ʻO Windows 10 Kiosk Mode

I ka Windows 10 (akā, aia ma 8.1) hiki ke hoʻohana i ka "Kiosk mode" no kahi helu hoʻohana,ʻo ia ka palena i ka hoʻohanaʻana i kahi kamepiula e kēia mea hoʻohana ma hoʻokahi wale nō noi. Hana wale ka hana ma nā papahana hoʻopukapuka o Windows 10, ka laikini a no nāʻoihana hoʻonaʻauao.

Ināʻaʻole maopopo loa ia mai nā mea i hōʻikeʻia ma luna o keʻano o ka pākiko, e hoʻomanaʻo i kahi ATM a iʻole ka uku kūpono -ʻo ka hapanui o lākou e hana ma Windows, akā hiki iāʻoe ke komo i kahi hoʻokahi polokalamu -ʻo ia wale nō āu eʻike nei. I kēia hihia, ua hoʻokōʻia iaʻanoʻokoʻa, a, no ka mea,ʻoi loa ka hanaʻana i XP, akāʻo ka mea nui o ke kuleana āpau i ka Windows 10 heʻano like.

Nānā: ma ka Windows 10 Pro, ke kiki kiosk ke hana wale no nā polokalamu UWP (pre-install and applications from the store), ma nā polokalamu Enterprise a me nāʻike, a no nā papahana mau. Inā makemakeʻoe e kaohi i ka hoʻohanaʻana o kahi kamepiula iʻoi aku ma mua o hoʻokahi wale nō noi, ua kōkua nā kuhikuhi no ka Windows 10 Mana Mā Mana, Account Account ma ka Windows 10.

Pehea e hoʻonohonoho ai i ka'ōnaeki kioski Windows 10

I ka Windows 10, e hoʻomaka ana mai ka hōʻailona 1809 oʻOkakopa 2018 Update, ua loli ikiʻia ka hoʻokomoʻana i keʻano o ke kikowaena i ka hoʻohālikeʻana i nāʻaoʻao o ka OS (no nā kuhi mua, e nānā i kaʻaoʻao aʻe o ka puke).

No ka hoʻonohonoho i keʻano papahana i ka'ōnaehana OS hou, e hahai i kēia mau hana:

  1. E hele i nā Pūʻali (Win + I mau kī) - Nā helu - Nāʻohana a me nā mea hoʻohana'ē aʻe a ma ka'āpana "Kūkulu i kahi kiosk", e kaomi i ka mea "Hoʻoponopono i keʻakeʻa".
  2. Ma ka puka hou, e kaomi "hoʻomaka".
  3. Hoʻopaʻaka i ka inoa o ka helu kuhi hou a iʻole koho i kahi i kahi manawa (i kahi manawa wale nō,ʻaʻole i ka helu pūnaewele Microsoft).
  4. E ho'āka i ka palapala noi hiki ke hoʻohanaʻia i kēia helu. E hoʻoukaʻia ia ma ka nānā a pau i ka wā i hoʻokomoʻia e kēia mea hoʻohana,ʻaʻole e loaʻa nā mea'ē aʻe a pau.
  5. I kekahi mau kumu,ʻaʻole e makemakeʻia nā hana hou, a no kekahi mau noi, hiki ke koho houʻia. No ka laʻana, ma Microsoft Edge, hiki iāʻoe ke kōkua i ka weheʻana o hoʻokahi wale nō pūnaewele.

A laila, e hoʻopauʻia nā kōnae, a i ka wā e komo ai i loko o ka pūnaewele i hanaʻia me keʻano o ka pākuhi, hiki i kahi koho i kohoʻia. Hiki ke hoʻololi kēia polokalamu inā he pono ma ka mahele like o nā papahana Windows 10.

Hiki i nā hoʻonohonoho kūʻiki hiki iāʻoe ke hoʻohuli hou i ka kamepiula i ka wā i hāʻuleʻole ai ma ka hōʻikeʻana i nāʻike e pili ana i nā hewa.

Hoʻonouʻana i ke Kiʻi Kiosk i nā Mokamua o Windows 10

I mea e hiki ai i ka papa kiosk i ka Windows 10, e hoʻokumu i kahi mea hoʻohana hou no kahi e hoʻonohonohoʻia ai ka palena (no nāʻike hou aku, eʻike i ka hanaʻana i ka mea hoʻohana ma Windows 10).

ʻO ke ala maʻalahi loa e hana ai kēia i ke koho (nā kī Win + I) - Nā helu - Kaʻohana a me nā kānaka'ē aʻe - E hoʻouka i kahi mea hoʻohana i kēia kamepiula.

A i ka manawa like, i ka hana o ka hanaʻana i mea hoʻohana hou:

  1. Ke hoʻohuliʻiaʻo ia i ka leka uila, e kaomi "ʻAʻohe oʻuʻikepili no kēia kanaka."
  2. Ma ka nānā aʻe ma lalo nei, koho "Add a user without a account Microsoft."
  3. A laila, e hoʻokomo i ka inoa inoa a, inā pono, i ka hua'ōlelo a me ka hint (ʻoiaiʻaʻoleʻoe e hoʻokomo i ka hua'ōlelo no ka helu kūʻokoʻa o ke kiko moʻomanaʻo pūnaewele).

Ma hope o ka hanaʻana o ka pūʻulu, ma ka hoʻiʻana i nā hoʻonohonoho pūnaewele Windows 10, ma ka "Family and other people" section, pākuhi "Hōʻoki i nā Mau Mau Mau".

I kēia manawa,ʻo nā mea a pau e koe e hanaʻia,ʻo ia ke kuhikuhi i ka helu inoa e hiki ai ke hoʻololiʻia ke kikowaena a me ka kohoʻana e hoʻokuʻu aunoaʻia (a he palena manawaʻole paha).

Ma hope o ka ho'ākākaʻana i kēia mau mea, hiki iāʻoe ke pani i kaʻaoʻao o nā palena - ua hoʻonohonohoʻia ka'āpana i ka palena a me ka mākaukau e hoʻohana.

Ināʻoe e komo i Windows 10 ma lalo o kahi moʻokāki hou, i ka wā ma hope o ke komoʻana (ʻo ka manawa mua āu e komo ai, e hoʻonohoʻia ke hoʻonohonoho no kahi manawa) e wehe ka mea i kohoʻia i ka'ōuli piha, aʻaʻole hiki iāʻoe ke komo i nā māhele'ē aʻe o ka pūnaewele.

No ka haʻaleleʻana i kahi pūnaewele mea hoʻohana i kāohiʻia, e kaomi iā Ctrl + Alt Del e hele i ka maka loka a koho i kekahi mea hoʻohana'ē aʻe.

ʻAʻoleʻike maopopo au i ke kumu e hiki ai i ke kiosk ke hoʻohana i mea hoʻohana no ka mea hoʻohana maʻamau (hāʻawi wale i ka makuahine i kahi solitaire?), Akā, hiki i ka mea heluhelu eʻike i ka hana pono (share?). ʻO kekahi meaʻoluʻolu e pili ana i nā palena: Pehea e hoʻolālā ai i ka manawa hoʻohana ma ka Windows 10 (me kaʻole o nā mākua).