Ke hoʻokomo nei i Windows 10 ma Mac

I kēia papa kuhikuhi, e piʻi i kēlā me kēiaʻaoʻao pehea e hoʻouka ai i ka Windows 10 ma Mac (iMac, Macbook, Mac Pro) ma nāʻaoʻaoʻelua -ʻo ia ka pūnaehana hana lua e hiki ke kohoʻia i ka hoʻomakaʻana, aiʻole e holo i nā polokalamu Windows a hoʻohana i nā hana o kēia pūnaewele i loko o ka OS X.

Ma hea kahi ala maikaʻi? ʻO nā'ōlelo kūikawā nui e like me kēia. Inā ponoʻoe e hoʻouka i ka Windows 10 ma luna o ka kamepiula Mac a iʻole ka pona no ka hoʻokumuʻana i nā pāʻani a hōʻoia i kaʻoi aku o ka hana i ka wā e hana ana, eʻoi aku ka maikaʻi e hoʻohana i ka koho mua. Ināʻo kāu hana e hoʻohana i kekahi mau polokalamu noi (keʻena, helu helu a me nā mea'ē aʻe)ʻaʻole i loaʻa iā OS X, akā ma keʻano nui loaʻoe makemake e hana ma Apple OS, hiki i ka meaʻelua ke maʻalahi a lawa pono. E nānā hoʻi: Pehea e wehe ai i Windows mai Mac.

Pehea e hoʻouka ai i ka Windows 10 ma luna o Mac ma keʻano he polokalamuʻelua

ʻO nā mana hou loa o Mac OS X ua kūkuluʻia nā mea hana no ka hoʻokomoʻana i nā pūnaewele Windows ma kekahiʻokoʻa kōpae kaʻawale - Boot Camp Assistant. Hiki iāʻoe keʻimi i ka papahana me ka hoʻohanaʻana i ka huli Spotlight a ma "Programs" - "Pūnaewele".

ʻO nā mea a pau e pono aiʻoe e hoʻouka i ka Windows 10 ma kēiaʻano he kiʻi ia me ka pūnaewele (e nānā i pehea e hiki ai iā Windows 10,ʻo kaʻaoʻaoʻelua i heluʻia ma kaʻatikala he kūpono ia no Mac), he'ōkole USB kākoleʻole me kahi kaha 8 GB aʻoi aʻe (a me 4 paha), a lawaʻole SSD a iʻole kahi'āpana uila.

E ho'āla i ka'āpana kōkua kōkua o Boot a kaomi iā Next. Ma ka puka lua, "E koho i nā hana", e hoʻokaho i nā mea "E hoʻomohala i ka weheʻana i ka Windows 7 aʻoi aku paha" a "e hoʻokomo i ka Windows 7 a iʻole hou". E kākoʻoʻia kahi mea hoʻomanaʻo pūnaewele o Apple e kākoʻo ponoʻia. Kaomi "Hoʻomau."

Ma ka puka hou, e kuhikuhi i ke ala e hele ai i ka kiʻi Windows 10 a koho i ka pūnaewele flash USB e hoʻopaʻaʻia ai ia, e hoʻopauʻia kaʻikepili i ka hana. Eʻike i nā kiko'ī no ke kaʻina hana: Kōkuhi USB flash driveʻo Windows 10 ma Mac. Kaomi "Hoʻomau."

Ma ka papa e hiki mai ana, ponoʻoe e kali a hiki i ka paʻiʻana o nā waihona Windows pūnaewele i ka pūnaewele USB. Eia kekahi ma kēia wā, e hoʻokuʻu 'ia i nā pūnaewele a me nā polokalamu kōkua pūnaewele no ka holoʻana i nā lako Mac ma ka pūnaewele Windows ma ka Pūnaewele a kākauʻia i ka leka uila USB.

ʻO ka hopena hou aʻe,ʻo ia ka hanaʻana i kahi kaʻahele kaʻawale no ka hoʻoukaʻana i ka Windows 10 ma kahi SSD a iʻole kahi kīpiki paʻakiki. ʻAʻole au e'ōlelo i ka hoʻokuʻuʻana i lalo o 40 GB no kēia māhele - aʻo kēia ināʻaʻoleʻoe e hoʻolālā i nā polokalamu nui no Windows i ka wā e hiki mai ana.

E kaomi i ka pihi "Install". E hoʻopili hou ana kāu Mac a hoʻouka iāʻoe e koho i kahi kāleka e kāleka mai. E koho i ka pelekane "Windows" USB. Inā, ma hope o ka ho'āla houʻana,ʻaʻole i hōʻikeʻia ka menu koho koho waʻa, e hoʻomaka hou me ka lima a paʻa i ke koho (Alt).

