Ke ho'āʻo o nā pona laptop

Hoʻomaopopo ka hoʻohanaʻana o kēlā me kēia pāpona'ōpona i ka'ōpili ma muli o ka mea e pili ana i ka pūnaewele, akā e holo pū nō hoʻi i loko o ka pā i loko. E pau ana keʻano o kēlā puʻupuʻu, ai kekahi manawa pono e hoʻoholo i konaʻano. Hiki iāʻoe ke hana i nā hoʻokolohua eʻike i kaʻikepili piha e pili ana i ke pakuhi i kūkuluʻia i loko o ka pona me ka hoʻohana pūʻana i nā polokalamu a nā poʻeʻokoʻa a iʻole ka hiʻohiʻona maʻamau o ka pūnaehana hana o Windows E nānā pono kākou i kēia mauʻanoʻelua.

Hoʻopaʻo mākou i ka pona pona

E like me kouʻike, ua loaʻa i kēlā me kēia pakuhi ka mana i haʻiʻia, kahi e hoʻolālā ai ka manawa. Inā heluʻoe i ka mana i hōʻikeʻia a hoʻohālikeʻia me nā koina o kēia wā, eʻikeʻoe i kahi kokoke i kaʻaʻahu. He mea pono wale nō e loaʻa kēiaʻano ma ka ho'āʻoʻana.

Ke Kumu Hana 1: Battery Eater

Ua hoʻokumuʻia ka Battery Eater e hana me nā kamepika pona a hāʻawi i nā pūnaewele a me nāʻoihana i makemakeʻia. Ua pololeiʻo ia e ho'āʻo aʻike i kahi kūpono loa o ka'ōnaehana puʻupuʻu. Ponoʻoe e hana i kekahi mau hana:

  1. E hele i kahi punaewele o ka mea hana, e kiʻi a holo i ka papahana.
  2. Ma ka hoʻomakaʻana, e lawe kokeʻiaʻoe i ka papa kuhikuhi nui, kahi e pono aiʻoe e hoʻololi i ka waiwai "Hoʻomaka i ka hopena i ka wā iʻokiʻia ai".
  3. Ponoʻoe e wehe i ke kaula i ka pona i loko o ke ola pūnaewele. Hoʻomaka ka hoʻomakaʻana o nā ho'āʻoʻana ma hope o ka weheʻana i kahi puka hou.
  4. Ma hope, e hoʻokuʻu houʻiaʻoe i ka puka makani hou, kahi e hiki ai iāʻoe ke loaʻa kaʻike e pili ana i ke kūlana hana, ke kahi lōʻihi e pili ana a me ke kūlana pūnaewele.
  5. ʻO kaʻike kūpono i loko o ka papa kuhikuhi "Kō koho". Ke hōʻikeʻia nei nāʻikepili ma luna o ka hanana a me kaʻoi aku. Hoʻohālike iā lākou e hoʻoholo i keʻano o ke kāʻei o ka mea.

ʻO nā papahana e hoʻopili ana i kahi pona laptop e hāʻawi aku i kaʻike e pili ana i kona kūlana. No laila, hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā pono kūpono. E heluhelu hou aʻe e pili ana i kēlā me kēia luna o kēia polokalamu i loko o kā mākouʻatikala ma ka loulou i lalo nei.

E heluhelu hou aku: Polokalamu no ka hoʻokaliʻana i nā pona laptop

Hanana 2: Mea hoʻohana Windows

Ināʻaʻohe makemake e lawe i nā polokalamu'ē aʻe,ʻo ka mea hana i kūkuluʻia o ka pūnaehana pūnaewele Windows e kūpono ia no ke ho'āʻoʻana. No ka ho'āʻoʻana i nā diagnostics a loaʻa nā hualoaʻa, e hahai i kēia mau kuhikuhi:

  1. E wehe "E hoʻomaka"e komo i ka pākuhi huli Kime, e kaomi i ka pono RMB a koho "E holo i luna".
  2. I ka puka e wehe ana, e hoʻonoho i kahi hoʻohālikelike e pili nei a kaomi E komo:

    powercfg.exe -energy -output c: report.html

  3. E hoʻomaopopoʻiaʻoe i ka paʻaʻana o ka hoʻokolohua. A laila, e ponoʻoe e hele i ka wehewehe pūnaewele o ka diski māka, i kahi i hoʻopakeleʻia ai nā hua hoʻopunipuni. E wehe "ʻO kaʻu kamepiula" ae koho i ka māhele kūpono.
  4. I loko o laila, e huli i ka faila i kapaʻia "hōʻike" ae holo.
  5. E weheʻia ma o ka polokalamu kele pūnaewele i hoʻonohonohoʻia e ka paʻamau. Ponoʻoe e iho i lalo o ka puka makani a loaʻa kahi mahele ma laila. "Batiri:ʻikeʻikepili". Maʻaneʻi eʻikeʻoe i kaʻike e pili ana i ka mana i kohoʻia a me ka uku piha piha. E hoʻohālike i kēia mau heluʻelua a loaʻa ka helu kokoke o ka'ōnaehana puʻupuʻu.

E like me kouʻikeʻana, hōʻoia ka hoʻolālāʻana i kahi pona pona kahi nui. 'Elahi nā maʻalahiʻelua ma luna nei, aʻo ka mea hoʻohanaʻole i ka hoʻohanaʻole e kōkua iā lākou. Ponoʻoe e koho i keʻano pono loa a hahai i nā kuhikuhi i hāʻawiʻia, a laila e loaʻa iāʻoe nā kumukūʻai pololei o kaʻikepili pūnaewele a hiki ke helu i kona kapa.