Ma hope o kēlā, e huli i nā māmala'ōlelo o ka Manaʻo'ōlelo a me ka Manawaena (Supervisor Password) i ka papa inoa, a hoʻonoho i ka hua'ōlelo. Pono ka mea mua e hoʻohana i ka kamepiula, aʻo ka lua, e komo i ka BIOS a hoʻololi i kekahi mau palena. Ie Ma keʻano maʻamau, ua lawa ka waihoʻana i ka hua'ōlelo mua.

Ma nāʻano likeʻole o BIOS ma nā papawa likeʻole, e kau ana i kahi hua'ōlelo i nā wahi likeʻole, akā,ʻaʻoleʻoe e loaʻa i kekahi pilikia e loaʻa. Eia keʻano o kēia mea me aʻu:

E like me ka mea i'ōlelo muaʻia, pono loa kēiaʻano - no kaʻokiʻana i ka meaʻoi aku ka paʻakikī o ka hua'ōlelo ma mua o ka hua'ōlelo Windows. No ka hoʻonohonoho houʻana i ka hua'ōlelo mai ka computer i ka BIOS, ponoʻoe e wehe i ka pakuhi mai ka papapuni makua no kekahi manawa, aiʻole e pani i kekahi mau pilikina ma ia mea - no ka meaʻoi aku o nā mea hoʻohana maʻamau he mea paʻakikī kēia, i keʻano o kahi pona. Hoʻonohonoho hou i kahi hua'ōlelo ma Windows, ma keʻano'ē aʻe, he hana maʻamau ia a he mau hanana nā papahana eʻae ana iā ia aʻaʻole e koi i nā mākau kūikawā.

Hoʻonohonoho i ka mea hoʻohana hoʻohana i Windows 7 a me Windows 8

E nānā hoʻi: pehea e hoʻonoho ai i kahi hua'ōlelo ma Windows 10.

No ka hoʻonohonohoʻana i ka hua'ōlelo e komo i ka Windows, ua lawa ia e hana i nā kuhi māmā i lalo nei:

  • I ka Windows 7, hele i ka papa hoʻonohonoho - nā mea hoʻohana pūnaewele a hoʻonoho i ka hua'ōlelo no ka moʻokāki i makemakeʻia.
  • I ka Windows 8, hele i nā papa uila, nā mea hoʻohana pūnaewele - a, eia hou, e hoʻonohonoho i ka hua'ōlelo i makemakeʻia, a me ka kulekele'ōlelo paʻa ma ka kamepiula.

Ma ka Windows 8, me ka'ōlelo pūnaewele maʻalahi, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka'ōlelo leka uila a iʻole ka helu kiko'ī, ka mea i hoʻokomo i ka hoʻokomoʻana i nā polokalamu kelepona, akāʻaʻoleʻoi aku ke ala pololei e komo ai.