Ke hoʻomaka nei ka māmā o ka hoʻonohonohoʻana i ka Windows 10 ma kahi kamepiula, ma kahi (ma kahi o kahi kapuaʻi) ponoʻoe e hahai i nā hanana i haʻiʻia i loko o ka hoʻonohonohoʻana i nā'ōlelo 10 o ka pūnaewele flash USB no ka "hoʻopiha piha".

ʻO kahiʻokoʻa'ē aʻe i ka wā e koho ai i kahi pāhele no ka hoʻoukaʻana i ka Windows 10 ma luna o ka Mac, e hoʻomaopopoʻiaʻoe i ka hikiʻole ke hoʻokomoʻana ma ka wehewehe BOOTCAMP. Hiki iāʻoe ke kaomi i ka pūnaewele "Hoʻoponopono" ma lalo o ka papa inoa o nā māhele, a laila e hōʻano hou i kēia mahele. Ma hope o ka hōʻanoʻana, e hiki ke hoʻolakoʻia, e kaomi "Next." Hiki iāʻoe ke hōʻaloʻia hoʻi, koho i kahi'āpana i hōʻikeʻoleʻia a kaomiʻia "Next."

ʻO ka hoʻokomo houʻana i nā papa hanaʻaʻole heʻokoʻa i nā kuhikuhi ma luna nei. Inā no kekahi kumu e komo aiʻoe i ka OS X i ka wā e hoʻihoʻi houʻia ai, e hoʻihoʻiʻoe i ka pūnaewele ma o ka hoʻopaʻaʻana i ke koho (Alt),ʻo kēia wale nō ke kohoʻana i kahi kōpae pa'ū me ka hōʻailona "Windows" aʻaʻole ka leka uila.

Ma hope o ka hoʻokomoʻiaʻana o ka pūnaewele a me ka holoʻana, e hoʻomaka ka hoʻonohonohoʻana i nā papaʻo Boot Camp no Windows 10 me ke kālepa mai ka'ōkuhi pūnaewele USB, e hahai wale i nā kuhikuhi kau. Aʻo ka hopena, e hoʻonohonoho ponoʻia nā mea hoʻokele a pau a me nā ponohana e pili ana.

Ināʻaeʻole ka hoʻokūkū aunoa, a laila wehe i nā mea o ka pahu lele ma Windows 10, wehe i ka waihona BootCamp ma luna o laila a holo i ka setup.exe file.

I ka pauʻana o ka hoʻolōlāʻana, hōʻikeʻia ka pahu Boot Camp (paha iʻikeʻia ma hope o ka pihi arrow arrow) (ma ka wahi hoʻolaha o Windows 10), kahi e hiki ai iāʻoe ke hoʻonohonoho i ka halihali o ka papa paʻi ma kāu MacBook (me ke kuhi, hanaʻo ia ma Windows no ka mea,ʻaʻole ia he mea maʻalahi i ka OS X), hoʻololi i ka pūnaewele paʻamau a hoʻi hou i OS OS.

Ma hope o ka hoʻiʻana i ka OS X, e kāpae hou i loko o ka Windows 10 i hoʻokomo houʻia, e hoʻohana hou i ka kamepiula a iʻole ke pona me ka kī koho a iʻole Alt paha i hoʻopaʻaʻia.

Hoʻomaopopo:ʻo ka hoʻouluʻana i ka Windows 10 ma luna o Mac ka mea e like me nā kānāwai like me ka PC, ma ke kikoo hou - Hoʻopiliʻia o Windows 10. Ma ka manawa like, paʻa o ka laikini i loaʻa ma ka hōʻoiaʻana i ka mana o ka OS a hoʻohana paha i ka Preview Preview i mua o ka hoʻokuʻuʻana i nā hana o Windows 10. ma ka Boot Camp, e like me ka hoʻoukuʻana i kahi pāhele a ma hope paha o ka hoʻopiliʻana i ka Mac. Ie Ināʻoe i hoʻolako mua iā Windows 10 i Boot Camp, hiki iāʻoe ke koho "ʻAʻohe aʻu kī" i ka wā e hoʻokomo hou aiʻoe i ka hua huahana, a ma hope o ka hoʻohuiʻana i ka Pūnaewele, e hoʻolālāʻia ka hoʻoukaʻana.

