Ka Pākuhi CPU mālama pono i nā polokalamu no Windows 7

ʻO kekahi o nā poʻe hoʻohana ke makemake e nānā i nāʻano loea o kā lākou kamepiula. ʻO kekahi o kēia mau hōʻailonaʻo ka mahana o ka mea hana. He mea nui ka nānāʻana i nā PC kahiko a iʻole i nā polokalamu ke hoʻohālikeʻoleʻia nāʻoihana. ʻO nā meaʻelua i ka mua a ma ka hihiaʻelua ke hoʻopuka pinepineʻia kēlā mau komipiuta, a no laila he mea nui e hoʻohuli iā lākou i ka manawa. E nānā i ka mahana o ka pūnaewele i ka Windows 7, hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā mea pono i hoʻonohonohoʻia.

E nānā hoʻi:
E nānā i ka papahana no Windows 7
Hōʻikeʻike Windows 7

Nā mea lawelawe maʻawaho

Eia kekahi, i ka Windows 7 o nā mea nānā aku i nā polokalamu'ōnaehana, aia wale nō i kūkuluʻia ka hōʻailona CPU i loko, aʻaʻohe mea hana like no ka nānāʻana i ka mahana o ka CPU. I ka hoʻomakaʻana, hiki ke hoʻokomoʻia ma o ka laweʻana mai kahi pūnaewele o Microsoft. Akā, ma hope mai, ma muli o kaʻikeʻana o kēia hui i nā hua'ōlelo i lilo i punahele o nā kino laulā, ua hoʻoholoʻia e haʻalele loa iā lākou. I kēia manawa, hiki ke hoʻoukaʻia nā mea hana hana i ka manahana wela no ka Windows 7, ma nā pūnaeweleʻekolu. Eia hou mākou e kūkākūkā hou aku e pili ana i nā noi likeʻole mai kēia māhele.

Pau ka MPU CPU

E hoʻomaka i ka weheweheʻana o nā mea hana e nānā i ka mahana o ka mea hoʻolala me kekahi o nā mea i kaulana loa ma kēia wahi - All CPU Meter.

Hoʻoili i ka MPU MHM

  1. Ke hele nei i kahi pūnaewele official, e lawe i nā'ōnaehana CPU wale nō,ʻaʻole naʻe i ka pono o ka PC Meter. Ināʻaʻoleʻoe e hoʻokomo iā ia, e hōʻike wale ka'ōwai i ka ukana ma ka pūnaewele, akāʻaʻole hiki ke hōʻike i kona mahana.
  2. Ma hope o kēlā, hele i "Manaʻo" i ka papa kuhikuhi kahi i loaʻa ai nā mea i hoʻoukaʻia, a wehe i nā mea o nā pūnaewele pūnaeweleʻelua i hoʻounaʻia.
  3. A laila e hoʻoholo i ka pūnaewele i kīʻoleʻia me ka hoʻonuiʻiaʻana o ke kiʻi.
  4. E weheʻia kahi puka e pono aiʻoe e hōʻoia i kāu mau hana ma ke kaomiʻana "E hoʻokomo".
  5. E hoʻoukaʻia ke gadget, a wehe kokeʻia kona kelepona. Akā, eʻike waleʻoe i kaʻike e pili ana i ka ukana ma ka CPU a me nā koleke pono'ī, a me ka hapene o ka RAM a me ka halihaliʻana i ka faila. ʻAʻole e hōʻikeʻia nāʻikeʻikepili.
  6. No ka hoʻololiʻana i kēia, e hoʻoneʻe i ka pakuhi i ka shell CPU Momo. Ke hōʻikeʻia nei ke pihi pihi. Kaomi ma luna.
  7. E hoʻi i ka papa kuhikuhi kahi i wehe aiʻoe i nā mea o ka PCMeter.zip archive. E hele i loko o ka waihona laweʻia a kaomi i ka'ōnaewele me ka extension extension .exe, nona ka inoa o ka hua'ōlelo "PCMeter".
  8. E hoʻokomoʻia ka pono ma ka hope a hōʻikeʻia i ke pā.
  9. E kaomi pono ma luna o ka mokulele. "Papalina". Ma waena o nā koho i hōʻikeʻia, koho "Nā papahana".
  10. E weheʻia kahi pukaʻike. Kaomi ma ka inoa "Meter Kahiko MH".
  11. Hoʻopuka ke kikowaena o ka mea koho i kohoʻia. Akā,ʻaʻole mākou eʻike i ka hōʻike o ka mahana CPU. E hoʻolālā i ka pūnaewele MPU CPU. Eʻikeʻia nā kiʻi hoʻomalu i ka'ākau o ia. Kaomi i ka icon "Kō koho"i hanaʻia ma keʻano o kahi kī.
  12. E weheʻia ka puka o ka hoʻonohonoho. E neʻe i kaʻaoʻao "Kō koho".
  13. Kūkāʻia kahi pūnaewele. I ke kahua "Hōʻike i nā mahana CPU" e koho i kahi waiwai mai ka list dropdown "ON (PC Meter)". I ke kahua "Hōʻoia Hōʻoia Hō"i hoʻonohonohoʻia ma lalo nei, mai ka list drop-down, hiki iāʻoe ke koho i kahi pae o ke ana no ka mahana: mau kiʻekiʻena Celsius (default) a iʻole Fahrenheit. Ma hope o ka hanaʻana i nā kūpono kūpono, e kaomi "OK".
  14. I kēia manawa, e hōʻike ana ka helu o kēlā me kēia maʻamau i ka'ōnaehana o ke gadget i kona mahana o kēia manawa.

