Pehea e wehe ai i Windows mai Mac

ʻO ka weheʻana i Windows 10 - Windows 7 mai MacBook, iMac, a me kekahi Mac'ē aʻe paha e pono e hoʻokaʻawale i kahi mokena mokumahu no ka hoʻolālā pūnaewele hou a iʻole keakea paha, i mea e hoʻohui ai i kahi kikowaena Windows disk i MacOS.

ʻO kēia kumu'ōlelo kūkā heʻelua mauʻano e wehe ai i ka Windows mai kahi Mac i hoʻokomoʻia ma Boot Camp (ma kekahiʻokoʻa puʻupuʻu likeʻole). E hoʻopauʻia nāʻikepili mai ka wehewehe Windows. E nānā hoʻi: Pehea e hoʻouka ai i Windows 10 ma Mac.

Nānā:ʻAʻole e noʻonoʻoʻia nā ala e wehe ai mai nā Palekana Desktop a VirtualBox paha - ma kēia mau mea ua lawa ka hoʻoneʻeʻana i nā mīkini'oʻolele a me nā kīkino paʻakikī, a me ka pono inā pono pono nā polokalamu lako kamepiula.

E hoʻoneʻe i ka Windows mai Mac a Boot Camp

ʻO kaʻaoʻao mua e wehe i ka Windows i hoʻonohonohoʻia mai MacBook a iMMM paha,ʻo ka maʻalahi loa ia: hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka kōkua kōkua kōkua Boot Camp, i hoʻohanaʻia e hoʻokomo i ka pūnaewele.

  1. E hoʻomaka i ke kākoʻo'Āpana Pōʻokoʻa (no kēia mea hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka hulina Pākuʻi aʻike i ka pono ma ka mea Huli - Programs - Utilities).
  2. E kaomi i ka pihi "Hoʻomau" i ka puka open first window, a laila koho "Uninstall Windows 7 aiʻole ma hope" a kaomiʻia "Continue."
  3. Ma ka puka hou, eʻikeʻoe pehea e nānā ai ka māhele puʻupuʻu i kahi holoi (e noho ka puʻupuʻu holoʻokoʻa e MacOS). Kaomi i ke pihi "Hoʻokuʻu".
  4. I ka pauʻana o ka hana, e weheʻiaʻo Windows aʻo MacOS wale nō ke noho ma ka kamepiula.

ʻO ka mea pōʻino,ʻaʻole e hana kēiaʻano ma kekahi mauʻano a hōʻikeʻo Boot Camp e hikiʻole ke wehe i ka Windows. I kēia hihia, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ke kaʻina hanaʻelua.

Ke hoʻohanaʻana i ka hoʻohana i ka Disk e wehe i ka pakuhi Camp

ʻO ia ka mea e hoʻohanaʻia ai ka pahuhopu Boot Camp ma ka lima me ka hoʻohanaʻana i ka "Disk Utility" Mac OS. Hiki iāʻoe ke holo e like me keʻano i hoʻohanaʻia no ka pono o mua.

ʻO ke kaʻina hana ma hope o ka ho'ālaʻana penei:

  1. Ma ka waihona kōpae i ka pane hema, e koho i ka'ōpiko pū (ʻaʻole ka pale, e nānā i ka hoʻolikino) a kaomi i ka pihi "Partitioned".
  2. E koho i ka'āpanaʻo Boot Camp a e kaomi i ke pihi "-" (minus) ma lalo iho. A laila, inā loaʻa, e koho i ka pāhele i kahaʻia i kahi inoa (Recovery Recovery) a hoʻohana pū i ke pihi kaomi.
  3. E kaomi i "Apply", a ma ke kuhikuhi e hōʻikeʻia, e kaomi i "Hoʻokaʻawale".

Ma hope o ka hoʻopauʻana o ke kaʻina, e hoʻopauʻia nā pūnaewele a pau me ka pūnaewele Windows mai kāu Mac, a laila e hoʻokomo ka māhele mokulele i ka māhele Macintosh HD.