Pehea e hana ai i kahi kope o ka pūnaewele pūnaewele me Windows a hoʻihoʻi i ia (i ia manawa)

ʻO ka lā maikaʻi.

ʻEluaʻano o nā mea hoʻohana:ʻo ka mea hoʻi e hāʻule (ua kapaʻia lākou he mau pūnaewele), aʻo ka mea iʻole. E like me ke kaulike, hiki mau ia lā, aʻo nā mea hoʻohana o ka huiʻelua e neʻe i ka mua ...

ʻAe, ok 🙂ʻO ka maʻamau i luna nei ua hoʻohana waleʻia i nā mea hoʻolaha i nā mea hoʻohana i ka manaolana no nā kope kope o Windows (aiʻole e hikiʻole i kahi pilikia ke hōʻea iā lākou). ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻo kekahi huakō, nā pilikia me ka diski paʻakiki, a me nā pilikia'ē aʻe, hiki ke "hoʻokomo" i kāu mau palapala a me kāuʻikepili. ʻOiai ināʻaʻoleʻoe e nalowale iā lākou, ponoʻoe e ola no ka wā lōʻihi ...

He mea'ē aʻe inā he kope kope - inā paha e "lele" ka'ōpae, kūʻai i kahi hou, hoʻopau i kahi kope ma ia a ma hope o 20-30 mau minuke. hana maikaʻi me kāu mau palapala. A no laila,ʻo nā mea mua ...

No ke aha i'ōleloʻole ai au i ka hilinaʻiʻana i nā kamepiula Windows.

Hiki i kēia kope ke kōkua i kekahi mauʻano, no ka laʻana, ua hoʻokomo lākou i ke kalaiwa - a ua lilo i mea hewa, a ua pau kekahi mea i ka pauʻana i ka hanaʻana iāʻoe (like kēia me kekahi papahana). Eia nō paha, ua laweʻia kekahi mau pāʻoihana "add-ons" i wehe i kaʻaoʻao ma ka polokalamu kele pūnaewele. I kēia mau hihia, hiki iāʻoe ke hoʻohuli wikiwiki i ke kikowaena i kona kūlana mua a hoʻomau i ka hana.

Akā inā hikiʻole i kāu kamepiula (computer) ke hoʻomau i kaʻikeʻana i ka disk (ma ka hapalua o nā faila ma ka'ōnaehana pūnaewele) e nalowale ana), a lailaʻaʻole e kōkua kēia kope iāʻoe me kekahi mea ...

No laila, ināʻaʻoleʻo ka pāʻani wale i ka pāʻani wale - ponoʻole ka moʻomeʻale, e hana i nā kope!

Pehea e koho ai i nā polokalamu kelepona?

ʻAe, i kēia manawa, he mau haneli (ināʻaʻole hoʻokahi haneri) o nā polokalamu o kēiaʻano. Ma waena o lākou ua ukuʻia a me nā koho koho. ʻO ke kanaka pono, ke'ōlelo nei au e hoʻohana (e like me ka mea nui) he polokalamu i ho'āʻoʻia i ka manawa (a me nā mea hoʻohana'ē aʻe :)).

Ma keʻano laulā, makemake wau e hoʻokuʻu iʻekolu papahana (ʻekolu mau mea hana hana):

1) AOMEI Backupper Standard

Ka mea Developer wahi: http://www.aomeitech.com/

ʻO kekahi o nā pūnaewele lako kamepiula maikaʻi. Freeware, hana i nā Windows OS i hoʻohanaʻia (7, 8, 10), he polokalamu hoʻokolohua i ka manawa. E hāʻawiʻia iā ia i kahi mahele hou o ka mea.

2) Acronis kiʻi pololei

No kēia papahana hiki iāʻoe keʻike i kēiaʻatikala maʻaneʻi:

3) Hoʻopuka Kūkākūkā a me ka Hoʻopuka Hou

Developer wahi: //www.paragon-software.com/home/br-free

ʻO ka papahana maikaʻi loa no ka hanaʻana me nā kīkini koʻikoʻi. ʻOiaʻiʻo,ʻoiaʻiʻo,ʻo ka lōʻihi o kaʻikeʻana i ia mea he mea liʻiliʻi (akā he nui ka poʻe e mahalo iā ia).

Pehea e kākoʻo ai i kāu'ōnaehana pūnaewele

Ke manaʻo nei mākou ua hoʻouka muaʻia a hoʻonohonohoʻia ka polokalamu AOMEI Backupper Standard. Ma hope o ka hoʻomakaʻana i ka papahana, ponoʻoe e hele i ka "Pūnaewele" a koho i ka koho Pūnaewele System (e nānā i ka Fig 1, kopeʻana i ka Windows ...).

Pane. 1. Kuhi

A laila, ponoʻoe e hoʻonohonoho i nāʻaoʻaoʻelua (e nānā i ka paukū 2):

1) ka papa 1 (ka papa 1) - kuhikuhi i ka'ōnaehana pūnaewele me Windows. ʻO ka mea maʻamau,ʻaʻole e koiʻia kēia;ʻo ka hoʻolālā pono'ī e hoʻoholo pono i nā mea a pau e komo i loko o ke kope.