Ke hoʻohanaʻana i ka Windows 10 ma Mac ma nā Pāleina Pale

ʻO Windows 10 hiki ke holo i Mac a me OS X "i loko" me ka hoʻohanaʻana i ka mīkini lolouila. No ka hanaʻana i kēia, aia kahi māka o VirtualBox makaikai, aia kekahi mau pane'ē aʻe i ukuʻia,ʻo kaʻoi aku o nā loiloi a me kaʻike pono loaʻia me Apple OS he Paleka Desktop. Ma ka manawa like,ʻaʻole ia wale nō ka mea maʻalahi, akā e like me nā ho'āʻoʻana,ʻo ia ka mea iʻoi aku ka waiwai a me ke akahai e pili ana i nā pakuhi MacBook.

Ināʻoe he mea hoʻohana maʻamau e makemake ana e hoʻokuʻu wikiwiki i nā polokalamu Windows ma Mac a hana maikaʻi me lākou me ka maopopoʻole i nā hilinaʻi o ka hoʻonohonohoʻana,ʻo ia wale nō ka koho e hiki iaʻu ke'ōlelo aku i ke kuleana, me ka ukuʻana.

E hoʻouka i ka ho'āʻo kūpono o Parallels Desktop, aiʻole e hiki iāʻoe ke kūʻai mau i kēia manawa ma ka pūnaewele official Russian-http://www.parallels.com/ru/. Ma laila e loaʻa ai ke kōkua kūikawā ma nāʻoihana a pau o ka papahana. E hōʻike ana au iāʻoe pehea e hoʻouka ai i ka Windows 10 i nā Palela a me pehea e pili pono ai ka pūnaewele me OS X.

Ma hope o ka hoʻoukaʻana i ka Palekana Desktop, hoʻomaka i ka papahana a koho e hana i kahi mīkini maʻemaʻe hou (hiki iāʻoe ke hana ma o ka papa inoa "File").

Hiki iāʻoe ke kiʻi pololei i ka Windows 10 mai ka pūnaewele Microsoft ma ka hoʻohanaʻana i ka pūnaewele, a koho paha iā "E hoʻokomo i kahi Windows a i kekahi OS'ē aʻe mai ka DVD a iʻole ka kiʻi", i kēia manawa, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kāu kiʻi ISO (nā koho'ē aʻe, e like me ka hoʻohuliʻana i Windows mai Boot Camp a mai kahi PC paha, ke hoʻomohalaʻana i nā papahana'ē aʻe, ma kēiaʻatikalaʻaʻole au e wehewehe).

Ma hope o ke kohoʻana i ke kiʻi, eʻoliʻiaʻoe e koho i nā'ōmike kūpono no ka pūnaewele i hoʻonohoʻia ma o kona āpau - no nā polokalamuʻoihana a no nā pāʻani.

A laila e noiʻiaʻoe e hoʻolako i kahi hua hua (e hoʻokomoʻiaʻo Windows 10 inā i kohoʻoe i kahi mea i makemakeʻoleʻia e ke kī i kahi kī no kēiaʻano o ka pūnaewele, akā e makemakeʻoe i ka hoʻonāʻana ma hope), a laila e hoʻomaka ka hoʻolōlā, kahi o nā kuhi i hanaʻia me ka lima i ka manawa o kahi hoʻomaʻemaʻe maʻemaʻe o Windows. 10 ma ke kohoʻole, hiki lākou i keʻano maʻamau (hanaʻana i mea hoʻohana, hoʻonohonoho i nā hoʻokele, koho i nā māhele, a me nā mea'ē aʻe).

Ma muli o ka hopena, loaʻa iāʻoe kahi Windows 10ʻoihana paʻa i loko o kāu pūnaehana OS X, aʻo ka mea maʻamau e hana i ka mode Coherence -ʻo ia hoʻi, E hoʻokumuʻia nā polokalamu Windows e like me nā'ōnaehana OS X'ōnaehana, a inā pāʻoe i ka aniani mīkini mīkini ma ka Dock, e weheʻia ka papahana Windows 10 Start,ʻo ia kahi i hoʻomaopopoʻia.

Ma kēia mua aku, hiki iāʻoe ke hoʻololi i nā kikowaena o ka hanaʻana o ka mīkini Māhele Parallels, me ka hoʻokomoʻana i ka Windows 10 ma keʻano holoʻokoʻa holoʻokoʻa, hoʻololi i nā hoʻonohonoho papawahi, hoʻopau i ka OS X a me ka māhele o ka Windows (hiki ke hoʻohanaʻia) aʻoi aku. Ināʻikeʻole kekahi mea i loko o ka papahana, e kōkua ana ke kōkua kūpono i ka'ōnaehana.