CoreTemp

ʻO ka mea e pili ana i kēia manawa no ka hoʻoholoʻana i ka mahana o ka processor, mākou eʻike nei, ua kapaʻiaʻo CoreTemp.

Hoʻokaʻaʻike CoreTemp

  1. I mea eʻike ponoʻia ai ke kikowaena i ka mahana, ponoʻoe e kau mua i kahi papahana, aʻo ia hoʻiʻo CoreTemp.
  2. Ma hope o ka hoʻoukaʻana i ka papahana, hoʻokaʻawale i ka pūnaewele i lawe muaʻia, a laila e holo i kahi faila me ka hoʻonuiʻana i ke kaʻina.
  3. Kaomi "E hoʻokomo" i ka puka i hoʻopaʻaʻia e hoʻokomoʻia.
  4. E hoʻokuʻuʻia ke gadget a e hōʻikeʻia ka mahanahana wela i loko o kēlā me kēia maʻamau. Eia kekahi, ke hōʻikeʻia nei konaʻike e pili ana i ka ukana ma ka CPU a me ka RAM ma keʻano he pakeneka.

Pono e hoʻomaopopoʻia e hōʻikeʻia kaʻike i loko o ke kiʻi inā lōʻihi ka holoʻana o ka polokalamu CoreTemp. Ke haʻaleleʻoe i ka noi i'ōleloʻia, e nalowale nāʻikepili mai ka puka. No ka hoʻomakaʻana i kā lākou hōʻike e ponoʻoe e holo hou i ka papahana.

HWiNFOMonitor

ʻO ka mea hou e hoʻoholo ai ka mahana o ka CPU ua kapaʻiaʻo HWiNFOMonitor. E like me nā mea i hoʻohālikelike mua, no ka hana kūpono e pono ai ka hoʻonohonohoʻana i ka papahana makuahine.

