E hoʻonohonoho i ka BIOS e kāleka mai ka'ōkuhi pūnaewele

Loaʻa iāʻoe ka pūnaewele kāpili pūnaewele USB me ka mahele o ka pūnaehana hana, a makemakeʻoe e hoʻokomo iāʻoe iho, akā i ka hoʻokomoʻana i ka pūnaewele USB i loko o ka kamepiula,ʻikeʻoeʻaʻoleʻo ia e kāpae. Hōʻike kēia i ka pono e hana i nā kūpono kūpono i ka BIOS, no ka mea, hoʻomaka me ka lako kamepiula i hoʻonohonoho i ka computer. He mea kūpono e noʻonoʻo pehea e hoʻonohonoho pono ai i ke OS e kiʻi iā ia mai kēia pūnaewele waihona.

Pehea e hoʻonoho ai i ka kāleʻa mai ka pū puhi ma BIOS

ʻO ka mea mua, e noʻonoʻo i ka pehea e komo ai i ka BIOS. E like me kouʻike, aia ka BIOS ma ka papahoahoa, a ma nā papa a me nā mea hoʻolaha'ē aʻe. No laila,ʻaʻohe kī hoʻokahi no ke komoʻana. ʻO ka hapa nui i hoʻohanaʻia Holoi, F2, F8 aiʻole F1. E heluhelu hou e pili ana i kēia ma ko mākouʻatikala.

E heluhelu hou: Pehea e komo ai i ka BIOS ma kahi kamepiula

Ma hope o ka neʻeʻana i ka papa inoa, koe wale nō ka hana i nā kūpono kūpono. Ma kahi o nāʻano likeʻole o kona hoʻolālā, e nānā pono kākou i kekahi mau hiʻohiʻona mai nā mea hanahana kaulana.

ʻO ka makana

ʻAʻohe mea paʻakikī i ka hoʻonohonohoʻana no ka hoʻopiʻiʻana mai kahi kāleka kaʻa ma ka BIOS Award. Ponoʻoe e mālama pono i nā kuhikuhi a me nā mea a pau:

  1. Hiki kokeʻoe i ka papahana nui, maanei e ponoʻoe e hele i "Kelepona Kūloko".
  2. E hoʻoholo i ka papa inoa me nā pua ma ka papa keyboard. Maanei, ponoʻoe e hōʻoia "Keʻena USB" a "USB 2.0 Mana" mea "Hoʻoponopono". Ināʻaʻole kēia ka hihia, e hoʻonoho i nā alahaka kūpono, e mālama iā lākou ma ke kaomiʻana i ke kī "F10" ae hele i ka papa nui.
  3. E hele i "Nā Mea BIOS Kūlana kiʻekiʻe" e hoʻonui hou i ke kūkala mua.
  4. E neʻe hou me nā pua a koho "ʻO ka Prior Prior Boot Priority".
  5. Ke hoʻohana nei i ke pihi kūpono, e kau i ka leka uila USB i ke poʻo loa o ka papa inoa. ʻO ka hoʻohana pinepineʻana i nā pūnaewele USB e like me "USB-HDD", akā e kuhikuhi ana i ka inoa o ka mea lawe.
  6. E hoʻi i ka papa kuhikuhi nui, e mālama i nā kau a pau. E hoʻihoʻi hou i ka computer, i kēia manawa e hoʻonui muaʻia ka pahu lele.

AMI

I ka AMI BIOS, heʻano'ē aʻe ka'ōnaehana hoʻonohonohoʻana, akā he maʻalahi wale nō ia aʻaʻole makemake i nāʻike'ē aʻe a iʻole nā ​​naʻauao mai ka mea hoʻohana. Ponoʻoe e hana i kēia mau mea:

  1. Hoʻonohonohoʻia ka papa kuhikuhi nui i nāʻaoʻao. ʻO ka mea mua, ponoʻoe e nānā i ke kūpono o ka leka uila pili. No ka hanaʻana i kēia, e hele i "Kūlana".
  2. Eia kahi mea koho "Ke hoʻonohonoho USB".
  3. E huli i kahi laina maʻaneʻi "Keʻena USB" a nānā i ke hoʻonohonohoʻia o kēlā kūlana "Hoʻoponopono". Eʻoluʻolu e nānā ma kekahi mau kamepiula ma hope "USB" kākauʻia naʻe "2.0",ʻo kēia ka pūnaewele kūpono i kekahiʻaoʻao'ē aʻe. E mālama i ka hoʻonohonoho a puka i kahi papa kuhikuhi nui.
  4. Kaomi i kaʻaoʻao "Boot".
  5. E koho i kahi mea "Pākī Disk Hard".
  6. E hoʻohana i nā pua ma ka papa keyboard, e kū ma ka laina "1st Drive" a ma ka papa pop-up, koho i ka polokalamu kelepona i makemakeʻia.
  7. I kēia manawa hiki iāʻoe ke hele i ka papahana nui, mai hoʻopoina wale nō e mālama i nā wae. Ma hope o ia mea, e hoʻomaka hou i ke kamepiula, e hoʻomakaʻia ke kāpiliʻana mai ka pūnaewele flash USB.