2) ka papa 2 (kaʻaoʻao 2) - kuhikuhi i kaʻili i hanaʻia ai ke kāʻei. Maanei, he mea makemake loa ia e hoʻomaopopo i kahiʻokoʻa'ē aʻe,ʻaʻole ka mea āu i hoʻonohonoho ai i ka pūnaewele (ke hoʻokūkino nei, akā, nui nā mea e pilikino: he mea makemake loa ia e mālama i kope i kekahi'ōpili'ē aʻe,ʻaʻole wale i kahi pale'ē aʻe o kēlā diski hoʻokahi). Hiki iāʻoe ke hoʻohana, no ka laʻana, he pelekiko paʻua waho (uaʻoi aku i kēia manawa ma mua o ka hikiʻana aku, eia kekahi mea pili iā lākou) a iʻole ke kāleka USB (inā he kīpili flash USB me ka lako kūpono).

Ma hope o ka hoʻonohonohoʻana i nā koho - pākuhi i ka hoʻomakaʻana i ka pale. A laila e nīnau hou iāʻoe ka papahana a hoʻomaka i ke kope. ʻO ke kopeʻana ia ia iho he wikiwiki loa, no ka laʻana,ʻo kaʻu'ōpae me ka 30 GB o kaʻike i kopeʻia i loko o 20 mau minuke.

Pane. 2. E hoʻomaka i ka kope

Makemake iaʻu e puhi i kahi pahu hāmaʻa kākoʻo, e loaʻa anei iaʻu?

ʻO kēia keʻano: e hana me kahi waihona pūnaewele, ponoʻoe e holo i ka polokalamu AOMEI Backupper Standard a wehe i kēia kiʻi ma laila a haʻi iāʻoe kahi e hoʻihoʻi ai. Inā hoʻomaka kāu Windows OS,ʻaʻohe mea e hoʻomaka ai i ka papahana. A ināʻaʻole? I kēia kūlana, pono ka pulina flash: e hiki i ka kamepiula ke kiʻi i ka polokalamu AOMEI Backupper Standard mai ia mea a laila hiki iāʻoe ke wehe i kāu kope i laila.

No ka hoʻokumuʻana i kahi pū puhi lele lele, e hana ana kekahi kāhiko lele kahiko (ke noi aku nei au no ka tautology, no ka 1 GB, no ka mea, he nui nā poʻe hoʻohana i kēia mau mea ...).

Pehea e hana ai?

Ua lawa. Ma ka AOMEI Backupper Standard, e koho i ka "Utilites"ʻaoʻao, a laila e holo i ka hoʻohanaʻana i ka pono o ka hoʻohanaʻana i ka Bootable Media (e nānā i ka Figure 3)

Pane. 3. E hoʻoulu i ka Media Bootable

A laila, ke paipai nei au e koho ana i "Windows PE" a e kaomi i ke pihi ma lalo (e nānā i ka fig 4)

Pane. 4. Windows PE

I ka papa hou, ponoʻoe e hoʻomaopopo i ka leka o ka pūnaewele (a iʻole he CD / DVD pūnaewele a pēhi i ka pihi pūnaewele.

Pehea e hoʻihoʻi ai i Windows mai kahi waihona?

Ma ke ala,ʻo ka waihona iho he faila maʻamau ia me ka hōʻano ".adi" (e laʻa, "System Backup (1) .adi"). No ka hoʻomakaʻana i ka hana hou, e hoʻokuʻu wale i ka AOMEI Backupper a hele i ka Māhele Hoʻohoʻi (Fig. 5). A laila, e kaomi i ka pihi Patch a koho i kahi o ka waihona (he nui nā mea hoʻohana i nalowale i kēia anuu, ma ke ala).

A laila e nīnau ka papahana iāʻoe i ka'enee e hoʻihoʻi a holo i ka hoʻoponopono. ʻO ke kaʻina hana ua wikiwiki loa (e wehewehe i keʻano,ʻaʻole paha he helu).

Pane. 5. E hoʻihoʻi i ka Windows

Ma ke ala, inā e kāleʻaʻoe mai kahi pūnaewele flash USB iʻikeʻia, eʻikeʻoe i ka'ōnaehana like loa me he mea lā i hoʻomaka aiʻoe i Windows (hoʻohanaʻia nā hana a pau ma keʻano like).

Aia paha, he mau pilikia me ka hoʻoiliʻana mai kahi kāleka kaʻawale, no laila eia nā mau loulou:

- pehea e komo ai i ka BIOS, nā pihi e komo i ka hoʻonohonoho BIOS:

- inā 'aʻoleʻike ka BIOS i ke kāpili pahu:

PS

Ma ka hopena o kēiaʻatikala. Hāpaiʻia nā nīnau a me nā hōʻuluʻulu. Ka Luhi 🙂