Hoʻololi i ka HWiNFOMonitor

  1. ʻO ka mea mua, e kiʻi a hoʻokomo i ka polokalamu HWiNFO ma kāu kamepiula.
  2. A laila e hoʻoholo i ka faila kiʻi mua i laweʻia a ma ka puka pānuhi i weheʻia "E hoʻokomo".
  3. Ma hope o kēlā, e hoʻomaka anaʻo HWiNFOMonitor, akā, e hōʻikeʻia kahi hemahema i loko. No ka hoʻonohonohoʻana i ka hoʻoponopono pololei, ponoʻoe e hana i kahi mau hana ma o ke kikowaena o ka HWiNFO.
  4. E holo i ka pūpū HWiNFO. Kaomi ma ka papa kuhi. "Polokalamu" ae koho mai ka list dropdown "Papa".
  5. E weheʻia ka puka o ka hoʻonohonoho. E hōʻoia e kau i mua o nā mea ma lalo:
    • Ho'ōmi i nā Sensors ma ka hoʻomakaʻana;
    • Hōʻike i nā Sensors ma ka hoʻomakaʻana;
    • E ho'ēmi i ka papahana nui ma ka hoʻomaka.

    E hōʻoia i ka hoʻohālike 'ē aʻe "Mana Mana Pūnaewele" aia he mau koho. ʻO ka lapa, i likeʻole me nā kuhi mua, ua hoʻokomoʻia, akā,ʻaʻohe meaʻeha i ka mālamaʻana. Ma hope o kou hoʻonohoʻana i nā kaha ma nā wahi kūpono, pākuhi "OK".

  6. Ke hoʻi nei i ka puka polokalamu nui, e kaomi i ka pihi ma kaʻaoʻao hana "Sensors".
  7. E wehe kēia i ka puka "Kūlana Sensor".
  8. Aʻo ka mea nui iā mākou,ʻo ia ma loko o ka pūpū o ke kālaiʻike e hōʻike i kahi pūnaeweleʻikeʻikeʻike nui. Wahi kū'ē "CPU (Tctl)" E hōʻikeʻia ka mahana CPU.
  9. E like me nā analog i kūkākūkāʻia ma luna,ʻoiai ka holoʻana o ka HWiNFOMonitor, no ka hōʻikeʻana i kaʻikepili, pono e hana pū ka papahana. I kēia hihia, HWiNFO. Akā, ua hoʻonoho mua mākou i nā mea hoʻolālā i keʻano i ka wā e pāʻani aiʻoe i kahi hōʻailona maʻamau i ka puka "Kūlana Sensor"ʻaʻole ia e palahalaha "Taschbar", a ma ka pā.
  10. Ma kēiaʻano, hiki ke hana ka papahana aʻaʻohe pilikia iāʻoe. Hiki i ka hiʻona ma kahi hōʻike hoʻolaha e hōʻike i kāna hana.
  11. Ināʻoe e hoʻokuʻu i ka pōkā ma ka HWiNFOMonitor shell, e hōʻikeʻia keʻano o nā pihi me kahi hiki iāʻoe ke pani i ke gadget, e huki iā ia a iʻole e hana i nā mea hou aku. Ma keʻano, e loaʻa ka hana hope loa ma hope o ke kaomiʻana i ka hiku ma keʻano o kahi kī mechanical.
  12. E weheʻia kahi puka hoʻonohonoho hanana i kahi e hiki ai i ka mea hoʻohana ke hoʻololi i keʻano o kona pū me nā koho koho'ē aʻe.

Me kaʻoiaʻiʻo ua hōʻoleʻo Microsoft e kākoʻo i nā hana, nā poʻe mea hoʻomohala pūnaewele e hoʻomau i kēiaʻano o ke noi, e like me ka hōʻikeʻana i ka mahana o ka PPU. Inā makemakeʻoe i kahi hoʻonohonoho pono loa o nāʻike i hōʻikeʻia, e nānā i ka MHM All Core and CoreTemp. Inā makemakeʻoe, me ka hōʻiliʻili i nāʻikepili ma luna o ka mahana, e loaʻa kaʻike e pili ana i ka moku'āina o nā kamepiula i nā mea'ē aʻe'ē aʻe, i kēia manawa e kūponoʻo HWiNFOMonitor iāʻoe. ʻO keʻano o nā mea hana a pau o kēiaʻano,ʻo ia ke hōʻike i ka mahana, pono e hoʻokuʻuʻia ka polokalamu makua.