Nā mana'ē aʻe

ʻO ke algorithm o ka hanaʻana me BIOS no nā mana'ē aʻe o nā motherboards he like:

  1. E hoʻomaka i ka BIOS mua.
  2. A laila e huli i ka papa inoa me nā polokalamu.
  3. Ma hope o kēlā, hoʻololi i ke kikowaena ma ka pūnaewele USB "Hoʻonā";
  4. No ka hoʻomakaʻana i nā polokalamu, e koho i ka inoa o kāu pūnaewele māmā ma ka mea mua.

Inā hanaʻia nā hoʻonohonoho, akā,ʻaʻole i hoʻokō ka pāpālina, a laila, hiki ke kumu o kēia mau kumu aʻe:

  1. Hoʻokomo pololeiʻia ka pūnaewele flash flash. Ke hoʻohuliʻoe i ke kamepiula, hiki i ke kipa (hiki i ka mea hoʻopili i kaʻaoʻao hema o ka maka) a iʻole kaʻike "'Aʻole i loaʻa ka" NTLDR ".
  2. Nā pilikia me ka pūnaewele USB. I kēia hihia, e hoʻopili i kāu pūnaewele i kahi'ē aʻe.
  3. Nā hoʻonohonoho BIOS ponoʻole. Aʻo ka kumu nui, ua nele ka pūnaewele USB. Eia hou,ʻaʻole i hāʻawi nāʻona kahiko o BIOS i ka hoʻoiliʻana mai nā hoʻokele flash. I kēiaʻano, ponoʻoe e hōʻoia i ka firmware (version) o kāu BIOS.

No ka 'ike hou aku i ka mea e hana ai inā' aʻole makemake ka BIOS eʻike i ka pūnaewele hoʻohuli, e heluhelu i kā mākou haʻawina ma kēia kumuhana.

Heluhelu hou:ʻO ka mea e hana ai ināʻaʻoleʻike ka BIOS i ka leka uila USB

Ua hoʻonohonoho pono pahaʻoe i ka pūnaewele USB no ka hoʻokomoʻana i ka pūnaewele hana. Ma ka hihia, nānā i kāu mau hana a pau i kāu mau'ōlelo.

Nā mea hou: Nā kauoha no ka hanaʻana i kahi pū puhi lele ma Windows

A e lilo kēia mau'ōlelo iāʻoe i mea maikaʻi ināʻoe e hoʻopaʻa nei i ke kiʻiʻaʻole ma Windows, akā mai ke kānāwai'ē aʻe.

Nāʻike hou aku:
Pehea e hana ai i kahi pūnaewele kākoʻo USB pūnaewele me Ubuntu
Ke alakaʻi e hana i kahi leka uila kākoʻo no ka hoʻokomoʻana i DOS
Pehea e hana ai i kahi kelepilaʻo USB flash mai Mac OS
Nā kuhikuhi no ka hoʻokumuʻana i kahi pūnaewele uila

A mai poina hoʻi e hoʻihoʻi i nā koho i ko lākou kūlana mua ma hope o kou nele i kahi komo mai ka pūnaewele lele.

Inā hikiʻole iāʻoe ke hoʻopiha i ka hoʻonohonoho BIOS, hiki i ka hoʻololiʻana i ka "Papa koho". Loaʻa ma nā polokalamu a pau, nā kuleana likeʻole no kēia, no laila e heluhelu i kaʻaoʻao lalo i ka lalo o ka maka, kahi i hōʻikeʻia ma laila. Ma hope o ka weheʻana i ka puka makani, koho i ka mea āu e makemake ai e kāleka. I kā mākou kūlana,ʻo kēia ke USB me kahi inoa kiko'ī.

Manaʻo mākou ua kōkua kā mākouʻatikala iāʻoe e hoʻomaopopo i nā maʻalahi a pau o nā BIOS pūnaewele no ka hoʻoiliʻana mai kahi pahu lele. I kēia mau lā, mākou e nānā pono i ka hoʻokōʻana i nā hana kūpono a pau ma ka BIOS o nā mea hana nui loa, a waiho pū i nā'ōlelo no nā poʻe hoʻohana i nā pūnaewele me nāʻano BIOS'ē aʻe i hoʻokomoʻia ma luna o lākou.